חידוד בנושא ביטוח בריאות ומעקב זהות

Fellowship

New member
חידוד בנושא ביטוח בריאות ומעקב זהות

1. אם למישהו יש קישור מומלץ שדרכו אפשר להתחיל להבין את נושא ביטוח הבריאות והרכישה העצמאית, אמשח לקרוא.
מונחים כגון מרקטפלייס, מחוץ למרקטפלייס, פרמטרים לבדיקה וכו', הם סינית עבורי,
ויתכן שבקרוב אצטרך לרכוש עצמאית, לכן אשמח להתחיל ללמוד את הנושא.

2. באחד השרשורים כאן נכתב שיש שירותים חינמיים למעקב זהות/SSN,
זאת ע"מ להוריד את הסיכון שמישהו השתמש בזהות/SSN שלי.
אם מישהו מכיר שירות מומלץ כזה, אשמח לקרוא.

doronf65

New member
מנהל
מוכן לקחת את זה בפרוייקט? אנחנו נעזור

צריך לעשות גוגל. את מילות המפתח כבר יש לך. אנחנו נשמח אם תכין מסמך ראשוני כמו זה שאתה צריך, כי אין לנו אחד כזה, ונשמח לבדוק אותו ולשפר אותו, זה יכול להיות פרוייקט נחמד שיכול לתרום לפורום.
&nbsp
תתחיל, נוכל לקחת את זה משם

Fellowship

New member
כוונתי היתה

סה"כ לקרוא מאמר(ים) לטובת הבנה של נושא ביטוחי הבריאות,
גיגלתי Healthcare Insurance, Marketplace, PPO, HMO ועוד כמה מילים בסינית,
ואכן עלו לא מעט תוצאות, אבל חלק ניכר מהם היו הסברים באתרי חברות הביטוח,
ואילו אני מעדיף להצמד למקורות יותר אובייקטיבים, בהגדרה.
&nbsp
אין לי בעיה פשוט להתחיל לקרוא ולקרוא,
אני פשוט מעדיף לחסוך זמן ולכן שאלתי אם למישהו יש המלצה למקור מידע לקריאה בנושא, זה הכל

doronf65

New member
מנהל
כוונתך היתה ברורה

אבל אין לנו דבר כזה, כפי שהסברתי. לפחות עדיין. וחשבתי שאין דבר טוב מצורך אמיתי שעולה אצל משתתף, על מנת לייצר משהו חשוב שכזה.
&nbsp
כוונתי היתה שאם אתה רוצה לתרום, אתה מוזמן לעשות זאת

Fellowship

New member
הבנתי

אשמח כמובן לשתף את מסקנותי בהמשך לאחר שאנסה ללמוד את החומר.
בינתיים, אם למישהו יש לינקים טובים לאתרים חיצוניים, שכדאי להתחיל עמם, אשמח לקרוא.

אמיתי ר

New member
הכי מומלץ

ללכת לאתר של המרקטפלייס שלך (לא זוכר באיזה מחוז/מדינה אתה גר). לפחות אצלנו (מדינת וושינגטון), יש הרבה "FAQ" והסברים כללים באתר עצמו (כך שאתה יכול ללכת לאתר שלנו, אבל נראה לי עדיף להתחיל במקומי מאחר שיש בטח שוני רב בתקנות).
&nbsp
לגבי אתרים למעקב - אחד שאני אוהב: CreditKarma . כמו כן, לרבה כרטיסי אשראי (נניח יש לי אחד של צ'ייס, ואחד של אמקס) שנותנים ממש שירות מעקב (לא רק הודעות) חינם לבעלי הכרטיס.
כמו כן, אם יש חשש שכן גנבו לך (נניח המעסיק שלך נפרץ, נותן שירות נפרץ וכו) אז יתנו לך בד"כ שנה-שנתיים חינם. (כך קיבלתי שנה על חשבון Target בזמנו).

