חידון למשועממים

חידון למשועממים ../images/Emo13.gif

שנות השבעים היו העשור בו הפלויד היו בשיאם, והם מזוהים עם שנים אלו עד היום. בשנת 1973 יצא אלבומם המפורסם ביותר, Dark Side of the Moon, האהוב על רבים מבינינו. אבל, האם הייתם שורדים ב-1973? החידון החמוד להלן, לקוח מאתר הסדרה Life On Mars של ה-BBC. הסדרה, המשודרת גם בכבלים אצלנו, מתרחשת באותה שנה, 1973, כאשר שוטר צעיר בן זמננו חוזר אחורה בזמן לאותה תקופה, ומנסה להסתדר. ומה אתכם? 1. איך הייתם מגדירים את טעמכם באופנה? א. רטרו. אני אוהב/ת להיות במרכז תשומת הלב וללבוש את הבגדים הכי צעקניים. ב. בגדים אופנתיים, כמו כולם. ג. טעמי לא משתנה. אני לובש/ת את אותם הבגדים כמו שלבשתי לפני חמש שנים, וכמו שאלבש בעוד חמש שנים. 2. מהי מכונית חלומותיכם? א. פורד קאפרי, מכונית קלאסית שעמה אפשר לעשות כניסות מרשימות, בכל מקום ובכל זמן. ב. מכונית משפחתית מודרנית ויעילה, שתביא אותי מנקודה א' לנקודה ב'. ג. מכונית ספורט נוצצת, המכונית שעמה אהיה מושא הקנאה של כל הנהגים! 3. איפה אתם מעדיפים לצפות בסרטים? א. במולטיפלקס מחוץ לעיר [כגון "סינמה סיטי"] בו אני יכול/ה לחטוף איזה המבורגר לפני הסרט. ב. בית קולנוע מקומי מוזנח, בו אוכל להעריך את הסרט בשלמותו... ואת הגרפיטי על קירות בית השימוש. [לתוהים, היו כאלו בתי קולנוע בישראל, בשנות השבעים, ושם אכן ראיתי סרטי קולנוע, באותם ימים: אלנבי, מוגרבי, תכלת ושות']. ג. בטלוויזיה, בבית. כאן אני יכול/ה לצפות בסרטים בניחותא, גם אם זה כמה שנים לאחר יציאתם לאקרנים. 4. איזה סוג של שחקן אהוב עליכם? א. לואיס קולינס [שחקן בריטי ששיחק בסדרץ האקשן המשטרתית "המקצוענים" בשנות השבעים. מכיוון שרובכם לא זוכרים את הסדרה, הדבר הכי קרוב לזה שיש כיום בטלוויזיה - בשידורים חוזרים, כמובן - זה "סטארסקי והאץ'"] - איש האקשן, הנוהג במכונית מהירה ומפתה את הנשים [יעני, פנטזיה גברית בלתי תקינה פוליטית לחלוטין - אבל סקסית
]. ב. ג'ון סים - הגבר המודרני, המסתגל לסביבה, ויכול להיות רציני או מצחיק [השחקן הראשי בסדרה Life On Mars. שיחק גם בסדרה המעולה "האגמים" לפני כמה שנים]. ג. מרטין שו - אדם לכל עת, מתמיד וחכם [בן זוגו של קולינס בסדרה "המקצוענים". מאז שנות השבעים, הוא בנה קריירת משחק מכובדת, והיום משחק תפקידים דרמטיים רציניים בהפקות גדולות.תחשבו, נניח, על רוברט דה-נירו]. 5. איזו מוסיקה מרקידה אותכם? א. דיסקו קיטשי (אופציה: בבאר מדליק) ב. טכנו בלתי-נלאה במועדון לילה מיוזע. ג. פופ-מצעדים (אופציה: בפאב שכונתי) 6. איך אתם שומרים על קשר עם אנשים? א. שולח/ת להם SMS מהיר או אימייל (וכו'). ב. כותב/ת להם מכתב ארוך. ג. מטלפנ/ת אליהם. 7. איזה סוג שטיח אתם מעדיפים? א. עם הדפס, ורצוי שיהיו בו לפחות 10 צבעים שונים. ב. שטיח פשוט, שיעמוד במבחן הזמן, ללא קשר לאופנות המתחלפות. ג. שטיחים זה פאסה; רצפות מעץ זה הדבר היחידי להלך עליו בימינו. 8. מהי הדרך הטובה ביותר להאזין למוסיקה? א. ברדיו, בתוספת שדרן המספק בידור בין השירים. ב. בתקליט ויניל, עם כל השריטות והקפיצות, כפי שמוסיקה נועדה להשמע. ג. באייפוד. אוסף המוסיקה שלי נייד וזז מהר, בדיוק כמוני. 9. מהי הדרך הטובה ביותר לשתות מיץ? [כאן סטיתי מהשאלה המקורית, שהתייחסה לדרכי הגשת קוקטייל שרימפסים, וזאת מסיבות מובנות]. א. אורנג'דה (פאנטה). ב. למהול אבקת "זיפ" במים מהברז. ג. טבעי. 10. איזה משפט מסכם הכי טוב את גישתכם לחיים? א. אני מקבל/ת בשמחה כל שינוי. קדימה הטלוויזיה הדיגיטלית! ב. פעם היה הרבה יותר טוב. שיחזירו את הטלוויזיה בשחור לבן, ועם ערוץ אחד! ג. מה שיהיה, יהיה. שיביאו כבר את העונה הבאה של "כוכב נולד"! במה בחרתם?

