החל מהיום ובכל יום (עד שאני אתייאש), אפרסם חידה על שלמה ארצי. מדובר בקטע משיר כלשהו. עליכם לאמר: א. האם מדובר בשיר של שלמה ארצי (הלחנה, כתיבה, שירה, עיבוד) ובאיזה אלבום הוא מופיע; או - ב. לא מדובר בשיר של שלמה. בהצלחה!!!
מה אומרות לכם השורות הבאות: "מעלי צווארה לעיני כל יכול הקראתני כמו עלוקה עכשיו לילה ושבתי אליה כתמול ותהיה לנו זאת לחוקה..." האם מדובר בשיר של שלמה ארצי? היכן הוא מופיע? התשובה תתפרסם מחר
אביסה, לצערי את טועה. נסי את מזלך בפעם הבאה. התשובה: שם השיר: האסופי. נכתב ע"י נתן אלתרמן והולחן ע"י יוסף שריג. השיר מושר ע"י שלמה ארצי בתקליט "אחי חזר מן השדה" - שירים לזכר המלחין יוסף שריג. תקליט הד-ארצי BAN14576
השאלות שאני שואל בחידון ידיעת הארצי הן שאלות שאני יודע את התשובה עליהן. שהרי זה הרעיון בחידון. האם אני מעריץ של שלמה? - ברשותך, תרשי לי להסתייג מהביטוי "מעריץ". אני לא מעריץ אף אחד חוץ מאת עצמי
ברם, אני מאוד מעריך את שלמה ארצי כמשורר, מלחין, זמר ויוצר מחונן היודע לשלב את כל הנ"ל לכדי יצירה אומנותית מושלמת. אחד התחביבים שלי זה איסוף תקליטים ישנים (יש לי תקליטיה של יותר מאלף תקליטים). כמובן שלשלמה ארצי יש מקום של כבוד בתקליטיה שלי.