חידה

paradan

New member
חידה../images/Emo131.gif../images/Emo18.gif../images/Emo104.gif

תודה ל- morning star על הרעיונות היפים, מיד ניגש לעבודה. הנה חידה על אבחון מקרה שנתקלתי בו בנט"ן לפני כמה שנים: הגעתם לגברת בת 45, בריאה בדר"כ - למעט סיפור של פריצת דיסק עקב תאונת עבודה לפני כחודש ומאז היא בחופש מחלה. הגברת מתלוננת על כאב נקודתי חד בחזה מצד ימין. הכאב החל בזמן מנוחה בצורה פתאומית (בזמן צפיה בטלוויזיה לצורך העניין) ונשאר קבועה בעוצמתו מאז, לפי תאור הגברת מדובר בכאב עז ביותר! כרגע הגברת בקוצר נשימה קל - 20 נשימות לדקה, סטורציה 95% ללא מתן חמצן, לחץ דם 160/100, , אק"ג תקין, האזנה לריאות תקינה. הגברת מזיעה, חיוורת מעט ולחוצה הרבה. לאחר מתן חמצן 90% אין שיפור בסטורציה. לדעתכם (גם במד"א וגם במיון) האם מדובר במקרה דחוף? במה תחשדו? כיצד תטפלו? אילו בדיקות נוספות תעשו (אפשר גם בדיקות בית חולים) ע"מ לאשש את חשדכם? בהצלחה דני נ.ב.: אני מחבר חידה בפעם ראשונה - חשבתי לנכון לציין זאת
לאחר גילוי התשובה נרחיב בהסבר על הגורם.

morning star

New member
המממ...

ננסה להעיר טיפה את התאים האפורים שכבר שנתיים מתעסקים רק ברמה המיקרוסופית והביוכימית של דברים... דחיפות - מאחר ורוב המדדים תקינים, ואם ניקח בחשבון כי ל"ד מושפע גם מלחץ נפשי והסטורציה גבולית... המממ... לא הייתי מגדיר מקרה זה כדחוף (לפחות במובני אמבולנס, לא צריך סירנה). במיון, לא הייתי ממהר להשכיב אותה על מיטה ולהצמיד אותה למכשירים שונים - הדבר עשוי רק להגביר את הלחץ בו היא שרויה. במה נחשוד - אילולא הסטורציה הגבולית, הייתי חושד בשריר בין צלעי "תפוס" (וזה כואב, תאמינו לי אם לא חוויתם). הדבר גם עשוי לקרות במנוחה (שוב, מנסיון אישי). אולי אפילו מדובר בכאב שמקרין? בדיקות - הייתי מבצע בדיקות דם ל - Blood Gases בכדי לוודא שאין בדם את החומר ששכחתי את שמו שמופרש בעת התקף לב, Just to be on the safe side כמו שאומרים... אם איני טועה הוא מופרש עוד לפני שניתן לגלות את ה"תקלה" בא.ק.ג (נו, טוב, קרדיולוגיה לא הייתה הצד החזק שלי... העיסויים כן
). נו, פה התקלת אותי. לא נתקלתי במקרה כזה... אבל שוב, לא ניתן להתקל בכל המקרים. נו, הייתי קרוב? מקווה שמה שכתבתי לא היה גיבוב של שטויות... שלך הנווד

paradan

New member
כל הכבוד למנסה הראשון../images/Emo104.gif

אתה הראשון שניסה לפתור אז קודם כל קבל ח"ח וכל הכבוד. עוד לא עלית על התשובה הנכונה. לא, לא מדובר בכאב מקרין. בהצלחה בפעם הבאה.

morning star

New member
תודה, תודה

אולי, ואני מציע זאת במתכונת שראיתי בפורטל הרופאים שבנענע, MedIsrael, תוסיף לכל חידה חמש אפשרויות. הדבר ייתן אופציה ללמידה עצמית - חיפוש מידע על המחלות שהוזכרו וכך, ע"י בחינת הסמפטומים - "גילוי" המחלה הנכונה. כך גם נלמד על מחלות אחרות חוץ מזה, אני ממליץ על מד-ישראל, יש שם הרבה קישורים וחידונים מעניינים... שלך הנווד

paradan

New member
אגב, מה בדיוק אתה לומד בטכניון../images/Emo35.gif../images/Emo104.gif

Ally E

New member
../images/Emo104.gif עוד לא סיימתי קורס חובשים אבל

אם הידע המועט שלי אני אנסה בגל זאת. אולי נפרץ לה שוב דיסק שלוחץ לה על נקודה מסויימת באיזור החזה ואז גם כשהיא במנוחה עדיין יש לה כאבים עזים. בקשר לנשימה, ציינת שהריאות נשמעות תקינות אז אולי בגלל הלחץ הנפשי שבו היא מצוייה אז הנשימות שלה מהירות מה גם שבגלל הכאב העז היא חיוורת. לדעתי המקרה לא דחוף. ובדיקות נוספות שהייתי ממליצה לבצע זה C.T ובמקרכה הצורך אולי גם M.R.I.
טוב
Ally

morning star

New member
באמצע קורס חובשים צבאי?