נחמד שאת מזכירה לי שאני משועמם

1. איך הייתם מגדירים את טעמכם באופנה? ג. טעמי לא משתנה. אני לובש/ת את אותם הבגדים כמו שלבשתי לפני חמש שנים, וכמו שאלבש בעוד חמש שנים. 2. מהי מכונית חלומותיכם? ב. מכונית משפחתית מודרנית ויעילה, שתביא אותי מנקודה א' לנקודה ב'. 3. איפה אתם מעדיפים לצפות בסרטים? ג. בטלוויזיה, בבית. כאן אני יכול/ה לצפות בסרטים בניחותא, גם אם זה כמה שנים לאחר יציאתם לאקרנים. 4. איזה סוג של שחקן אהוב עליכם? לא מכיר את פועלם כ"כ לעומק, כך שאני לא יכול ממש לענות. 5. איזו מוסיקה מרקידה אותכם? שום מוזיקה לא מרקידה אותי.
בשביל שאני ירטיט את אבריי צריך לשים אותי על מכונת כביסה מלאה באבנית בזמן שהיא בסחיטה. 6. איך אתם שומרים על קשר עם אנשים? ג. מטלפנ/ת אליהם. 7. איזה סוג שטיח אתם מעדיפים? ב. שטיח פשוט, שיעמוד במבחן הזמן, ללא קשר לאופנות המתחלפות. 8. מהי הדרך הטובה ביותר להאזין למוסיקה? א. ברדיו, בתוספת שדרן המספק בידור בין השירים. 9. מהי הדרך הטובה ביותר לשתות מיץ? ג. טבעי. 10. איזה משפט מסכם הכי טוב את גישתכם לחיים? ב. פעם היה הרבה יותר טוב. שיחזירו את הטלוויזיה בשחור לבן, ועם ערוץ אחד! אני יודע שזה נשמע כאילו איזה סבא בן 70 ענה על השאלון הזה, אבל מה לעשות - יש בי את הסבא הזקן הזה.

והתשובות שלי ...

