חידון אקטואליה...

עדי 345

New member
חידון אקטואליה...

בקשר לאסון במזרח הרחוק, אולי זה קצת מוקדם לדבר על שירים... לפני שמוצאים את כל הנעדרים, אבל כשראיתי את התמונות בטלויזיה, שיר אחד של גלי נראה כאילו נכתב עליו ממש. מילים מקסימות, לחן מרגש בצורה יוצאת דופן, והשירה של גלי מושלמת לגמרי. מישהו יודע איזה שיר זה? (שרית/רובי תתאפקו עם התשובה.....)

עדי 345

New member
רגע, בוא נחשוב...

טוב, לא ציפיתי לתשובה (נכונה) לאחר 4 דקות... כן, זה השיר ומי שלא מכיר חייב לשמוע, באמת אחד השירים הגדולים של גלי. אולי בהזדמנות זו מישהו ינתח את השיר???

נכון!! המילים מאוד מתאימות!!

איזה מגניב, יפה ששמת לב את האמת שאני את השיר לא מכיר...אבל עכשיו קראתי את המילים עדי, אנא ימנע מלפרסם מילים לשירים בפורום, זה פשוט לא חוקי ומחובתי למחוק... השיר נמצא באלבום גלידה, מילים: רחל שפירא לחן: עדי רנרט את המילים ניתן למצוא כאן עדי תודה
שהשמת את תשומת ליבנו

שרית7

New member
שיר יפהפה ידעתי ישר שלזה התכוונת

למרות שאפילו מחכה לו שישוב יכול להתאים

עדי 345

New member
ניתוח השיר "נהר"

"מחכה שישוב" יכול להיות על תיאור הציפייה לנעדרים, אבל "נהר" מתאים מאוד מבחינת תיאור המצב שמתרחש שם. (רק להדגיש שהייתי גרוע מאוד בשיעורי ספרות וכו', אהבתי רק מתמטיקה, כימיה וכו'....,) על הכמות האדירה של הפליטים/ניצולים ועל המצב הקשה של הרעב/מחלות: "יש אלפים שכמוה הולכים בדרך, אימת הרעב מקבילה לאימת מלחמה" מה שגרם לכל זה: התפרצות הים/הנהר ולאיפה ללכת? האם זה בכלל בטוח, אולי גם לאיפה שהולכים עכשיו עלול להתרחש אותו דבר? "נהר שחותר לו בעצב אפיק אל הגבול הישן, חוכמה עתיקה מייעצת ללכת לשם" על התיעוד בטלוויזיה של הגופות, ההרס והתמונה שסובלת הכל. במיוחד עכשיו, התמונה סובלת אפילו מראות שקשים מאוד לצפייה. "תמיד יש צלם טלוויזיה שלא מתעייף לעולם תמונה על מסך מקבלת, סובלת הכל" ועל הפן האישי בשיר: "עינה פוגשות את עיני, היא באה ישר אלי" מתוך כל האלפים אישה אחת שסוחבת מס' ילדים שתלויים עליה (הילדים שלה או אולי לא שלה בכלל), ועיניה נקלטות במצלמה. רחל שפירא שכתבה את השיר הרגישה שהאשה מסתכלת עליה ממש. האישה מצפה אולי לעזרה ממנה. אבל אח"כ כתוב "לרגע היא לא רק טיפה בנהר": לרגע אחד היא "מתערבבת" בתוך התמונה הגדולה של כל הפליטים והיא רק אחת מתוך מיליונים וברגע שני היא אותה אישה מסכנה עם התיאור המפורט שעינה נקלטו במצלמה. לדעתי כתיבה מדהימה של רחל שפירא, מצטרף לזה לחן מרגש מאוד של עדי רנרט ושירה מושלמת של גלי. מה עוד צריך???

עדי יפה מאוד../images/Emo24.gif

כל הכבוד
רואים שהשקעת, אני מדבר מניסיון, מי שממש לא טוב בדברים האלה, אלא יותר טוב במתמטיקה זה ממש קשה לו כל הכבוד על ההשקעה תודה

שרית7

New member
שיר מדהים ביופיו ומרגש עד דמעות

ורק שתדע לך שבזכות זה שהעלת את רעיון השיר אתמול, שמעתי אותו היום 3 פעמים. הוא פשוט יפהפה גלי מבצעת אותו מדהים גם הלחן וגם העיבוד מאוד יפים ונורא חבל שהשיר הזה לא התפרסם.

אף פעם לא חשבתי על "מחכה שישוב"

בהקשר הזה.לי הוא נשמע כמו שיר רומנטי שמדבר על ציפיה לאהוב שנטש.

שרית7

New member
האמת גם לי הוא נשמע כמו שיר רומנטי

אבל הוא יכול להתפרש גם לבכייון אחר (זה היופי בשירים) דוגמה לשיר שנראה לכאורה כמו שיר רומנטי (אני מוכרחה להזהיר שאני הולכת לציין משהו שממש לא קשור לשירה מודנית ובודאי לא לגלי) הוא השיר "שפל רוח" של רבי יהודה הלוי. שלמעשה מדבר על מוות השקיעה שיכולה להתפס כמשהו רומנטי בעצם מסמלת את המוות השמש יורדת ונעלמת בים משהו שנגמר...

עדי 345

New member
מחכה שישוב

גם לי הוא נשמע כשיר רומנטי, אבל שמעתי את גלי בראיון ברשת ג' כשיצא הדיסק "חבק אותי לאט" ושם היא אמרה שהמילים של השיר מזכירות לה את הציפייה לחזרת השבויים והנעדרים הביתה.

למעלה