John the Savage

New member
בנושא מעקב זהות

יש כמה דרכים להגן על עצמך. רמה אחת של הגנה זה שירות שעוקב אחרי הדיווחים ללשכות האשראי השונות ומתריע על עדכונים חשודים (בקשת הלוואה, הוצאת כרטיס אשראי חדש וכו'). הרעיון הוא שבמידה ומישהו גונב לך זהות, תוכל לדעת על זה מהר ככל האפשר ולפעול בעניין. השירות הזה נקרא credit monitoring. יש כאלו בתשלום, אבל יש גם שירותים חינמיים שנותנים לך בדיוק את אותו הדבר. דוגמאות לשירותי מעקב חינמיים: קרדיט קארמה, קרדיט ססאמי, מינט, ויש עוד הרבה שמספקים שירות מעקב כזה.

ישנן אמצעים נוספים כגון "הקפאת אשראי" וביטוחים כנגד גניבת זהות. הקפאת אשראי זה דבר יעיל, אבל כרוך במידה של אי נוחות, שכן צריך לשחרר את ההקפאה זמנית בכל פעם שמעוניינים שגורם שלישי יקבל גישה לדו"ח האשראי שלך. מהסיבה הזו, לרוב לא עושים את זה אלא אם יש חשד ספציפי שה-SSN שלך דלף.

וביטוח בעיני זה מיותר. הביטוח יחזיר לך הוצאות מסויימות שנגרמות בעקבות גניבת זהות, אבל זה לא באמת יפצה על הנזקים העיקריים שנגרמים במקרה כזה, כגון הרבה כאב ראש ופגיעה זמנית בדירוג האשראי. עדיף להיות ערני ולפעול בהקדם בעקבות הפעולה החשודה הראשונה, ולא להסתמך על ביטוח.

rachello1

New member
כדאי שתלמד מהר

רק קיבלתי מכתב שאתנה לא תתן ביטוח פרטי בסטייט שלנו בשנה הבאה. כלומר שוב נצטרך לשנות ביטוח.
תתחיל באתר של המרקט פלייס בסטייט שלך. אצלנו יש המון הסברים באתר שיעזרו להבין ביטוחים בסיסיים.
כדאי שאשתך תתחיל לברר מה עושים אחרים במעמד שלה. איזה ביטוחים פרטיים חזקים אצלכם ולהתחיל לבדוק
תעשו עכשו כל מה שאפשר כל זמן שיש לכם ביטוח שווה

Fellowship

New member
אבדוק, תודה, אגב - אם אפשר לשאול

מדוע אתם רוכשים ביטוח באופן פרטי?
לא כל מעסיק סביר מעניק ביטוח?
אגב, במקרה שלנו כנראה שלא הבנתי בדיוק את המצב לאשורו, אנו בודקים שוב.

rachello1

New member
מעסיק קטן לא חייב לספק

ביטוח.
מקווה בשם NIH שהיא כן תקבל ביטוח. אחד היתרונות בדרך כלל של פלושיפ זה ביטוח חינם לכל המשפחה כך שזה מאד מפתיע

Fellowship

New member
הבנתי, תודה, בנוגע ל NIH

ביררנו שוב והבנו טוב יותר:

בתת התמחות מחקרית מקבלים את הביטוח שצירפתי בעבר, שהוא פשוט מעולה,
בתת התמחות קלינית (שאליה היא תעבור) לא מקבלים את הביטוח הנ"ל,
אבל גם לא צריכים לחפש לבד בעצמינו ביטוח פרטי ולרכוש, כפי שחשבנו בטעות,
אלא יש ל NIH מספר מצומצם של ביטוחים שצריך פשוט לבחור מהם ולשלם.

ההבדל העיקרי הוא שבאופן מפתיע (לטעמי), הביטוחים הללו פחות טובים מהביטוח הנוכחי,
אבל הם אמורים להיות לא רעים, כנראה שאחזור להתייעצות כאשר יהיו לי את כל הפרטים.
הבדל נוסף הוא שכיום אנו מקבלים את הביטוח ללא תשלום מצידינו,
ולאחר השינוי בתת ההתמחות ובביטוח (לאחר שנבחר מתוך האופציות),
אנו נצטרך לשלם עליו בעצמינו, אבל להבנתי במחירים נוחים מסובסדים יחסית
(בשיחות מסדרון שמענו על סדר גודל של $5,000 לשנה למשפחה),
אבל גם השכר הכולל אמור לעלות (יותר מאשר עלות הביטוח).

למעלה