חידון ווטרס

חידון ווטרס ../images/Emo3.gif

לרגל הארוע המונומנטלי וכו', להלן חידון שהכנתי. החידון מורכב מ-20 שאלות, המחולקות לשתי קטגוריות: שאלות קלות ושאלות קשות. התשובות לכל השאלות מצויות ברחבי האינטרנט. הפותרים נכונה יקבלו את תשואות הגולשים - ותביעה משפטית ממר ווטרס.
השאלות הקלות: 1. באלו נסיבות מת אביו של ווטרס? 2. מה היה מקצועה של אמו? 3. מה למד ווטרס באוניברסיטה? 4. באיזה כלי הוא ניגן לפני שעבר לבס? 5. תנו שמות של שלושה שירים שלו המזכירים שגעון. 6. תנו שמות של שלושה שירים שלו בהם יש ביקורת חברתית/פוליטית. 7. אלו שני סופרים השפיעו על כתיבת שתי יצירות - אחת של הפלויד, אחת אלבום סולו של ווטרס? 8. כמה פעמים היה ווטרס נשוי? כמה פעמים התגרש? 9. מה לדעתו היא היצירה (אלבום) הכי טובה שכתב מעולם? 10. על מה הוא עובד כיום? השאלות הקשות: 11. בהיותו נער, שרת ווטרס זמן קצר ביחידת-נוער של הצבא הבריטי. באילו נסיבות עזב את היחידה? 12. מה נאלץ ריק רייט לעשות עבור ווטרס לפני כל הופעה, לפחות בשנות הששים ותחילת שנות השבעים? 13. על מי אמר ווטרס את הדברים הבאים, בהזדמנויות שונות: א. "יתכן שהוא היה כן חשוב או לא חשוב, מבחינת ההסטוריה של הרוק'נ'רול, אבל הוא בוודאי לא היה חשוב כפי שאנשים חושבים, במונחים של הפינק פלויד". ב. "הוא היה חוזה... הוא היה מוזיקאי מדהים... בלעדיו לא הייתי מגיע לכלום... הוא היה המפתח שפתח את הדלת לרוק'נ'רול עבורי...". 14. בשנת 1984 השתתף אריק קלפטון בהקלטת אלבום הסולו של ווטרס The Pros and Cons of Hitchhiking, והצטרף לסיבוב ההופעות של האלבום. אך קלפטון עזב באמצע הסיבוב. מה היתה הסיבה לעזיבתו? 15. בסוף שנות השמונים, לאחר שהגיע להסדר עם גילמור ומייסון לגבי השימוש בשם "פינק פלויד", תבע ווטרס את הפלויד שוב. על מה הוא תבע אותם, ומה היתה הפשרה בין הצדדים? 16. בשנת 1992 הוציא ווטרס את אלבום הסולו האחרון שלו עד היום, Amused to Death. לווטרס היה רעיון מקורי לעטיפת התקליט, והוא אף הורה לג'ראלד סקארף להכין את העטיפה, אך בסוף נמלך בו, ובחר עטיפה אחרת. מה היה הרעיון המקורי? 17. מדוע לא יצא ווטרס לסיבוב הופעות לאחר יציאת Amused to Death? 18. על-פי ווטרס, מה השיר שהוא הכי אוהב לשיר באמבטיה? 19. באיזה שיר של הפלויד מוזכר שם משפחתו? 20. בעבר, היה ווטרס אחד האנשים הכי מכוערים ברוק; היום הוא נראה כמו ריצ'רד גיר. איך זה קרה????

GingerBread Man

New member
תשובות

1. מת בהפצצה במלחהע השניה 3. אדירכלות 4. גיטרה 6. דוגס, מאני, אנת'ר בריק אין דה וול פארט טו 10. אופרה 11. אאל"ט הוא קיבל מכות משאר חברי היחידה 13. סיד בארט 19. אסטרונומי דומיין 20. גילמור נהיה יותר מכוער ממנו?

יפה ../images/Emo20.gif

תיקונים קלים: 10. התשובה שניתנה היא חלקית. על מה עוד הוא עובד? 11. הוא קיבל מכות מהצוערים שעליהם היה אמור לפקד. הם התמרדו נגדו. 19. את שם השיר מבטאים 'אסטרונומי דומינה' או 'דומיני' ולא 'דומיין'. אלו מילים בלטינית, לא אנגלית. 20. עדיין לא מסביר את הדמיון לריצ'רד גיר....

