חידונים עם אינטרס $$$

neobop

New member
חידונים עם אינטרס $$$

מדי פעם אני נתקל או בעיתון/ אינטרנט/ טלויזיה בחידון נושא פרסים. מילדותי אני זוכר חידונים שהיה קשה לפתור אותם, ואילו היום החידונים הם כאלה שממש מעוררי בוז, יש כאלה בעיתון שממש "מחביאים" את התשובה בשאלה. לדוגמא תראו את השאלה שיש כרגע בNRG http://www.nrg.co.il/online/14/ART/852/988.html אם אתם מתלבטים יש לכם עוד רמז! בתחתית. בערוץ 2 זה כבר מכה עם האס אם אסים, מי שיודע את התשובה ישלח לנו אס - אם אס ויזכה ב... שאלות שאם הכלב שלי היה מדבר הוא היה זורק אותן בשניה, בינתיים הוא רק נובח אותן ומקשקש בזנב. המטרה כמובן להכניס כסף לכל הנוגעים בדבר- קשת/רשת/ חברת אורנג', ארז טל וכו'... אני זוכר ימים שגם אם היה שיקול כלכלי לחידון אז היתה איזושהי דרגת קושי כלומר לפחות הייתי צריך לפתוח אנציקולופדיה או מילון כדי ללמוד משהו חדש. מה שנשאר לנו זה החידונים בעיתוני סוף השבוע שעוד מצליחים לאתגר, רק הפרסים לא כל-כך מושכים - בד"כ ספרים. נראה שככל שאתה יודע ככה הפרס הופך קטן יותר. מסקנה- הידע שלך לא כל כך משתלם, ככה התקשורת מחנכת אותנו בשנים האחרונות. השאלה היא מה באמת אפשר לעשות בנידון?

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוך בואך neobop

עידן הרייטינג הוא אחת מתסמונותיו של העידן המודרני והיום כל תינוק יודע לזהות ארטיק באמצעות הלוגו של החברה המובילה, וכל דבר נעשה אחרי ה... פ ר ס ו מ ו ת!!! אז לא מן הנמנע שגם חידונים שהיו פעם רק שעשועון ברדיו יחיד במדינה, יפגעו ממכת הריטינג. אבל מי בכלל מתרגש? לדעתי לעולם לא ימצא תחליף לספר, סרט או תקליט טוב (רוכש בעצמי ולא ממתין לזכיה בהם בחידון), ואת מעט הידע שלי אני מעדיף לעצמי ללא צורך להפגין אותו ובטח לא כדי ש"ישתלם" לי. ואוי לו למי שהתקשורת "מחנכת" אותו או את ילדיו! מה אפשר לעשות בנידון? לאתגר את הנוער כדי שיצפו פחות בטמבלויזיה אולי ואני ממש לא פוסל אם אמצעי התקשורת בכלל.

pikov

New member
"המדיה היא המסר"

את התשובה לתהייתך נתת בעצמך. לא החידון עיקר, אלא ה-SMS עיקר. הפרס הוא "מלכודת דבש" או "מלכודת פתאים" (בחר לפי רצונך) המפתה אלפי פריירים לשלוח SMS כדי לזכות בפרס זניח. בסופו של יום, חברות הסלולר "סולקות את הקופונים", ממנות את הפרס ונותנות חלק באתנן לחברת התוכן (טלביזיה, עיתון, אתר אינטרנט וכד').

למעלה