חידון ברודווי קל להחיית הפורום

netmaster1

New member
חידון ברודווי קל להחיית הפורום

סתם כדי לראות שאנשים עדיין נכנסים לפה, כי אני יודע שהרוב פה הם קוראים פסיביים שרק מחכים שמישהו ירשום את ההודעה הבאה(עצלנים שכמותכם..
) אז הכנתי חידון ברודווי קצר בדרגות קושי משתנות, להנאתכם וסיפוקכם. 1. בקומפני, מה נמצא על השידה של איימי ליד החפתים של פול 2.אילו 3 דמויות שרות את הטריו Belle במחזמר נוטרדם דה פריז 3.מיהו הסופר שהכי הרבה מיצירותיו הפכו למחזות זמר, ומה הם 4.מי המלחין ששבר את השיא למספר מחזות זמר שלו שרצו בו זמנית בברודווי ומה הם 5. אילו שני מחזות זמר זכו בפרס המחזמר הכי טוב לשנת באותו טקס טוני ובאיזה שנה? ושאלת בונוס, סתם בתור מבחן סיבולת אישית, תוספת של 100 נקודות ופנקייק עם כדור גלידה למי שיוכל למנות יותר מ10 מחזות זמר שלא מבוססים על ספר, אופרה, סיפור אמיתי, מאורע, סרט וכ"ו.

המממממם...

יש לי תשובה לשאלה הראשונה- מה שמונח ליד החפתים של פול הוא מכתב ההתאבדות של איימי

netmaster1

New member
זהו? אף אחד? אפילו לא יובל או סתיו?

עד כדי כך שומם פה, כבר בפורום של אלה שאוהבים את High school musical יש יותר תכתובות...

חידון

לגבי נוטרדם דה פריז, זה קל: קווזימודו, פרולו, פאבוס (ובלי קשר -לדעתי-הזמר הצרפתי גארו היה המשובח בשחקני המיוזיקול הזה כגיבן). לגבי הסופר, לא מבליח לי למעט ויקטור הוגו עם עלובי החיים ונוטרה דם דה פריז. אני מעדיף תמיד את הווסט אנד, אבל כזכור לי בשנת 2001 זכו בטוני גם המפיקים וגם הרוויול של רחוב 42. המיוזיקלס של ללויד ובר הוצגו במקביל , בעיקר בלונדון ובהם קאטס, פנטום האופרה, יוסף והיתה שנה שגם אוויטה והאשה בלבן. גם וויסל דאון דה וינד רץ תקופה במקביל.

netmaster1

New member
אתה צודק לגבי נוטרדם דה פאריז

לגבי הסופר לא:) אני אתן רמז ואגיד ש-4 מיצירותיו הפכו למחזות זמר ב2001 אמנם המפיקים זכה בהכי הרבה פרסי טוני, אבל בכל שנה זוכה גם ריביבל אז זה לא התשובה שחיפשתי. הייתה שנה אחת שהשופטים פשוט לא ידעו במי לבחור והיו כלכך חלוקים בדעתם שהם העניקו את הפרס לשני מחזות זמר. וובר זאת תשובה נכונה אבל האמתי שהתכוונתי למלחין אמריקאי:) אז זאת טעות שלי אז אני אתן לגביה רמז גדול, אחד ממחזות הזמר האלה שרץ במקביל, הפך לפלופ בסופו של דבר בגלל ליהוק של שחקן טלוויזיה לתפקיד הראשי.

Hippie Jeannie

New member
About the writer

Could it be Shakespeare? Kiss me Kate, Boys from Syracuse, West Side Story and I can't think of a fourth one but there probably is... American composer - could that be Richard Rogers? Just trying a wild guess...

netmaster1

New member
עד כמה שאני זוכר לשייקספיר יש רק 3

אני מצאתי מישהו עם 4, אחד מהם אגב נורא מוכר. וזה לא רודג'רס, תחשבו יותר מודרני:)

frosti

New member
תשובות

5. 1960 - The sound of music/Fiorello 4. ניחוש : סונדהיים? 3. ניחוש : מי שכתב את סוויני טוד? או ניל סיימון? והבונוס : Title of Show, The Drowsy Chaperone, Spelling Bee, Avenue Q, Passing Strange, Cats ואפשר תמיד לנסות להוסיף את מאמה מיה וwe will rock you זהו בינתיים.

