חידה

Desertbirder

New member
חידה

קדימה רבותיי, הגיע הזמן להתחדד לקראת האביב הבא עלינו לטובה. מתחילים ומתקדמים, חידה לא קשה ולא קלה. צילום מוצלח מהערבה, מאביב 2004. בהצלחה.

strix butleri

New member
תשובה, שאלה, ועוד חידה

מה הסטטוס של החידות בפורום ? האם גם לאנשים שהתשובה ברורה להם מותר לענות ? אמנם כך החידה "נהרסת" ולא ניתנת הזדמנות לצפרים המתחילים שבינינו לענות ( ע"ע הצפר המתחיל נוביג'ר ), אבל נסיון העבר מוכיח שהמתחילים לא מנסים לפתור- והחידות נותרות מיותמות. והחידה שלי- למי שייכות הרגליים ? תשובה והסבר על הנסיבות שבהן מצאו עצמן הרגליים ביד שלי יינתנו היום בערב. והתשובה לחידה של צפר הקינוחים (אבל הפוך, ומי שלא פתר את החידה בעצמו, שלא יתאמץ לקרוא): תיפוצ, רכז ריעצ.

Desertbirder

New member
קרוב, אך לא.

STRIX, באמת אני מתפלא עליך... ראית פעם צופית אוכלת על הקרקע ??? בתור מטבע לעתיד אתה בודאי מכיר את הרגליים העדינות של הצופית... ניחוש נאה, אך נסה שנית...

strix butleri

New member
לא צופית ולדעתי גם לא אירניה

זאת באמת הייתה האפשרות השנייה שחשבתי עליה- אבל שללתי בגלל שהזנב נראה לי קצר, והגב ובמיוחד הראש כהים מדי. נו, סוף סוף חידה טובה שאפילו דוביצ'ר משתמש בתשובתו במילה "אולי", למקרה שייאלץ לחזור בו אם טעה. אני חוזר למגדיר...

Dowitcher

New member
טוב, אולי זה סתם זמיר מנומר...

אבל למה הזנב לא חלודי? והרגליים שחורות? בכל מקרה, נראה לי שהמבנה הוא של זמיר.

Deerhoof

New member
אולי בכל זאת אירניה?

נועצנו במגדיר, ואם ניקח בחשבון תאורה וזוית צילום - אולי בכל זאת אירניה?

strix butleri

New member
זמיר מנומר ואגמיות מוטבעות

טוב, אז התמונה השנייה לא משאירה הרבה מקום לספק- מדובר בזמיר מנומר שמצולם בצל או משהו בדומה ולכן כנראה לא רואים את הצבעים החלודיים. ואם זה לא זמיר מנומר, אז אני ודוביצ'ר נאכל את הכובע. בתיאבון. והרגליים- הרגליים של אגמיה. שלשום באגמון טיבענו 14 אגמיות שנלכדו בעזרת רשת קופצת. פשוט ציפורים מגעילות; שורטות, נושכות ומחרבנות- הפעם באמת התחשק להטביע את הציפורים במקום לטבע אותן. מצד שני בהחלט היה מאתגר... בפעם הבאה שננסה את הרשת הקופצת המטרה תהיה ברווזים צהובי מצח. תחזיקו לנו אצבעות.

למעלה