חידה!!!

20דניאל

New member
חידה!!!

יש 10 שקים של זהב, בכל השקים יש 100 מטילי זהב במשקל קילו כל מטיל אבל באחד מהם המטילים שוקלים חצי קילו איך אני יידע ע"י שקילה אחת במשקל דיגיטלי באיזה שק שוקלים המטילים חצי קילו... מותר לפתוח את השקים לקרוע אותם, להוציא מטילים הכל בקיצור... בהצלחה...

ווווואייייי

המורה השווה שלנו למתמטיקה מכיתה ח' עשה לנו את החידה הזאתתת אני ידעתי את זה פעםםםםם וכן זה יותר הגיוני שזה 9 שקים ו2 שקילות...

HyPeR SoNiC

New member
יש לי פיתרון!

פותחים שק, ומוציאים מטיל אחד ושוקלים...... אם יוצא חצי קילו, הרווחת. אם יוצא קילו, מחזירים את המטיל לשק, מרימים את כל השק ומקבלים פחות או יותר אמת מידה לכובד שלו...... אח"כ מתחילים להרים את השקים אחד אחד עד שנתקלים בשק קל במיוחד...... וזהו..... זה השק.......

20דניאל

New member
נו באמת...

ואם היתי אומר ששק אחד שוקל גרם פחות? ויש רק שקילה אחת... בקיצור תתאמץ יותר

yanshoof26

New member
לא כל כך קשה:

מכל שק מוציאים לפי הסדר מספר מטילים: מהשק הראשון אחד, מהשני שניים מהשלישי 3 וכו..... המשקל של כל המטילים יחד אמור להיות שווה ל10+9+8 .......וכו = 55 קילו. אם המשקל הסופי שקיבלנו הוא 54.5 סימן שהשק הראשון מכיל את המטילים המזוייפים אם קיבלנו 54 אז זה השק השני אם קיבלנו 53.5 אז זה השק השלישי וכו....... לא קשה....... ואם אתם רוצים חידה יותר קשה אז רק תגידו.......

yanshoof26

New member
חידה קצת יותר קשה

יש לי 12 מטבעות ומאזניים. אחד המטבעות שונה במשקלו מהאחרים (או קל או כבד) המטרה למצוא מהו המטבע השונה ב 3 שקילות (צריך לסגור את כל האפשרויות).... בהצלחה!!!!!!!!

HyPeR SoNiC

New member
ניסיון ראשון:

אתה לוקח 3, שם על כף. לוקח עוד 3, שם על כף שניה. אם משקל שווה, אתה מעיף שלשה אחת החוצה ושם 3 אחרות. אם עדיין שווה, אתה מעיף את 2 השלשות החוצה ולוקח 2 מתוך ה-3 שנשארו. אם משקל שווה, מוציאים את שניהם החוצה והמטבע שנשאר - הוא ה"חריג". אם בשקילה הראשונה המשקל שונה, אתה בוחר את אחת השלשות, שם בצד, ושם שלשה אחרת במקום. אם משקל שווה, המטבע החריג נמצא בשלשה ששמת בצד. אם בשקילה השניה המשקל שונה, המטבע החריג נמצא בשלשה שהשארת על המאזניים. אם בשקילה השלישית המשקל שונה, אז לא יודע.....
פאק.....

HyPeR SoNiC

New member
הקושי פה הוא.....

שאתה לא יודע אם המטבע החריג קל או כבד יותר מהאחרים.....

20דניאל

New member
עוד חידה...

3 אנשים עומדים בטור,השלישי רואה את השני והראשון, השני רואה רק את הראשון והראשון לא רואה אף אחד, הם יודעים שיש 3 כובעים אדומים ו 2 שחורים, שמו עליהם 3 אדומים. (הם לא רואים מה נשאר...) שאלו את השלישי איזה כובע יש עליו והוא אמר לא יודע... שאלו את השני והוא גם לא ידע.. שאלו את הראשון (שלא רואה אף אחד ) והוא אמר אדום, השאלה היא איך הוא ידע??

yanshoof26

New member
הפתרון כדילקמן:

יש שתי אפשרויות שבגללן השלישי אומר שהוא לא יודע:1. הראשון והשני לובשים אדום 2. אחד לובש שחור ואחד אדום. (האפשרות השלישית שני שחורים ואז הוא חייב להיות אדום ותשובתו תהיה אדום). השני שמבין את הענין יכול לענות כעת שתי אפשרויות: אם הראשון לובש שחור אז הוא חייב ללבוש אדום ואז תשובתו היתה שהוא יודע שהוא אדום. האפשרות השנייה שהראשון לובש אדום ואז הוא לא יודע אם הוא שחור או אדום. (על פי תשובתו של הראשון והאופציות לגביו). מכיון שתשובת שניהם היא לא יודע השלישי מבין שהאופציה היחידה שנותרה היא שהוא לובש אדום ועל כן תשובתו.

למעלה