תגיד לי, יש בענף חובשים בחור בשם יניב קליקר (אולי סרן או אפילו רס"ן)? שלך הנווד

Ally E

New member
../images/Emo104.gif קורס חובשים של מד"א

ובקשר למידע על הקורסים שביקשת, יש משהו שנשמע לי מאוד לא הגיוני אבל לפני שאני מעירה על זה משהו אני רוצה לבדוק עם אחד המדריכים שלי...
טוב
Ally

טומי*

New member
טוב אני יכול לנסות ../images/Emo6.gif ../images/Emo104.gif

היי לכולן/ם אז אתחיל את תשובתי בזה שלרגע חשבתי שמדובר בפנמוטורקס ספונטני אבל כתבת שבהאזנה לריאות הכל תקין לכן שללתי אפשרות זאות. מה שהידליק אצלי אור אדום פעמיים* זה העובדה שבמתן חמצן הסיטוראציה לא הישתפרה.המממממ אז מה שנראה לי שמדובר בתסחיף ריאתי זה מתאים לכל הקליניקה שכתבת ובמיוחד לעניין של הסיטוראציה + חמצן.עכשיו אתן/ם שואלים מה הכוכב הזה ליד האור אדום פעמיים* ??? אז האור אדום הראשון זה הסיטוראציה שלא משתפרת והאור האדום השני זה על גג האמבולנס.כי אני הייתי מפנה אותה לב"ח עם אור אדום וסירנה.מה יעשו לה בב"ח? המממממ שאלה קשה יותר לא מצאת? על זה אין לי הרבה תשובות פרט לבדיקות רוטינה. אז מה אתם אומרים? טומי

bell_nor

New member
בקשר לחידה

ראשית חסרים לי מידע לגבי חום, שיעול, הבדלי ל.ד. בשתי הידיים, באיזה גובה הדיסק פרוץ? וכמובן לאחר שיש בידנו המידע שרשמתי לעיל והמידע שאתה נתת במקרה שלך נוכל לדעת האם המצב דחוף או לא. במה נחשוד?? ה- D.D של כאבים בחזה הוא רחב אבל לאור התמונה, כאבים בצד ימין חדים ועזים ורצופים, יכול להיות החל ממוסקולטלי ועד לפנאומוטורקס. הסבירות לפנאומוטרקס היא נמוכה כיוון שבהאזנה ציינת- תקינה, הייתי מבצעת צילום חזה לאישור הענין בדיקות נוספות שהייתי עושה: ספירת דם, CPK , אקג-אני מבינה שתקין זהו בנתיים- גם בגלל שצריכה לצאת מהאינט´ בל-אחות מיון

../images/Emo101.gifאל תדאגי גיברת הכל יהיה בסדר

כל הכבוד על היוזמה כן ירבו(החידות) לדעתי מדובר בפנאומטורקס. הייתי מבצעת צילום רנטגן כדי לאשש. במידה ואם יש צורך אז יהיה צריך להכניס נקז. אולם לא הייתי שוללת MI היות ש אק"ג תקין יכול להוליך שולל(ככה אומרים?) לא תמיד שינויים באק"ג מופיעים מיד ולכן הייתי מגדירה אותה כמקרה דחוף והיתה נחשבת כך גם במדא וגם בבי"ח. כשהגברת מגיע לב"ח חשוב לבצע בדיקות דם של אנזימים בלב כמו:cpk, cpk mb & troponin.(תוך כדי הצפיה הדרוכה לתשובות לבדיקות דם אשלח אותה לצילום חזה לשלול פנאומטורקס שיהיה לכולם סוף שבוע נפלא ד"א SAT של 95% זה לא רע בכלל...

inbale

New member
דרשני ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo104.gif

הכותרת של ההודעה מראה שהמדריכות בבית הספר שלך לא עשו עבודה טובה...חהההההההה לא לימדו אותכם בבית ספר לסיעוד שאסור להגיד יהיה בסדר???? סתאם. צוחקים. כייף לראות אותך פה.

berrale

New member
חידה מעניינת !

שלומות ! בהנחה שאכן האזנה לריאות תקינה מה שמסיר לפחות חלקית חשד לפניאומוטורקס ספונטני או עקב חודרני תאונת העבודה (מאוחר), וכן כי נעשה א.ק.ג. ימני וגם הוא תקין (מה שאינו שולל MI ימני) ובהבנה כי ברור שהבעיה הבולטת היא הכאב החד בצד ימין וכן הסטורציה המעט נמוכה (לא הייתי מתלונן על 95%) שאינה משתפרת (הווי אומר חסימה חלקית של נאדיות הריאה ?), הייתי מאמץ את החשד של עמיתי טומי - תסחיף ראתי ? לא מוכרות לי לגמרי הבדיקות - אני מניח שבדיקה טריויאלית היא צילום חזה.

cavok

New member
pulmonary emboly

בשלבים הראשונים ההאזנה יכולה להיות תקינה.

paradan

New member
אתה תותח../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo104.gif

תשמע טומי, כל הכבוד. גם נכון וגם מנוסח היטב כולל נק´ ה"מוקשים"! ממש כל הכבוד. גם ל- CAVOK ו- BERRALE מגיע כל הכבוד על הפתרון הנכון. אכן מדובר בתסחיף ריאתי - PE. במציאות המקרה נגמר מאוד לא טוב (לא אפרט) ואולי היה ניתן למנוע זאת. פירוט נוסף והרחבה קצת יותר מאוחר כי אני בעבודה כרגע. כל הכבוד שוב דני נ.ב.: החידה הבאה כבר בדרך - הפעם אנסה לסבך יותר.

paradan

New member
אני פשוט לא עצמי היום../images/Emo9.gif

הודעה זאת כוונה להיות המשך לשרשור על החידה אז סליחה. אולי עבדתי קצת קשה מדי...

טומי*

New member
מי אני ../images/Emo35.gif תודה ../images/Emo45.gif........./images/Emo104.gif

עוד היום אכנס לכתוב תגובה רצינית

דן צ

New member
../images/Emo104.gif נותנים לה אקמול ../images/Emo104.gif

או דקסמול , אך שהיא מעדיפה , לא????? חשיבה של רופא צבאי

למעלה