חידה

אשאיג

New member
חידה ../images/Emo124.gif

מחידושי הלשונאים ממשפחת מ' (ההשתתפות אסורה על בני משפחה זו כולל המנהלת המכובדת, סבזי וחצי, רחלמו, מושיקו, נועם הנשמות ועוד כאלה שירצו להכנס תחת כינויים בדויים). מה זה "בישיוס"? "BISHYUS" רמז: פרסית "מעוברתת" או עברית "מפורסנת".

niya

New member
גם אני יודעת../images/Emo192.gif

אבל אחותי אמרה לא לגלות

בעל נסיון יקר

האם אתה רומז רמזים למישהו? האם אתה בעל? האם אתה עם נסיון? ו........................................ האם הנסיון הזה יקר?

אשאיג

New member
רמז נוסף (עבה כמו פיל או רמז "קולופט")

קשור בקניות וגם בתכונה הכי מוכרת של הפרסים.

s h i r i n 1 0

New member
גם הרמז העבה הזה לא עוזר../images/Emo4.gif

אני פרסיה ולא שמעתי בישוס יש עם סיומת אחרת עם משמעות אחרת אבל לא משהו שקשור לשפה הפרסית. איזה רמז קל (נאזוק יש לך לתת.

פרויז1

New member
הרמזים לא מסייעים לנו.

אנחנו כולנו מבינים פרסית וגם כן מפינים עיפרית. אבל אנחנו נהנים מבעיות קוגנטיביות קיצוניות ולוּ מוּססים את הפיתרוּן. תני הפתרוּן, לַמָּה(lamma) אני יטרגז וישבור את, את ה-, את... את מה אני ישבור?
פרויז.

אשאיג

New member
טוב ,רחמיי נכמרו עליכם

התשובה היא: מציאה, קנייה של משהו בזיל הזול ורצוי שבמקום אחר נמכר במחיר יקר מאוד. בא מהפועל האסבאוני "בשיוסה" = מצא ניתן להטות: בישייסתי, בישייסת, בשייסנו, נבשייס. בתוך משפט: בואי תראי איזה בישיוס מצאתי היום - מכנסי מעצבים ב 20 ש"ח במקום 500. ורק שתדעו NIYA אלופה בביסיושים! ועוד אנקדוטה קטנה - ספרתי לבני היום על החידה והוא השיב בפליאה "מה זה לא מילה בעברית? בגלל זה כשאמרתי לחברים "מה בשייסת?" הסתכלו עלי בתמהון" רק בשמחות

פרויז1

New member
לא מסכימים !

זה בלועזית עסליעת. ואנחנו לא כל כך בקיאים. טוב, נו! תמשיכי בחידות, זה מושך. ואיך שדברים נתפשים בתודעה של הסביבה , מתמיה! הילד כבר חשב שזה בעברית.

niya

New member
כפרה יש לך לב טוב, גילית מהר מדי../images/Emo24.gif

מה את מספרת לכולם שאני אלופה בבישיוסים, כשאת זו
שהוכתרה
כמלכה הבלתי מעורערת? במיוחד לאור שהוך בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ומסעי הרכישות... אני עם הסוודר שקניתי בגולף השבוע במחיר מלא (חוץ מזיכוי משנת תרפפ"ו והנחת מועדון של חברה)
דווקא לא מרגישה אלופת הבישיוסים במיוחד...

למעלה