תוספות

לגבי הסופר זה עשוי להיות צ'רלס דיקנס. הידוע במיוזיקל לפי ספרו הוא "אוליבר" וכמו כן היתה הפקה של קריסמס קרול (מזמור לחג המולד). אני חושב שהסרט עם ג'ים קרי בהפקת אולפני וולט דיסני ייצא רק בשנה הבאה. יש עוד שתי הפקות מוזיקליות די קלושות של אדווין דרוד שדיקנס לא הספיק להשלים את הספר וסיפורן של שתי ערים. ככל שזכור לי ניסו פעם להפיק מיוזיקל לבני הנעורים על דויד קופרפילד, אבל איני זוכר פרטים. לגבי המלחין ייתכן והיה זה פרנק ויילדהורן עם המיוזיקל ג'קיל והייד שקרטע פה ושם ושהריץ בו בזמן את סקרלט פימפרנל ומלחמת האזרחים, מיוזיקלס בהחלט שלא הרקיעו שחקים בלשון המעטה.

netmaster1

New member
זה אכן דיקנס ווילדהורן

וגם לגבי השאלה הקודמת לגבי הטוני הכפול זה אכן הטוני של שנת 1960 ואקסטרה נקודות ופנקייק על מחזות הזמר המקוריים

lioronen

New member
לגבי הבונוס

לא רוצה להיות משבית שמחות....אבל קאטס מבוסס על ספר שירים של ט.ס. אליוט ועד כמה שאני יודע passing strange מבוסס על חייו של הזמן סטו. אבל אפשר להוסיף את: קומפני, ברנשים וחתיכות, שיקאגו, רנט, סטרלייט אקספרס (?), פוליס, city of angels, צ'ריטי המתוקה, ביי ביי בירדי, גריז, מופע האימים של רוקי (מבוסס על כמה דברים שונים, אבל לא משהו ספציפי...) מספיק?

frosti

New member
dont rain on my parade!

קומפאני ושיקאגו מבוססים על ספר. רנט מבוסס על האופרה לה-בוהם. סטו הוא היוצר של פאסינג סטריינג' אז הגיוני שזה מושפע מהיוצר שלו, אז dont rain on my parade :) זה עדיין עומד בחוקים של המשחק והפנקייק עם הגלידה שלי מוצדק :)

Hippie Jeannie

New member
Lior, you disappoint me!

A guy like you doesn't know that "Rent" is based on Puccini's "La Boheme"? Now, really! I'd rather believe you just forgot
And "Guys and Dolls" is based on a Damion Ranion novel, I temporarily forgot its name... And speaking of operas - I saw Strauss's "Salome" last night at the Met Opera. Was amazing!!! I'm planning on going a lot to the met...

BroadwayBaby511

New member
בונוסים...

קודם כל, קאטס מבוסס על ספר של ט.ס. אליוט. Zanna Don't, Urinetown... דאם, אין המון כאלה... ובמילים של [שם ההצגה], "Original? On Broadway? Baby, that is risky!"

netmaster1

New member
בדיוק קיבלתי צילום של [TOS]

הורידו את זה מהר מדי לפי דעתי.. זה היה צריך להישאר באוף ברודווי...

Yentl

New member
TOS זו הצגה מדהימה

ראיתי אותה בספטמבר אחרי הרבה ציפיה ופשוט התאהבתי בה עוד יותר. אחת ההצגות הכי מרגשות ואמיתיות, עם מוזיקה מקסימה וארבעה שחקנים כל כך מוכשרים ואמיתיים. אני ממש ממליצה על ה cast recording, היא פשוט תכבוש אותכם אחרי שיר אחד. ואני חושבת שזה הרי היה החלום שלהם להיות בברודווי, על זה כל ההצגה (ואם ראית ביו טוב את The Title of Show Show אז הבנת שברודווי זו הפואנטה בעצם) ,והם הגשימו את החלום שלהם. זו אכן הצגה שיותר אינטימית בטבעה, אבל הם רצו להגיע לברודווי והם הגיעו וכל הכבוד להם.

netmaster1

New member
אבל זה עדיין מאוד אירוני

שהמעבר מאוף ברודווי לברודווי היה בעצם מה שהרג את ההצגה מאוד פרדוקסלי ועדיין אני חושב שהיה עדיף בדיעבד להשאיר אותה באוף ברודווי כדי שעוד אנשים יוכלו לראות אותה ושבאמת היא תיהיה ההצגה האהובה על 9 אנשים מאשר ההצגה התשיעית האהובה על מאה אנשים(עשיתי את ההקבלה לשיר בצורה תקנית? אני כבר לא זוכר איך זה הולך) ברודווי היום מאוד תאגידית ומגעילה,והצגות מקוריות לא שורדות הרבה, ולא כל הצגה צולחת את המעבר כמו אווניו קיו נגיד שהצליחה, קחי לדוגמה את The Fantastiks שרצה כבר 40 שנה וטוב לה בווילג', היא תישאר לעוד הרבה זמן ולפעמים גם זה שיקול. יכול להיות שאני טועה, אבל בעיקר אני מתוסכל שהיא ירדה לפני שיצא לי לראות את זה על הבמה אז אני כנראה מוציא את התסכול שלי על זה:)

למעלה