מה זה אחד האנשים הכי מעכורים ברוק?

הייתי מתה שבעלי יראה ככה בגיל 60! טוב נו יאללה תשובות ...(השלמת חורים) 2. אימו של רוג'ר הייתה מנהלת בית ספר והייתה סקוטית במוצאה (סחה על הדאווין אבל רוג'ר קיבל ממנה יכולת לחקות מבטא סקוטי איום בו הוא משתמש בתקליט אומהגומה) 7. ג'ורג' אורוול- חוות החיות יענו "אנימלס" והשני הוא לא בדיוק סופר אבל כל מי שלומד תקשורת מדקלם אותו ושמו מרשל מקלוהן- המדיום הוא המסר! 8. רוג'ר היה נשוי פעמיים פעם למישהי בשם ג'ודי טרים שהייתה שמלאנית ופעילה פוליטית ומאד דומה לאמא שלו, פעם שנייה רוג'ר התחתן עם קרולין כריסטי וגם ממנה הוא התגרש, יש לו שני ילדים ממנה: הארי ואינדיה. (הארי נגן גיטריה שמלווה אותו בהופעות). אין לי מושג מה קורה איתו עכשיו שמעתי שהוא התחתן עם איזו שחקנית. והשאלות הקשות.. נראה מה אני זוכרת... מייד ההמשך.

תשובות

2 - נכון. 7. אורוול וניל פוסטמן, כפי שכתבת (שם האלבום Amused to Death הוא פרפרזה על שם ספר שלו). 8. תשובה חלקית. השלמות?

ולשאלות הקשות.. הממ.. קשה!

אני לא יודעת הרבה, אבל נראה מה יש לנו.... ותיקון טעות: לא מרשל מקלוהן כי אם ניל פוסטמן נדמה לי. (למרות שיש רמיזות כך הבנתי גם לכיוון הזה). 15- רק כי זה גדול, הבלון בצורת החזיר שמשתמשים בו בהופעות (מאנימלס)- בכל פעם שהפינק פלויד משתמשים בו בהופעות הם חייבים לשלם לווטרס תמלוגים על השימוש בו. 14- משהו מעניין בכלל- עטיפת האלבום The Pros and Cons עוררה המון זעם בבריטניה מצד אירגונים פמיניסטיים והאשימו את ווטרס בסקסיזם ושנאת נשים ואפילו נערכו כמה הפגנות....קלפטון עזב בגלל יחסים עכורים עם ווטרס שאני לא יודעת מה טבעם, אבל הבנתי שהמנהלים של קלפטון אף פעם לא תמכו באיחוד. 20. ניתוח פלסטי???

תשובות ב'

15. נכון, אבל התשובה חלקית. יש עוד אלמנט בסיפור הזה... 14. פרישתו של קלפטון לא היתה על רקע עטיפת האלבום. מה כן היתה הסיבה לפרישתו - ליחסים העכורים עם ווטרס?

השלמה אחת קטנה:

5. Brain Damage, The Happiest Days of Our Lives (המורה הפסיכופת) ו Comfortably Numb. מן הסתם חצי מהשירים שלו מדברים על שיגעון, בדרכים עקיפות (Wish You Were Here למשל) וישירות, אבל ביקשת רק שלוש

Trinity 8 P

New member
../images/Emo110.gif

10. an opera album called Ca Ira 17. because his musicians weren't avalable and had other plans

../images/Emo110.gif

10. עדיין תשובה חלקית. נו, באמת... זה די פשוט. 17. תשובה שגויה. יתכן שהוא נתן את התירוץ הזה, אבל הוא אמר גם את הסיבה האמיתית.

עוד יומיים ....

לסגירת החידון. התשובות הנכונות יפורסמו ביום ששי בערב. השאלות שנשארו פתוחות: שאלה 8. ניתנה תשובה חלקית. שאלה 9. שאלה 10: ניתנה תשובה חלקית. שאלה 12. שאלה 14. שאלה 15: ניתנה תשובה חלקית. שאלה 16. שאלה 17. שאלה 18. שאלה 20???

למעלה