חידוד שאלתי בנושא כללי ההמזה

Eldad S

New member
חידוד שאלתי בנושא כללי ההמזה

לאחר שהגיעו תשובות נוספות, אני מרשה לעצמי לחדד את שאלתי. אודה על תשובותיכם (המנומקות, אם אפשר - ואף מקושרות לאתרים ברשת, אבל זה לא הכרחי). ראו כאן.

Eldad S

New member
והנה השאלה, כדי להקל עליכם להשיב:

האם המזה מרחפת, לדוגמה, במילים לקאא', סמאא', וזראא' וכו', משתנה והופכת לכרסי המתאים כאשר מתווספים כינויים חבורים, לדוגמה: אנתח'אב וזראי'נא (בחירת שרינו) בעד לקאי'נא (לאחר פגישתנו) לקאו'נא אלקאדם (פגישתנו הקרובה) וכו' או שהניקוד הסופי צ'מה, כסרה וכו' ימשיך להיכתב על המזה מרחפת, והיא לא תשתנה לכרסי יאא', כרסי ואו וכו', בהתאם לכללים באמצע מלה. אם אינני טועה, שתי הצורות מופיעות ברשת באתרים בערבית - גם המזה שנשארת מרחפת גם אם נוסף למלה כינוי חבור, וגם המזה שהפכה לכרסי המתאים בהתאם לאותם כללים התקפים באמצע מלה.

Eldad S

New member
כרסי = kursi

כלומר, "כיסא", האות שעליה יושבת ההמזה (יאא' או ואו).

tl4

New member
תשובה

ההמזה משתנה בהתאם לכללים של אמצע מילה, לפי הניקוד הסופי. המקרה היחיד שיש המזה מרחפת באמצע מילה זה כשהיא נכתבת אחרי אליף נחה ומנוקדת בפתחה (ככה שאם יהיה ניקוד סופי פתחה במילה לקאא' למשל - ההמזה תישאר מרחפת) אין לי קישורים לאתרים אבל אני בטוחה בזה במאה אחוז... בקשר להופעות של זה באתרים ערביים - בטח יש כאלה שלא משנים לפי הכללים מסיבות אסטתיות - שהמילה תיראה אותו דבר, או סתם כי הם לא רוצים לשבור את הראש על ניקוד סופי.. מקווה שעזרתי..

למעלה