חידה....

danaf8

New member
חידה....

אני מחפשת בנרות סיפור קצר שקראתי פעם, אבל אני לא זוכרת את שם הספר או את שם המחברת. בסיפור יש משחק אותו משחקות הגיבורה וחברתה הטובה שנקרא "עולם שטוב/כיף לחיות בו", ובו הן מעלות כל מיני דברים ששוה לחיות בשבילם... זה היה סיפור נפלא, ונדמה לי שהוא נכתב ע"י אחת הסופרות הצעירות (גפי אמיר/ אפרת שטיגליץ וכו´), ושהוא נכלל בספר של סיפורים קצרים, אבל אני ממש לא בטוחה.... האם מישהו יוכל לגלות לי את שמם (ספר ומחבר/ת)

jewell

New member
הנה הספר שלך.../images/Emo92.gif

שם הספר הוא "מגדלורים של יבשה" מאת האלילה האישית שלי בענייני כתיבה, יהודית קציר. הסיפור שאת מדברת עליו נקרא "והעננים נוסעים נוסעים", הסיפור השני בספר, ולמשחק קוראים "עולם שיש בו".... זהו אגב ספרה השלישי של יהודית קציר, וסופרת צעירה היא היתה אולי לפני 11 שנה, כשהראשון יצא... ג´ול

jewell

New member
אכן כן ../images/Emo63.gif

אני גם ממליצה לך בחום לקרוא את הרומן של "למאטיס יש את השמש בבטן"... מדהים, מדהים מדהים. ספר שלעולם לא יימאס עלי (וקראתי אותו אלפי פעמים, אני יכולה לצטט את רובו בע"פ).

זה מזכיר לי גם סיפור של דורותי פרקר

על שתי חברות שיש להן משחק מה הן היו עושות אילו היה להן כסף, ולמשחק יש כל מיני חוקים וכו´. לא זוכרת את השם של הסיפור, אבל הוא נכלל באוסף של סיפורים ושירים באנגלית שמלמדים בבתי הספר התיכוניים בארץ (Talking about Literature).

איזה קטע ../images/Emo42.gif

גם אני נזכרתי באותו סיפור, שלמדנו לבגרות באנגלית. לא זכרתי של מי הוא, אבל את השם אני זוכר: Standard of living .

עופר ב.ה

New member
שכחת The בהתחלה :)

בהזדמנות זו ניתן לציין שלימודי הספרות בשיעורי אנגלית בתיכון הם החמצה די גדולה. הניתוח הוא לא הרבה מעבר לרמת הטקסט, והיתרון היחיד הוא היכרות, על קצה המזלג, עם ספרות זו.

למעלה