חידה שראיתי בפייסבוק ולא ידעתי לפתור, תודה!

meital always

New member
חידה שראיתי בפייסבוק ולא ידעתי לפתור, תודה!

What's wrong here AAA BBB CCC DDD EEE FFF GGG HHH III JJJ KKK LLL MMM NNN OOO PPP QQQ RRR SSS TTT UUU VVV WWW XXX YYY ZZZ Did you know that 80% of UCSD students could not find the error above?​

avi778

New member
אולי....

בגלל הטי (TTT) הם כולם מחוברות וזה נראה כמו אם

. . .

נוסיף רווחים:
A A A B B B C C C D D D E E E F F F G G G H H H I I I J J J K K K L L L M M M N N N O O O P P P Q Q Q R R R S S S T T T U U U V V V W W W X X X Y Y Y Z Z Z​
עכשיו רואים שה-V הם V, ושה-W הם W, ולכן ההשערות הקודמות אינן נכונות. אפשר לבדוק אותיות כמו A,B,C,E,H,K,M,O,P,T,X הן אכן לטיניות, ולא יווניות או קיריליות.

לא,

כל הקודים נכונים, מ-41 הקסדצימלי עד 5A. אולי השגיאה נעוצה במשפט האחרון, על הסטודנטים ש"לא פתרו"?

Superboi

New member
עשית "העתק-הדבק"../images/Emo59.gif

או רשמת ידנית?

T h e G r i m

New member
הניחוש שלי...

מכוון שאין שום טעות באותיות (יש שלוש מכל אחת והן לי הסדר והכל..) ומכוון שכולנו כבר פתרנו חידה או שתיים בעבר וברור לנו שזה לא משהו פשוט עד כדי כך אז ההגיון שלי אומר שזאת חידה מסוג "המסווה" (ככה אני קורא לזה)... המשפט האחרון אומר שיש משהו לא בסדר "למעלה", למעלה יש את כל החלק של האותיות והמשפט שאומר "מה לא נכון כאן?" מכוון שהכל נכון (האותיות הסדר וכ'ו..) אז מה שלא נכון זה המשפט הראשון "מה לא נכון כאן?" והוא הטעות למעלה...

lupoN

New member
>>>

חיפשתי ברשת את החידה והתשובה (נראתה לי מסוג החידות שבטח חרשו איפשהו) מצאתי מספר תשובות אפשריות (תלוי איך מציגים את השאלה, כמובן) שתי הראשונות בסגנון של מה שנאמר: L קטנה במקום i גדולה אפס (0) במקום O התשובות אינן מתאימות למקרה שלנו, כנראה. התשובה שלדעתי אמורה לתפוס כאן היא: nothing כלומר, זו מעין הטעייה בהבנת השאלה. כששואלים "מה לא נכון כאן", חלק מהאנשים לוקחים כמובן מאליו שאמורה להיות טעות, אבל בעצם אין. מי שלא מצא את הטעות, או ענה: "מאום, אין טעות", צדק...

meital always

New member
לא מתאים למקרה הזה

וזאת משום שבסוף החידה כתוב במפורש ש80% מהסטונדטים לא מצאו את השגיאה שלמעלה. כך שאם התשובה היתה שאין שגיאה- לא היו רושמים את זה. לפי הפתרון שלך היו צריכים לרשום "לא ידעו לפתור את החידה", אבל זה לא מה שנרשם... בכל מקרה כבר הסברתי את התשובה למטה בשרשור.

lupoN

New member
ראיתי את מה שרשום בסוף

והמקור בו הופיעה התשובה לקח זאת בחשבון. ממה שרשום בסוף אפשר להבין ש - 80% צדקו (לא מצאו את השגיאה), כלומר, המצב טוב, ויש שם אחלה סטודנטים. וגם זה חלק מההטעייה. לא משנה, כאמור.

meital always

New member
../images/Emo62.gif טוב, הנה ה"פתרון" לחידה-

טוב, רק עכשו הודיעו לי את הפתרון, מצטערת ששיגעתי אתכם על השטות הזו. מסתבר שהפתרון הוא... שאין שום טעות... מדובר במכתב שרשרת שמופץ בכל רחבי פייסבוק, ושכתוב בו שברגע שנשלח אותו הלאה- מיד נראה מול העיניים את הפתרון. בפועל כמובן שלא נראה כלום אחרי שנשלח, אבל זה טריק ידוע איך להפיץ מכתבי שרשרת ברשת "ולגרום בכוח" לאנשים להפיץ את זה הלאה והלאה. (עובדה שזה עבד, זה הופץ שם באלפי עותקים בימים האחרונים!) סורי ששיגעתי אתכם, לא ידעתי שזה המקרה...

למעלה