1. איך הייתם מגדירים את טעמכם באופנה? ג. טעמי לא משתנה. אני לובש/ת את אותם הבגדים כמו שלבשתי לפני חמש שנים, וכמו שאלבש בעוד חמש שנים. 2. מהי מכונית חלומותיכם? ג. מכונית ספורט נוצצת, המכונית שעמה אהיה מושא הקנאה של כל הנהגים! 3. איפה אתם מעדיפים לצפות בסרטים? ג. בטלוויזיה, בבית. כאן אני יכול/ה לצפות בסרטים בניחותא, גם אם זה כמה שנים לאחר יציאתם לאקרנים. 4. איזה סוג של שחקן אהוב עליכם? ג. מרטין שו - אדם לכל עת, מתמיד וחכם [בן זוגו של קולינס בסדרה "המקצוענים". מאז שנות השבעים, הוא בנה קריירת משחק מכובדת, והיום משחק תפקידים דרמטיים רציניים בהפקות גדולות.תחשבו, נניח, על רוברט דה-נירו]. 5. איזו מוסיקה מרקידה אותכם? ב. טכנו בלתי-נלאה במועדון לילה מיוזע. 6. איך אתם שומרים על קשר עם אנשים? א. שולח/ת להם SMS מהיר או אימייל (וכו'). 7. איזה סוג שטיח אתם מעדיפים? ג. שטיחים זה פאסה; רצפות מעץ זה הדבר היחידי להלך עליו בימינו. 8. מהי הדרך הטובה ביותר להאזין למוסיקה? ג. באייפוד. אוסף המוסיקה שלי נייד וזז מהר, בדיוק כמוני. 9. מהי הדרך הטובה ביותר לשתות מיץ? ג. טבעי. 10. איזה משפט מסכם הכי טוב את גישתכם לחיים? א. אני מקבל/ת בשמחה כל שינוי. קדימה הטלוויזיה הדיגיטלית! עפ"י המחשב, אני שייכת לגמרי לשנות האלפיים, ולא הייתי מחזיקה מעמד יום אחד ב-1973. אני אוהבת חידושים וחדשנות, והייתי משתעממת בשנות השבעים. מה שנכון, נכון.

אכן הייתי שם

ואין לי נוסטלגיה לתקופה, מלבד לדברים שקשורים למשפחה. זה נחמד לראות בסרט דברים שהיו אז ואינם עוד, אבל רק משום שזה מזכיר לי את עצמי בתור ילדה. בשביל מה לחזור לויניל, אם קבצים דיגטליים כל כך קלים ונוחים לשימוש? וטלוויזיה בשחור-לבן ממש לא היתה כיף. הכי גרוע היה הנתק התרבותי: פשוט לא היה לנו מושג מה קורה בחו"ל, אם לא נסענו לשם. כיום בכל רגע אפשר לדעת מה קורה בעולם, בכל תחום שהוא, דרך הרשת. אם יש דברים שאני מתגעגעת אליהם, זה מתקופה יותר מוקדמת, בשנות השישים. אז עוד לא היתה טלוויזיה, או בקושי היתה, ושיחקנו בעיקר בחצר וברחבי השכונה. האחייניות שלי כיום לא יודעות מה זה לשחק ברחוב עם חברות; חבל, קלאס, גומי - הן לא מכירות כלל את המשחקים האלו. הן יושבות מול הטלוויזיה או המחשב, ומתקשרות עם חברותיהן במסנג'ר. אבל שנות השבעים? אין למה להתגעגע. אולי אם שנות השבעים כאן היו נראות כמו שנות השבעים בבריטניה... אבל זה לא היה כך.

מנית בדיוק את מה שעצוב בטכנולוגיה

הטכנולוגיה היא סוג של סם. ואם לא יודעים להשתמש בה במידה, זה עלול לפגוע. לצערי - מעטים הם אלו שיודעים להשתמש בה כמו שצריך, יכול להיות שזה אפילו כולל אותי. לדוגמא, תסתכלי על הדור הנוכחי: הוא ברובו מורכב מנוער שטחי חסר ערכים שמכור לטלויזית מיינסטרים ולאינטרנט. במקום להיפגש פנים מול פנים עם חברים, מדברים איתם ב-icq. במקום לרדת למגרש ולשחק כדורגל, משחקים כדורגל במחשב. (חוסר פעילות שעלול לגרום להשמנה ולבעיות בריאותיות) כל אלו הם תוצאה ישירה של הטכנולוגיה. הכל מובן מאליו ו"קל" יותר מאי פעם, לא מתאמצים בשביל שום דבר, אולי אין ממש בשביל מה להתאמץ? תסתכלי על גיבורי התרבות של הנוער בדור הקודם לטכנולוגיה המתקדמת, ותסתכלי על גיבורי התרבות בדור הנוכחי. שימי לב שככל שהטכנולוגיה מתקדמת בעשורים האחרונים, ערך התרבות יורד באופן ישיר. האם זה צירוף מקרים?

