חידושים לפרשת בא.וכו` וכו` בתגובות

פרפראות בא אל פרעה.

בא. בגימטריה 3. ב=2 א=1. זה רמז לשלש מכות שנותרו בפרשתנו אחרי שבפרשה שעברה היה 7 מכות!

בא אל פרעה. 3 תרוצים מדוע בא ולא לך

שאלה פשוטה יש פה למה בא אל פרעה. צריך לכתוב לך אל פרעה? תרוץ1.הקב``ה מלא כל הארץ כבודו וכל מקום שהוא אומר לאדם ללכת הוא נמצא שם. מילא גם אצל משה זה כך! 2תרוץ נוסף שה` מרגיע את משה ואומר לו אני בא איתך!!3ועוד תרוץ שבמילה בא משתמשים גם כ..לך והראיה מהניגון של לכה דודי . כתוב שם לכה דודי לקראת כלה. והיה לו לומר בא לקראת כלה? מכאן רואים שמשתמשים ב.בא כ.לך ובלך כ.בא

מעשה בשדי חמד

השדי חמד היה נמנה עם קבוצת אברכים. שתורתם אומנותם . והיה איזה גביר שמפרנס אותם. ואת השדי חמד הוא היה מחבב מאוד. ובאותו הבית מדרש היה אדם אחד שמקנה בשדי חמד והחליט להעליל עלו עלילה חשב וכך עשה הלך למשרתת הגויה שם בבית הגביר העשיר שמפרנס את השדי חמד. ותמורת בצע כסף ביקש ממנה שתעליל על השדי חמד עלילת שוא. למחרת באה המשרתת לבית המדרש וצעקה על השדי חמד ואמרה כך וכך היה. והשדי חמד לא מתייחס וממשיך בלימודו. הגביר ששמע זאת לא רק שלא האמין אלא אף פיטר את המשרתת. המשך בתגובה הבאה למי שעקב עלק מישהו עקב

המשך.

עברו כמה ימים באה המשרתת בבכי לשדי חמד ואמרה לו אני מוכנה לומר בפני כולם שזאת היתה עלילת שוא. בתנאי שתדבר עם האדון שיחזיר אותי לעבודה. סיפר השדי חמד חשבתי לעצמי למה לא כך אנשים יבינו שזאת היתה עלילה .ולא יחשדו בי! במחשבה שניה מספר השדי חמד יהיה חילול ה` אם היא תגיד שהיה עלילה . שאותו רשע הצליח להעליל על ת``ח עלילה לכך בחר שלא תגיד והוא כבר ידאג לה לעבודה אצל גביר אחר. וכך היה! אומר השדי חמד והרגשתי אחר מעשה זה שראשי נפתח והעניקו לי במתנה את כל התורה. ואותו רשע שהעליל מת! ונטמן עם הסוד בקבר

הלכה,,צובע צריך שיהיה דרך צביעה

בשביל להתחייב! לכן משקפיים שמתכהות ומשחירות בשמש אין בזה משום צובע . ומותר לצאת איתם בשבת

יפה וקצרצר

ואני הכבדתי את לבו פרשו חז``ל מי שרואה את עצמו כ``אני``= שלם . הוא יוצר לעצמו מצב של הכבדת הלב וטימטום הלב

מוסר השכל. ושמרתם את המצות

אמר ר` יאשיה אל תהי קורא את המצות.אלא את המצוות כדרך שאין מחמצין את המצות. כך את המצוות. מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה אל תעשינה בפנים חמוצות כאילו בלי רצון. מובא בשם הא``רי הנזהר ממשהו חמץ בפסח מובטח לו שלא יחטא כל השנה וזהוי הכוונה אם קיימתם ושמרתם את המצות אז יתקיים בכם ושמרתם את המצוות

טנקס לחם/tapuzforum/images/emo9.gif

שבת שלום לכם יקרים שלי.. מקווה שנתראה בקרוב.. ביי

אץ קוצץ

New member
קיבלתי בmms

בפרשת השבוע 'בא' נקרא על היציאה ממצרים. כחלק ממרכזיותה של יציאת מצרים בחיי עם ישראל, מצווים אנו לקיים מצוות רבות 'זכר ליציאת מצרים'. אחת המצוות- שמופיעה בסיום פרשתנו- להקדיש כל בכור אדם או בהמה לה' ולפדות אותו. לכן עושים את טקס 'פדיון הבן' לילד בכור החל מגיל חודש. התורה אומרת "והיה כי ישאלך בנך מחר.. מה זאת, ואמרת אליו.. הוציאנו ה' ממצרים..."- האב מצווה לספר לבנו על כך שכל בכורי מצרים מתו ביציאת מצרים, ולכן אנו מצווים לפדות. השימוש במילה 'מחר' בהקשר לבן ששואל, מכוונת לכמה סוגים של בנים, חלקם ששואלים מתמימות וחוסר ידע, וחלקם ששואלים כהתרסה. אומרת התורה שכל בן הוא ראשית כל בן, ועל האב מוטל החובה להסביר לו באהבה את המורשת. שבת שלום! הדלקת נרות בים 16:36 צאת שבת17:51

למעלה