חידון ייִדיש נוסף

ננסה.

יש דף אחורי עם התשובות הנכונות יידישיסט? א- א- א- אראנג´ = תפוז( כנראה באנגלית,( באידיש אומרים מאראנץ.) ב- בעהר = דב ג- גאנץ = אווז ד- דריידל = סביבון ה - הוט = כובע ו - וו- וועש = כביסה וי- ז- זעברע = זברה ח- חוסיד = חסיד ט- טיש = שולחן. יי- יי- כ ך ל- לייב = אריה מ- מויס = עכבר. ם- נ- ס- סאלאט = סלט( ?) ע- פ- פאפאגאיי = תוכי. פ- פיש = דג ף- צ- ץ- ק- ר- ראדיו = רדיו ש- שוך = נעליים. ת- ת-

zimes

New member
נראה מה אני יכולה להוסיף

אני מאוד סקפטית, אבל הנה כמה ניחושים: א - אליגטור וו - וועסט ח/כ - חסיד כּ/ק - א קאט מענין פה שאין בכלל הקפדה על כתיב. אותיות שנשמעות דומה (אפילו ס ו ת רפה!) מקבלות את אותו ציור. מי האנאלפאבת שצייר את זה?
אני מצטרפת לבן אהרון בבקשה לדף תשובות שיחולק בתום הבחינה

זה, בלשון הקודש../images/Emo13.gif

או כפי שהורי קראו לזה "לוקשן קוידעש". ת´ רפויה מבטאים ס´ (ראי התיחסות קודמת לנושא) כך למשל חָתוּל בלשון הקודש זה... חוֹסוּל. ( קמץ קטן זה חולם) החרדים קוראים לכותל המערבי ´כויסל המערובי´ אבל כל זה, עדיין, לא עוזר לי לפתור את כתב החידה. מה עניין אותיות סופיות לכאן ?

zimes

New member
את ענין ה ת´ אני יודעת

לכן הדגשתי ש"רפה". הסופיות - כמו שאתה רואה, חוזרים על אותו ציור (ך: א כאסיד וכו´). להראות שזו אותה אות. מה שעשו - צמצמו את הא"ב (בטח היה מאייר יקרן פחד!).

למעלה