wish i was here

New member
כמה דברים

אתה לא יכולן לדבר על דור שאתה חלק ממנו בגוף שלישי,מה אתה?מלכת אנגליה?אל תתנשא. אומרים גם שהיה פה שמח לפני שנולדתי-מה שכל דור יגיד על מה שיבוא אחריו,על איך שאצלו היה ערכים ועכשיו אין,גם הסב והסבתא שלך אמרו את זה על הדור של ההורים שלך,מה גם שאתה לא חיית בואתם ימים אז אתה לא יכול להשוות. ודרך אגב לגבי הכדורגל-כל יום אי עובר בעיר ורואה מגרשי כדורגל מפוצצים עד כדי כך שמשחקים 20 על 20,גם אני משחק לפעמים-ממש לא נכון שזונחים כדורגל לטובת כדורגל במחשב.

כמובן שאני יכול

שדברים לא מוצאי חן בעיניי, אני שם אותם על השולחן, בלי שום קשר לזה שאני משתייך לדור הזה. ילדים ועוד איך מזניחים את הספורט במגרשים ויחסים מציאותיים עם חברים שלהם, לטובת fifa וצ'יטוט ב-icq. תמיד אתה תראה ילדים במגרש, ואפילו הרבה ילדים, זה לא שחור ולבן, אבל אחוז הפעילות של הילדים (ואולי גם של המבוגרים) יורד ככל שהטכנולוגיה מתפתחת. אלו עובדות מאומתות ועם עובדות לא מתווכחים.

Jason2

New member
אתה מדבר על הטכנולוגיה

כדבר הכי נורא שקיים אבל גם כאן זה לא שחור לבן. יש הרבה דברים חיוביים בטכנולוגיה ויש הרבה ידע באינטרנט ובכלל במדיה שאפשר להיעזר בו ואין ספק שלקחת את זה כרגע זה דבר טיפשי. אני גדלתי ב-70 וב-80 ומלבד נוסטלגיה מסויימת אין לי שום צורך ורצון לחזור לשם ולטכנולוגיה הפרימיטיבית אז.

ממש לא

זה לא מה שאמרתי, אם זה מה שהייתי חושב, לא הייתי משתמש באינטרנט, לא? אמרתי שלטכנולוגיה יש את החסרונות והיתרונות שלה, לפי דעתי החסרונות עולים בהרבה על היתרונות בשכלול של כל המצבים.

jony543

New member
אוי זה נחמד!!

1. איך הייתם מגדירים את טעמכם באופנה? ג. טעמי לא משתנה. אני לובש/ת את אותם הבגדים כמו שלבשתי לפני חמש שנים, וכמו שאלבש בעוד חמש שנים. 2. מהי מכונית חלומותיכם? א. פורד קאפרי, מכונית קלאסית שעמה אפשר לעשות כניסות מרשימות, בכל מקום ובכל זמן. 3. איפה אתם מעדיפים לצפות בסרטים? ג. בטלוויזיה, בבית. כאן אני יכול/ה לצפות בסרטים בניחותא, גם אם זה כמה שנים לאחר יציאתם לאקרנים. 4. איזה סוג של שחקן אהוב עליכם? א. לואיס קולינס [שחקן בריטי ששיחק בסדרץ האקשן המשטרתית "המקצוענים" בשנות השבעים. מכיוון שרובכם לא זוכרים את הסדרה, הדבר הכי קרוב לזה שיש כיום בטלוויזיה - בשידורים חוזרים, כמובן - זה "סטארסקי והאץ'"] - איש האקשן, הנוהג במכונית מהירה ומפתה את הנשים [יעני, פנטזיה גברית בלתי תקינה פוליטית לחלוטין - אבל סקסית ]. 5. איזו מוסיקה מרקידה אותכם? ב. טכנו בלתי-נלאה במועדון לילה מיוזע. 6. איך אתם שומרים על קשר עם אנשים? ג. מטלפנ/ת אליהם. 7. איזה סוג שטיח אתם מעדיפים? ב. שטיח פשוט, שיעמוד במבחן הזמן, ללא קשר לאופנות המתחלפות. 8. מהי הדרך הטובה ביותר להאזין למוסיקה? ג. באייפוד. אוסף המוסיקה שלי נייד וזז מהר, בדיוק כמוני. הלוואי והיה לי. בעצם אני מעדיף את המכונית שבחרתי
9. מהי הדרך הטובה ביותר לשתות מיץ? [כאן סטיתי מהשאלה המקורית, שהתייחסה לדרכי הגשת קוקטייל שרימפסים, וזאת מסיבות מובנות]. ג. טבעי. 10. איזה משפט מסכם הכי טוב את גישתכם לחיים? ב. פעם היה הרבה יותר טוב. שיחזירו את הטלוויזיה בשחור לבן, ועם ערוץ אחד!

