חידה:

yair24

Member
חידה:

שימו לב לקובץ המצורף יש שם שלושה בתים ושלושה חברות צריך לחבר בקוים את הבתים לחברות בצורה כזו שכל בית יקבל גם חשמל גם גז וגם מים אבל אסור שקו יחצה קו אחר כלומר אסורה הצטלבות של קוים יאיר

אינצה

New member
אולי

כל חברה תחובר לבית שנמצא בדיוק מולה ומאותו בית יחוברו שאר הבתים. מה שנקרא חיבור בטור.

k4school

New member
טוב... אז אני אשאיר לכם לפתור

מה קורה כאן ??? אין לכם חידות שגם אני יכול קצת להיתאמץ עליהן ???

פגעסוס

Well-known member
תשובה ../images/Emo63.gif

זה בלתי אפשרי. אלא אם כן מרמים קצת... מאחר ומדובר בקווי חשמל מים וגז אחד הקווים יכול לעבור מתחת לאחד הבתים. אינני יודע אם לקרוא לזה רמאות אבל זה נראה לי מעט יציאה מהכללים. ראה קובץ מצורף (מצטער על האיכות) GYXOIO

yariv k4school

New member
הכנתי תוכנה במיוחד בשביל לפתור

את החידה וגם המחשב מצא שאין פתרון
אני מחכה לפתרון כמוך יריב

yariv k4school

New member
שלום וחג שמח ../images/Emo104.gif

הגיע הזמן שמחבר החידה יפתור את החידה ויבחר מי היה הכי קרוב לתשובה... אנא הכן הסבר מסודר ומעמיק שיובן ע"י כולם לגבי הפתרון לחידה, ואנו נעבור לחידה הבאה. החוק שלנו יהיה שאם אין תשובה לחידה אז מפתח הניצחון ילך למי שחיבר את החידה.... ז"א יאיר זכה במפתח נוסף... מה שמעמיד אותך דרך אגב על מספר מפתחות מקסימלי כרגע
הרגישו חופשי להתחיל להעביר חידות נוספות לרונן או אלי דרך המסרים. יריב צוות "המפתח לבית הספר" נ.ב. גם אני לא הצלחתי לפתור את החידה וכולנו מחקים לפתרון

yair24

Member
אין פתרון לחידה הזו...

אי אפשר לצייר את כל הקוים מבלי שאף אחד לא יחצה אף אחד ההוכחה לזה טמונה איפהשהו במקצוע שנקרא אלגוריתמים בתורת הגרפים וכרגע אני לא ממש זוכר אותה.... נראה אם אני יכול למצוא את זה ולכתוב יותר מאוחר... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

למעלה