חידה !

Rembi

New member
חידה !

מי יודע למה יש קרסים בעלות מבנה "עקום" ? העונים נכונה יזכו בזוג סבידות מבית חם ואוהב ! (אופציה לחלונות חשמל וקרור אויר!) בברכה, רמבי נוריאל.

alonps

New member
../images/Emo110.gifהשערה

הי רמבי, אני מניח שמשתמשים בקרס בעלת curve עגול על מנת לחקות את צורת הגוף העגולה של החרק בדייג FLY.

הזכר נא לי מהי סבידה? + תשובה

יכול להיות שזה גם כדי לתפוס דגים בלהקות? כאילו שהכרס יתפס באיזה דג מהלהקה? סילחו נא לי עם תשובתי מוטעה! היידע שלי בקרסים לא מהטובים!

סבידה

מין תמנון ראה תמונה באתר הדייג של אופיר. אפשר לתפוס את זה עם דמוי דג אבל רק שאין עליו משולשת וליד הסלעים.

seafox

New member
האמת,שאני הצלחתי לתפוס כמה פעמים

סבידות וקלמארי עם קרסים רגילות.זה היה מדהים.פעם אחת עם קרס מספר 8 אני חושב שהסבידה תפסה את הפתיון (שהיה מיועד למרמיר קטן או סרגוס או כל דג קטן אחר ואני בדיוק משכתי ואז היא נתפסה והבאתי אותה. בפעמים אחרות תפסתי קלמארי שהיו ממש רעבים אז הם תפסו את הפתיון ממש חזק ופשט העליתי אותם לסירה עם קרס (קרס בגודל אצבע בערך...). אני חושב שהקרס עקומה בשביל שתוכל להתפס כמה שיותר טוב בפה של הדג כשהוא נוגס בפתיון.וככה היא מסתובבת בפה למקום שהוא אמור להיות הכי חזק בפה וחוץ מזה,עם לא היה עיקול לקרס איך הדג היה נתפס?

joko7

New member
הוספת רובתא גאת משובח לפותרים נכונה

בנוסף לסבידה היתה מזרזת את התהליך כולו ואף יוצרת תחרות של ממש בין המוכנים לפתור את פרק היחסות הזה של איינשטיין שהבאת כאן בתור חידה רמבי

rondadon

New member
אולי...

יש לי מספר סיבות הגיוניות: 1 - הדג לא ישתחרר בקלות... 2 - אני יודע שיש קרסים שנקראות Behavier Hooks שהם קצת שונות מהקרסים הרגילות ומשתמשים בהם בעיקר בדלתאות ורגלו למיניהם כדי לקבל תנועה טובה יותר... 3 - אולי יותר קל לנעוץ אותה בדג בלי לפספס?!

Rembi

New member
תשובה....

ידידי, הסיבה הנפוצה ביותר היום ל"עיקום" הקרס (לא החלק המכופף שנקרא "GAP") היא המצאה יפנית (ש"חיבתי" (אלק!) אליהם ידועה...), הרעיון הוא שבעת הנגיסה, הקרס תופסת זוית של 45 מעלות ונתפסת בזוית הפה של הדג. רב הדייגים חושבים שזה בכדי להקל על הוצאת הקרס, יש בזה משהו אבל הכל נובע מהשוק היפני (שוב, "חיבתי" (אלק!) היתרה אליהם ממש גואה בי...) שמעדיף דגים טריים לא מברכות ללא חתכים. בשיטה זו הפה נשאר שלם, וישנו רק "חור" מיקרוסקופי בצד הפה. היתרונות בשיטה זו במיוחד אם אתה רוצה להחזיר את הדג למים, (אורי!) שהקרס אינה גורמת נזק לדג. החיסרון הוא שהיפנים (שוב הם....) מנצלים את זה למסחר... יתרון נוסף הוא המנעות מקריעת החוט על ידי השיניים, כי הקרס ממוקמת באיזור ללא שיניים בדרך כלל.. סבידות לכולם על חשבון הבית ! בהצלחה בדייג, רמבי נוריאל. נ.ב - היום ראיתי בערוץ שמונה תוכנית שנקראת "דייג זקן" או משהו שכזה... מן הסתם הייתי מעביר ערוץ כי התוכנית נורא ישנה, אבל תפסה אותי ציטטה שאחד המבוגרים אמר, שאלו אותו מה זה דייג טוב ? והוא ענה במבטא יידיש כבד, "אחד שקושר טוב את המכנסיים בבוקר, כי אם אתה דג והמכנסיים נופלים זה לא טוב !" למחשבתכם המעמיקה !

rondadon

New member
הבנו את התשובה....אבל...

טעות בידיך! הזקן והים זו תוכנית שצולמה השנה או שנה שעברה....והיא מעניינת מאד... לדוגמא מה שאתה ראית היום זה שידור חוזר של אתמול.... אם ראית את הכל ראיתי איזה יופי של טונות ופרידות הם הוציאו בשרקים... ואם נשארת ממש עד הסוף גם ראית אינטיאס של 15-20 קילו בערך שנתפס בשרק.... ובקשר לחידה...לפי דעתי אני ביינתים הגעתי הכי קרוב.....

Rembi

New member
אכן טעות !

רון, לצערי לא היה לי זמן רב לצפות בתוכנית. ענייני עבודה ושות´... יהיה מעניין לצפות שוב בכל התוכנית ! הדברים נכתבו ברוח הלצה כמובן ! רק בכדי להגיע ל "פאנצ´ ליין" של הדייג ! רמבי נוריאל.

seafox

New member
פשש....איזה יופי.

במצבים כאלו אני מצטער שאין לי ערוץ שמונה....יס..מה לעשות?אבל יש ערוצים טובים אחרים גם כן.נו נו....

למעלה