RoieL

New member
הממ

1. ג'. 2. א'. 3. א'. 4. א' וב' באותה המידה. 5. ב'. 6. א' וג'. 7. ב'. 8. ב'. וג'.
9. ג'. 10. ג'. אולי מחר אכתוב עם השאלות.

Jason2

New member
הנה שלי

1.ג 2.ב 3.א (למרות שגם אני עברתי בתי קולנוע בחולון כמו ארמון שהקרין סרטי חצות מגניבים באמצע ה-80). 4.ב - שחקן גדול אבל השחקן שמגלם את הבלש הראשי ג'ין פשוט ענק. 5.ג 6.א 7.ב 8.ב זה אולי נחמד אבל אני חייב להגיד ג בגלל המקום והניידות. 9.ג (אוי זיפ האבקה המגעילה הזאת כל קיץ). 10.א - שינויים זה בד"כ דבר טוב (אפשר לצפות מידי פעם בדברים ישנים אבל לחזור לשם לא הייתי רוצה)

פיליפ גלניסטר

אכן גונב ת'הצגה מסים. סים הוא שחקן מצויין, אבל גלניסטר הוא משהו לא מהעולם הזה. הוא אומר שהוא בנה את הדמות על פי אופיים והתנהגותם של כמה מנהלי קבוצות כדורגל אנגלים, אבל רואים שהוא גם צפה בקפידה ב-DVD של The Sweeney. ולאוהדים, הנה קטעי אודיו מראיון אתו, שהועלה לאתר BBC America: http://www.bbcamerica.com/genre/drama_mysteries/life_on_mars/life_on_mars_philip_glenister_qa.jsp

שמיקי

New member
בא בטוב=]

