חידון התנ"ך

חידון התנ"ך

-בעזרתך אבא- מאיפה אפשר להשיג את השאלות שנשאלו בחידון התנ"ך העולמי השנה? תודה לעונים :)

אילו שאלות?

את השאלות הפומביות, שנשאלו על הבמה, לא קשה להשיג, ולי יש אותם. השאלות שנשאלו בכתב לא מופיעות בחוברת השאלות (אני עדיין בנסיונות לשכנע להוסיף אותן גם כן לחוברת), ויהיו לי אותן כנראה רק בעוד כמה שבועות. בכל אופן, אם הצורך שלך בהן הוא כדי ללמוד לחידון, אין לך צורך בשאלות הפומביות.

מה שיש

-בעזרתך אבא- אני צריכה כמה שיותר שאלות. לא משנה לי פומביות או לא... בא לך לכתוב או להגיד לי מאיפה אפשר להשיג? הא, ובנתיים זה כדי ללמוד לעצמי, לא בשביל חידון התנ"ך

אם את רוצה סתם שאלות

ולאו דווקא את אלו שנשאלו השנה בחידון, את יכולה להכנס לאתר של נח"ת, ושם יש כל מיני שאלות (למרות שלדעתי יש צורך בחידוש המלאי). אבל סתם מתוך עניין - אם את לומדת לעצמך, אז למה את צריכה שאלות?

../images/Emo13.gif

-בעזרתך אבא- תודה על הקישור.
אממ... אני לא יכולה ללמוד רק מתוך המקרא, אני חייבת גם שאלות. פאק אצלי, אני יודעת.

יוסי ר1

Active member
לחייל עובד צהל, עוררת את הסקרנות.

תוכל לספר לנו מנסיונך קצת על תהליך החידון, איך ומה קורה שם?

יוסי ר1

Active member
האם החידון הוא על כל התנ"ך, או

שיש מיקוד על חלקים מסויימים? האם נבחנת רק בקיאות, או שישנם שאלות פרשנות? מה ההבדל בין שאלות ע"פ לשאלות בכתב? (לצערי כבר שנים שלא יצא לי לראות את החידון, אז לא זכורה לי כל כך ההתנהלות שלו) ואחרון חביב, האם יש דרך לקהל להשיג את כל השאלות שנשאלו בחידונים הקודמים?

אני יודעת חלק

-בעזרתך אבא- לפני החידון מביאים מיקוד לחומר מסויים. לא כל התנ"ך. נראה לי רק בקיאות.

תשובות:

החומר לחידון הוא על חצי מהתנ"ך, בערך, בשלב העולמי. בשלב הראשון, הבית-ספרי, ניתן חומר שעליו מוסיפים בכל שלב עוד ועוד פרקים, עד לעולמי... כל שלוש שנים החומר משתנה, ושנה הבאה הוא ישתנה שוב. דברי הימים, למשל, לא יהיה שם בכלל, ולעומת זאת כמעט כל תרי עשר יהיו. החידון בעיקרו הוא אך ורק בקיאות, אבל ישנן שאלות שהתשובה הפשוטה ביותר שלהן נתונה לפרשנות. לדוגמא: איזה אירוע קרה בשבעה לחודש החמישי? נראה מה תענו... (על שאלה זו היה לי ויכוח עם מחבר השאלות, והוא לא קיבל תשובה מסוימת שהיתה לעניות דעתי פשט גמור). בשאלות בכתב שואלים תמיד אותו סוג של שאלות: ציטוט פסוק, שעליו שואלים - מי אמר למי או על מי נאמר. בשלבים הגבוהים יותר, שואלים שאלות שהן לגמרי כניסה לפרטים קטנים - תאריכים (כמו בדוגמא למעלה), מספרים (איפה נזכר?), שמות לא מוכרים (שמעיה הנחלמי וכדו') ועוד שאלות כאלו... בחידון הפומבי שואלים שאלות פשוטות מאוד - מביאים סיפור, ושואלים על איזשהו פרט ידוע מהסיפור. כל המטרה בפומבי היא לא לנסות להכשיל אלא להראות לקהל שהמתמודדים יודעים לענות... בשנים האחרונות יש בשאלה הזהה של החידון הארצי המסכם גם שאלות מהירות: יש דקה שבה צריך לענות כמה שיותר מהר על כמה שיותר שאלות נכונה. השאלות לפעמים קלות מדי ולפעמים קצת קשות, אבל המהירות של המענה היא העיקר... בסיכומו של דבר, השלבים שבאמת משפיעים על "מי ינצח ומי יפסיד" זה השלבים שבכתב, ולכן בטלויזיה אין באמת מה לראות...
ובקשר לשאלות - יש חוברת של השאלות בסוף כל חידון, ומי ש"מקורב למלכות" יודע ויכול להשיג אותן. מי שלא - אני לא רואה דרך אחרת להשיג...

מלכים ב', בסוף בסוף... ../images/Emo13.gif

הבעיה היא לא בזכירת המקור, אלא בקביעת התשובה הנכונה על פיו...

יוסי ר1

Active member
איזה אירוע קרה בשבעה לחודש החמישי?

האם לא חורבן בית ראשון, בחודש החמישי - לפי ניסן כחודש הראשון? (על מה התווכחתם?)

למעלה