חידון ידיעת הארצי

ברק!

New member
חידון ידיעת הארצי

החל מהיום ובכל יום (עד שאני אתייאש), אפרסם חידה על שלמה ארצי. מדובר בקטע משיר כלשהו. עליכם לאמר: א. האם מדובר בשיר של שלמה ארצי (הלחנה, כתיבה, שירה, עיבוד) ובאיזה אלבום הוא מופיע; או - ב. לא מדובר בשיר של שלמה. בהצלחה!!!

ברק!

New member
חידה מס´ 1

מה אומרות לכם השורות הבאות: "מעלי צווארה לעיני כל יכול הקראתני כמו עלוקה עכשיו לילה ושבתי אליה כתמול ותהיה לנו זאת לחוקה..." האם מדובר בשיר של שלמה ארצי? היכן הוא מופיע? התשובה תתפרסם מחר

אביסה

New member
שלמה ארצי

השיר ה"יפה" למעלה לא קשור לזמר הגדול הנהלל המוערץ על פני רבים איתך הסליחה

ברק!

New member
התשובה

אביסה, לצערי את טועה. נסי את מזלך בפעם הבאה. התשובה: שם השיר: האסופי. נכתב ע"י נתן אלתרמן והולחן ע"י יוסף שריג. השיר מושר ע"י שלמה ארצי בתקליט "אחי חזר מן השדה" - שירים לזכר המלחין יוסף שריג. תקליט הד-ארצי BAN14576

אביסה

New member
שלומוליה

ברק ידענו שטעינו רק רצינו לבדוק אם אתה יודע, מי אתה? מעריץ של שלמה?

ברק!

New member
אביסתי היקרה

השאלות שאני שואל בחידון ידיעת הארצי הן שאלות שאני יודע את התשובה עליהן. שהרי זה הרעיון בחידון. האם אני מעריץ של שלמה? - ברשותך, תרשי לי להסתייג מהביטוי "מעריץ". אני לא מעריץ אף אחד חוץ מאת עצמי
ברם, אני מאוד מעריך את שלמה ארצי כמשורר, מלחין, זמר ויוצר מחונן היודע לשלב את כל הנ"ל לכדי יצירה אומנותית מושלמת. אחד התחביבים שלי זה איסוף תקליטים ישנים (יש לי תקליטיה של יותר מאלף תקליטים). כמובן שלשלמה ארצי יש מקום של כבוד בתקליטיה שלי.

למעלה