1. איך הייתם מגדירים את טעמכם באופנה? א. רטרו. אני אוהב/ת להיות במרכז תשומת הלב וללבוש את הבגדים הכי צעקניים. ב. בגדים אופנתיים, כמו כולם. ג. טעמי לא משתנה. אני לובש/ת את אותם הבגדים כמו שלבשתי לפני חמש שנים, וכמו שאלבש בעוד חמש שנים. 2. מהי מכונית חלומותיכם? א. פורד קאפרי, מכונית קלאסית שעמה אפשר לעשות כניסות מרשימות, בכל מקום ובכל זמן. ב. מכונית משפחתית מודרנית ויעילה, שתביא אותי מנקודה א' לנקודה ב'. ג. מכונית ספורט נוצצת, המכונית שעמה אהיה מושא הקנאה של כל הנהגים! 3. איפה אתם מעדיפים לצפות בסרטים? א. במולטיפלקס מחוץ לעיר [כגון "סינמה סיטי"] בו אני יכול/ה לחטוף איזה המבורגר לפני הסרט. ב. בית קולנוע מקומי מוזנח, בו אוכל להעריך את הסרט בשלמותו... ואת הגרפיטי על קירות בית השימוש. [לתוהים, היו כאלו בתי קולנוע בישראל, בשנות השבעים, ושם אכן ראיתי סרטי קולנוע, באותם ימים: אלנבי, מוגרבי, תכלת ושות']. ג. בטלוויזיה, בבית. כאן אני יכול/ה לצפות בסרטים בניחותא, גם אם זה כמה שנים לאחר יציאתם לאקרנים. 4. איזה סוג של שחקן אהוב עליכם? א. לואיס קולינס [שחקן בריטי ששיחק בסדרץ האקשן המשטרתית "המקצוענים" בשנות השבעים. מכיוון שרובכם לא זוכרים את הסדרה, הדבר הכי קרוב לזה שיש כיום בטלוויזיה - בשידורים חוזרים, כמובן - זה "סטארסקי והאץ'"] - איש האקשן, הנוהג במכונית מהירה ומפתה את הנשים [יעני, פנטזיה גברית בלתי תקינה פוליטית לחלוטין - אבל סקסית ]. ב. ג'ון סים - הגבר המודרני, המסתגל לסביבה, ויכול להיות רציני או מצחיק [השחקן הראשי בסדרה Life On Mars. שיחק גם בסדרה המעולה "האגמים" לפני כמה שנים]. ג. מרטין שו - אדם לכל עת, מתמיד וחכם [בן זוגו של קולינס בסדרה "המקצוענים". מאז שנות השבעים, הוא בנה קריירת משחק מכובדת, והיום משחק תפקידים דרמטיים רציניים בהפקות גדולות.תחשבו, נניח, על רוברט דה-נירו]. 5. איזו מוסיקה מרקידה אותכם? א. דיסקו קיטשי (אופציה: בבאר מדליק) ב. טכנו בלתי-נלאה במועדון לילה מיוזע. ג. פופ-מצעדים (אופציה: בפאב שכונתי) 6. איך אתם שומרים על קשר עם אנשים? א. שולח/ת להם SMS מהיר או אימייל (וכו'). ב. כותב/ת להם מכתב ארוך. ג. מטלפנ/ת אליהם. 7. איזה סוג שטיח אתם מעדיפים? א. עם הדפס, ורצוי שיהיו בו לפחות 10 צבעים שונים. ב. שטיח פשוט, שיעמוד במבחן הזמן, ללא קשר לאופנות המתחלפות. ג. שטיחים זה פאסה; רצפות מעץ זה הדבר היחידי להלך עליו בימינו. 8. מהי הדרך הטובה ביותר להאזין למוסיקה? א. ברדיו, בתוספת שדרן המספק בידור בין השירים. ב. בתקליט ויניל, עם כל השריטות והקפיצות, כפי שמוסיקה נועדה להשמע. ג. באייפוד. אוסף המוסיקה שלי נייד וזז מהר, בדיוק כמוני. 9. מהי הדרך הטובה ביותר לשתות מיץ? [כאן סטיתי מהשאלה המקורית, שהתייחסה לדרכי הגשת קוקטייל שרימפסים, וזאת מסיבות מובנות]. א. אורנג'דה (פאנטה). ב. למהול אבקת "זיפ" במים מהברז. ג. טבעי. 10. איזה משפט מסכם הכי טוב את גישתכם לחיים? א. אני מקבל/ת בשמחה כל שינוי. קדימה הטלוויזיה הדיגיטלית! ב. פעם היה הרבה יותר טוב. שיחזירו את הטלוויזיה בשחור לבן, ועם ערוץ אחד! ג. מה שיהיה, יהיה. שיביאו כבר את העונה הבאה של "כוכב נולד"! אני פשוט לא אוהבת את השאלונים האלה כי הם נורא קיצוניים, אי אפשר לבחור מה שבאמת אתה חושב=].. נו זה הכי קרוב לפחות.

Liorking

New member
אני עונה

1. ג 2. א 3. א 4. א (לא מכיר אף אחד מהם, אבל זה נשמע לי הכי נחמד) 5. ג (עד כמה שזה עצוב) 6. ג 7. ב 8. ב 9. ג 10.א

למעלה