חידוד 6

viamaris

New member
חידוד 6../images/Emo35.gif

הינכם שטים בספינת מפרש. הכל ים מסביבכם.לילה.ולפתע מתגלה מול חרטומכם אורות ירוק אדום ומעל שני לבנים.כלומר אניה מעל 50 מטר לפנכם. זאת לא שאלה ממבחן ולכן תשובת החוק ,ממוכן יפנה למפרשית,לא מתאימה. חישבו על מצב מציאותי. בהצלחה כיד הדמיון הימי.

dolphi

New member
שלא ברוח החוק

התגובה המידית צריכה להיות פינוי דרך מהיר על ידי המפרשית בכדי לא להרשם בסיפרי ההסטוריה הימית כעוד סיפור כדלהלן: קברניט אוניה שנכנסה לנמל פיראוס נשאל על ידי אנשי הרציף שקיבלו ממנו חבלי התקשרות מהו התורן שתלוי לו על העוגן. תגובת הקברניט היתה ?????????? הוא אפילו לא ידע היכן הוא דרס את ספינת המפרש.

dolphi

New member
זה לא מזיק

אבל כלי שיט של 40 אלף טון ומעלה לא בדיוק ישמע אות קולי שיכטה יכולה "ליצר"

בת ים

New member
תלוי במרחק ובאמונה שלך../images/Emo57.gif

אין אין מספיק מרחק והקיר המנצנץ ממש בדרך לבקר את הסלון שלכם, הפעולה הבאה מתחלקת לפי האמונה: אם אתה יהודי-קורא שמע ישראל וקופץ למים אם אתה קתולי-קורא למריה הקדושה, מצטלב וקופץ גם למים אם אתה מוסלמי-קורא אללה או עכבר ובשהידיות מכוונת קופץ למים. וכ"ד כל אחת לפי אמונתו שבה יחיה אמן אמן (כנראה שלא במקרה הזה
) ובכל זאת, אם אלוהים אוהב אותכם ויש עדיין מרחק וזמן-להתניע מנוע ולברוח משם כל עוד נפשכם בכם ובגופכם. בהצלחה

עקרבנון

New member
מפנה כמו גדול!!!../images/Emo8.gif

מפנה לו דרך, ימינה, בצורה חדה כך שיראה בברור שאני מפנה, אם יש לי אורות רשות על התורן מדליק, אם נעזר במנוע לצורך הפנוי, מדליק אור ראש תורן. מזהה כי עדיין יש סכנה, יוצר קשר בערוץ 13 (בריג´ טו בריג´) וניתן להפעיל זרקאור או פנס על המפרשים. והיה כי כל זה לא עוזר, נכנס בו בכל הכח שילמד לקח

viamaris

New member
החזק שומר והחלש בורח../images/Emo36.gif

למרות כל האמור בתקנות למניעת התנגשות,בים פתוח קיים רק חוק אחד. "החזק שומר החלש בורח" ואם אנו שווים אז נקיים את התקנות. ומכאן שבכלי שייט שנו שטים בהם אנו תמיד החלשים. ולכן עלינו לשנות קורס ב90 מעלות,להאיר את המפרשים,להתניע מנוע,לקרוא לאניה בקשר,ולנוס במהירות תוך כדי תפילה. בל נשכח כי האניות של זמננו יודעות לשוט במהירות של 25-30 קשר,כך שמרגע התגלות האניה נשארו לנו כ 10-15 דקות לחציה או תאונה. כמו כן, כולנו מפקפקים ובצדק במשמרות על האניה.אין אמונה כי הם ממש מקיימים את התצפיות כראוי.או ששיקול דעתם לשוט ולהגיע מהר ככל האפשר לנמל היעד,מנצח. ובכל מקרה לא כל האניות מאזינות לVHF . לפי סגנון התשובות ניתן להבין כי מצב זה עם אניה הוא לא רק הסיוט שלי. כיוון שזהו מצב קשה לפיתרון,ולא תמיד ברור. ושוב חשוב לזכור,מרגע התגלות האניה על האופק שמולנו, נותרו לנו 10-15דקות להתראות בחידוד 7

בת ים

New member
סיוט זו לא מילה../images/Emo129.gif

יצא לי לקרוא מאמר לאחרונה, על מפרשית "שנדרסה" על ידי מכלית. המפרשית נחתכה לשניים וכל הנפשות חוץ מהאם שהצליחה לשרוד, נהרגו. והמכלית......הם בכלל לא שמו לב.

למעלה