חידה

urizv

New member
חידה

לשם שינוי חידה ללא תשובה. אדם כבין 45 התעלף. כשהיגעתי למקום היה בהכרה, ולא מתקשר. לחץ דם 150/80 דופק מעל 130. בתחקיר התברר שהיה בהפסקה ותוך כדי שתית קפה פירפר מספר שניות והתעלף. לאחר 15 דקות לחץ הדם ירד ל135/80 ודופק ל100 עדיין מבולבל ולא זכר מה קורה ומה קרה לו. בנוסף התברר שלפני חודש קרה לו אותו דבר והוא בכלל לא זוכר. אפילו לא זכר שלקחו אותו לחדר מיון. האיש נלקח לחדר מיון ושוחרר לאחר מספר שעות ובבוקר כבר חזר לעבודה במכתב השיחרור נכתב שלא התגלה דבר ואם יתעלף עוד פעם שיחזור לחדר מיון. למשהו יש רעיון?

טומי*

New member
המממממממממ....../images/Emo12.gif

על פניו נראה לי מקרה באמת ללא תשובה.הרי בב"ח לא התגלה דבר. אבל כבר ראיתי בחיי מקרה דומה ובגללה נראה לי שמדובר במחלת הנפילה והאיש עשה התקף אפי.יענו אפילפסיה.ראיתי הרבה מקרים של התקפי אפי שלא היו התכוצויות כלל. חשבתי גם על אפשרות של היפו,גם בהיפו כבר ראיתי מקרים מוזרים ביותר של אנשים שבאופן פתאומי מתחילים לקלל. עוד בהיותי נהג היה לנו חולה סכרת,שהיה מזמין לעצמו אמבולנס/נט"ן שהיה מרגיש שהוא לפני התקף.זכור לי בבירור שהיינו מגעיים איש נעים הליכות שללא כל הודעה מוקדמת היה מתחיל לקלל.לאחר מתן גלוקוז האיש היה חוזר לסורו.והעיקר היה מבקש אלף ססליחות על הקללות שפשוט נבעו מההיפו ולא משום דבר אחר. טומי

orend123

New member
נראה לי

נראה לי כמו התקף אפי, איזשהו שילוב של פטימאל+גרנדמל. הרי אחרי הכל המחלה היא לא קבועה ויכולה להשתנות. לא יודע אם זו סכרת, הסכרת היחידה שראיתי היתה בבו"ם. אורן שמחר המבחן קורס 60!

paradan

New member
יכולות להיות אלף ואחת סיבות...

אולי איזה הפרעת קצב?

nsr

New member
דני....?

אתה זוכר שאמרת שהתקף אפילפסיה (פטיט מל) יכול להתבטא גם בחוסר? אז אולי יש אפשרות שזה מה שקרה לו פה? כי לפי מה שהבנתי הוא פשוט "נעלם". תקנו אותי בבקשה. בתודה מראש

hgkr17

New member
לדעתי לא הפרעת קצב

כי כזו היו מגלים (או לפחות עדות לכך) בבדיקות בביה"ח.

Yev

New member
לפי דעתי צריך לשאול ניורולוג.

קשה מאוד לדעת מזה... לפי דעתי אולי זה אפילו לא לרמה של הפורום... יכול להיות שזה משהו כמו אפילפסיה (הסיכוי שזה CVA יותר נמוך..) אבל שוב הכול השערות... הרקע עצמו נראה לי ניורולגי... ואולי זה מחלות שרוב חברי הפורום לא מכירים. בטח שלא המע"רים וחובשים. אולי פאראמדקים ואחיות. אז לי נראה שזה שאלה לרופא/רופא ניורלוג.

liron rotlain

New member
נראה לי...

גם אני חושבת שזה יכול להיות התקף אפי...משהו שתוך כדי ההתקף גרם לו לאובדן זיכרון...אולי באמת איזה בעיה ניורולוגית כשלהי... גם לי זכורים כל מיני מקרים מוזרים ביותר התקפי אפי וגם היפו... צריך לבדוק את זה...

inbale

New member
תלוי

תלוי האם היה אירוע של התכווצות מובהק? האם מדובר באירוע של התעלפות בלבד? מאוד יכול להיות גם אירוע של HY או של התקף חרדה יכול להיות גם אירועים של היפו. קצת קשה לדעת. בכל מיקרה הסימנים החיונים תקינים לחלוטין ולא מעידים על כל בעיה.

למעלה