חידה ... Al ELI

Eldad S

New member
כדי להבין , שאול,

הניסוח הוא:
.Ni preskaŭ aŭdis virinojn unu post la alia
Kvar literoj

וכדי לחשוב על הפתרון - זו אמורה להיות חידת היגיון, או חידה רגילה?

DoronModan

New member
נסיון לפתרון

תודה לתיקון של אלדד, אפשר להתחיל לחשוב על משהו.
האם המילה היא vico? בהנחה שזה חידת הגיון
הסבר
unu post la alia-תור, vico
שבו יש נשים.
presakaŭ aŭdis זה לא כל כך ברור לי - ni במקום vi (כי 'כמעט שמענו משהו דומה?') אבל מה עם החלק של co?
שאול אני מציע - בשלב הראשון של הלימוד שלך כדאי שתעבור שוב ושוב על הניסוח, כדי לוודא שלא נפלו שגיאות דקדוק, כי הן לא מאפשרות כמעט להבין. זה מה שכולנו עושים. אתה יכול גם לתת למישהו מהוותיקים להגיה את החידה לפני הפרסום.

מיכי 10

Member
עוד הערות.

'ויצ"ו' - (vico) היא בדיוק התשובה המיידית שעלתה בדעתי עוד בגִּרסה הקודמת של החידה (שהיתה מאד לא ברורה), ולכן שאלתי את שאול אם את התשובה יכול לתת כל אחד שיודע אספרנטו, גם אם אינו ישראלי.
השרשור ההוא נמחק, אבל נדמה לי ששאול כתב שם שזה מתאים לתושבי אמריקה, ישראל ואירופה בלבד.

בכל מקרה, גם במתכונתה החדשה, החידה אינה ברורה לי. לכן גם לא היתה לי בעיה להיכנס לתשובה שלך, המסומנת ב
.

DoronModan

New member
עלי להודות

נדמה לי שבשיחה בינינו הזכרת את זה במובלע כאפשרות פתרון אבל לא ממש חשבתי על זה באותו רגע. בעצם הפתרון הוא שלך, ואני רק כתבתי נסיון להסבר. בכל אופן אני חושב שזה יכול להיות נחמד בתור משחק מילים בארץ, ופחות מתחבר לסגנון חידות הגיון, לפחות בסגנון שלנו.

מיכי 10

Member
נכון, תודה.

אכן, כששאלתי אותך אמש אם הספקת לקרוא את אותו שרשור לפני שנמחק, אמרתי לך שהפתרון יכול היה להיות למשל 'ויצ"ו', ושלכן שאלתי את שאול בשרשור אם זאת חידה לכל העולם או רק לישראלים.

אגב, בעבר יוסי היה כותב חידות רגילות - לאו דווקא חידות היגיון. ואנחנו הצטרפנו בהמשך; אתה, קאבה, ואני. אולי גם אלדד. וגם כתבנו חידות. זה תמיד היה נחמד, ולא תמיד היה קל. אלה היו באמת לרוב משחקי מילים מלמדים ובעיקר משעשעים.

מיכי 10

Member
זה בדיוק מה שהצעתי לך לעשות עוד בשרשור הקודם, שנמחק

לבקשתך, כפי שהצעתי לך בתוכו.
תזכורת: הצעתי לך לבקש מאלדד למחוק את השרשור, להתייעץ דרך מערכת המסרים עם מישהו מהמומחים (אני עדיין לא מומחית, כמובן, ולכן לא יכולה לעזור לך). ואז לנסח נכון ולכתוב את החידה כהודעה חדשה, לפי ה"נהלים" שלנו כאן.

מיכי 10

Member
תודה, אבל זה בא לי כהברקת פתע ברגע שקראתי, בלי

שממש הבנתי מה כוונתך בחידה, ולכן שאלתי אותך, למעשה, אם החידה מתאימה לכולי דעלמא.
אני רואה בזה שפתרתי, מקרה בלבד.

(וכן, אני יודעת שאין מקרה, ושאומרים שמקר"ה = רק מֵה').

Eldad S

New member
Provo solvi - ניסיון לפתור

Inon
כלומר, יינון?

האמת היא שחשבתי על הפתרון הזה קודם, כמעט מיד לאחר שהעלית את השאלה, אבל בהתחלה הוא לא נראה לי הגיוני. הבוקר חשבתי שזהו בכל זאת הפתרון שהתכוונת אליו.
Preskaŭ aŭdis - כמעט שמעתי, כלומר, הצליל היה מאוד דומה. אז, כנראה, i אחת התחלפה ב-o, ויוצא in-on במקום inin.

DoronModan

New member
הי אלדד

זה יכול היה להיות הפתרון הזה, אבל אני בספק אם הוא מכיר אותו.
בעצם אני עדיין לא בטוח אם הפתרון שלי (של מיכל) הוא הנכון.

Eldad S

New member
...Nekredeble

ואני הייתי בטוח שהתשובה שאני כתבתי היא גם זו שאתם כתבתם... אבל, רק ליתר ביטחון, לא הצצתי בתשובה שלכם.

אז רגע, על איזה כיוון אחר לחשוב כדי לפתור את החידה? בשלב הזה אין לי רעיון אחר.

Eldad S

New member
שאול, תוכל אולי

לתת לי רמז באיזה כיוון ללכת כדי להגיע לפתרון שהתכוונת אליו?
לא הצצתי בפתרונות של דורון ומיכל.

Eldad S

New member
תשובה:

vico = unu post la alia
ו-WIZO - ארגון הנשים ויצ"ו.
אבל זה לא יהיה הפתרון הנכון באספרנטו, כי באספרנטו לא יקראו לארגון הזה Vico. זה "נכון" רק מבחינת ישראל, ישראלים ודוברי עברית, כי רק ישראלים ודוברי עברית יבינו את החידה ואת הפתרון.

שא12

New member
הפתרון נכון וגם מיכל בדיעה שלך אבל...

יש לאירגון 50 סניפים בעולם שניקראים WIZO
Women's International Zionist Organization
נ.ב שולח לך בדיחה מקור + תרגום לחוו"ד במסרים
bonan tagon

למעלה