חידה שהפיסיקאים לא מבינים:

ויקי16

New member
כבר קראתי...ווגם חשבתי בכיוון

אבל משהו לא מסתדר לי... איך זה יכול להיות? הרי ברגע מסוים הרכבות יתנגשו... אולי לא הבנתי משהו... מוכנים בבקשה להסביר לי?

swirrrly

New member
הפתרון להלן הוא

נכון הם יפגשו מתישהו, אבל בגלל שהציפור יותר מהירה מהרכבות, אבל בלי קשר למרחק בין הרכבות, היא תספיק להשלים המון(שואף לאינסוף) מחזורים. משהו כזה. הקטע עם הפיסיקאים הוא שפיסיקאים ילכו על החישובים יבדקו מהירות מרחקים, כל הזה, והמתמטיקאים ינקטו בגישה של האינסוף, כלומר פיסיקאים=מעשיים, מתמטיקאים=תאוריה. נראה לי

s0uljacker

New member
בקיצור...

הרעיון הוא שלא משנה מה המרחק בין הרכבות (באינסוף הוא שואף ל0) תמיד הציפור תגיע לרכבת האחרת לפני שהרכבת הראשונה תגיע - וזה כי היא יותר מהירה בכלל בלי קשר למרחקים בינהם ...לכן פיסיקאים לא מבינים את הבעיה: פיסיקאי יחשב כמה זמן יקח לרכבות להתנגש ואז יחשב כמה מחזורים תעשה ציפור בזמן הזה... זאת הפואנטה בשאלה

ויקי16

New member
או קיי, את זה הבנתי לפני ההסבר...

והבנתי את הפואנטה בשאלה... אהל זה עדיין לא לגמרי נכון...כי ברגע מסוים, אחרי שעתיים וחצי שעות, הרכבות יתנגשו. זה נכון שהציפור תעשה כמות גדולה מאד של מחזורים...אך בשלב מסוים זה יפסק... הקיצר, עיזבו, קלטתי את הקטע של השאלה...אבל הפתרון הוא לא מדויק לדעתי...

מה פתאום?

אם להתייחס לשאלה הזאת ברצינות אז שום אינסוף ושום נעליים. מה זה משנה מה מהירות הציפור מתישהו הרכבות יתנגשו (אם התאוריה שלי על פסים חכמים לא נכונה) ובזמן הזה הציפור תשלים מספר מסויים של מחזורים כשהן יתנגשו שזה יקרה כעבור זמן מסויים הציפור תפסיק לעוף!

s0uljacker

New member
יא....פיסיקאית!!!

אנחנו יודעים שלציפורים אין יכולות על.... השאלה באה להראות הבדל בין הגישה של המתמטיקה לגישה של הפיסיקה זה הכל יום טוב

זה בדיוק מה שלא הבנתי...

איך בדיוק היא מראה את ההבדל? הרי יש פיתרון לתשובה... והפתרון הוא לא אינסוף למרות שלא בא לי לחשב אותו... אז איך החידה הזאת מציגה בדיוק את הפואנטה שאמורה להיות לה אם יש לה פתרון פיסיקאי?

s0uljacker

New member
היא לא באה לפסול את הפתרון הפיסיקאי

אלה להציע פתרון נוסף האם הבנת את ההסבר של האינסוף?

s0uljacker

New member
נאמר המרחק הוא 10cm

....כשהציפור יוצאת מי תגיע קודם? הציפור או הרכבת? הציפור! כי היא יותר מהירה..... .......... נאמר המרחק הוא 0.1cm מי תגיע קודם? הציפור! .......0.00001cm ...... ....הציפור! ..... ..... .....הציפור! תחשבי על סדרה אינסופית מתכנסת

נו אז מה שהיא תגיע קודם?

לפי ההסבר שלך הציפור תגיע לרכבת B לפני שרכבת A תגיע אליה. נו מובן!!! אבל זאת לא הייתה השאלה!!!!! השאלה הייתה כמה מחזורים הציפור תשלים עד שהרכבות יתנגשו אז מובן שהיא תשלים לפחות מחזור אחד כי המהירות שלה יותר גדולה ממהירות הרכבות ולרכבת הראשונה היא תגיע לפני שהרכבת השניה תעשה זאת אבל זה לא אומר שהיא תעוף אינסוף מחזורים אלא אם המרחק בין הרכבות הוא אינסופי... או מרחק השואף לאינסוף. תסלח לי אם אני טפשה ולא מבינה משהו אבל לדעתי אין פה שום פואנטה...

s0uljacker

New member
במשפט אחד:

הרכבות יגיעו למרחק 0 כשמספר המחזורים של הציפור יהיה אינסוף ונראה אותך סותרת את זה...

הבנתי!

אני לא מאמינה שהבנתי את זה! אני גאה בעצמי...

s0uljacker

New member
הנה:

שתי רכבות שמרחקן בראשית הוא 100 קמ נוסעות אחת לקראת השניה במהירות קבועה (20 קמש). ציפור שמהירותה (הקבועה) כפולה משל הרכבות (יחסית לקרקע) משלימה מחזור טיסה כשהיא יוצאת מגג רכבת A מגיעה אל גג רכבת B וחוזרת חזרה אל A - וזאת תוך כדי נסיעת הרכבות. כמה מחזורי טיסה תשלים הציפור טרם ההתנגשות?

למעלה