חידוש באתר החשבון שלי

נויטול

New member
חידוש באתר החשבון שלי

חדש באתר החשבון שלי – http://www.m12345.com – מחולל תרגולים ומבחנים בכל נושא שתבחרו, בטבעיים ושברים. צריך רק לקבוע כותרת, כמה תרגילים רוצים, וזהו.... זה כמובן חוץ מהתרגולון החשבוני אשר אליו מוזמנים להכנס ולתרגל תלמידי בתי הספר היסודיים, וכן הגדרות בחשבון והנדסה וקישורים למשחקי חשבון וחשיבה. שווה http://www.m12345.com!

3תיתי

New member
אתר מצויין

ואנחנו משתמשים בו הרבה. חבל שהתירגולון (עדיין לא בדקתי את החידושים) אינו משנה את התרגילים מפעם לפעם. כמו כן, לעיתים יש "באג" ואפילו אם כותבים תשובה נכונה, מתקבלת הודעת שגיאה. זה מאד מתסכל.

צריך להיזהר באתרים המציעים תרגילים

עד עכשיו נמנעתי מלהביע דעה על האתר שציינת. לפני מספר ימים התפניתי לעבור על חלקו ומצאתי אי אילו אי דיוקים מהותיים.

3תיתי

New member
אפשר דוגמא?

אני משתמשת בתרגולון בלבד. לילדה נחמד לתרגל במחשב. לא בדקתי את שאר האפשרויות.

רק דוגמה כללית

בדקתי את ההגדרות בהנדסה. הן לא היו מדויקות. לא נוח לי לבקר אתר שלם, זה מצריך זמן והתעמקות, כדי להיות מקצועית. אני גם לא אוהבת לפגוע במי שהשקיע רבות באתר. אבל לפחות אינני ממליצה עליו. כאשר המלצת - נאלצתי לסייג את דברייך. אינני יודעת איזה שימוש את עושה בתירגולון. במתמטיקה יש שני רבדים: ההבנה והמיומנות. אם הילדה נהנית מהתירגול ומפתחת מיומנות - זה חשוב, אבל אם אין בנוסף לזה רובד אמיתי של הבנה - המיומנות מסווה את אי ההבנה ולפעמים מונעת את הטיפול הנדרש.

3תיתי

New member
אה, אני משתמשת בתרגילים

סתם לתרגול נוסף ולתזכורת של מה שכבר נלמד בעבר. לא בדקתי את ההגדרות בהנדסה כלל. אני אוהבת את הספר של מרגרט פרויים להנדסה (כיתה ג') ולא נזקקתי לתרגול נוסף בתחום. כשאני מלמדת בבית, אני מנסה לגוון את התרגול, שהרי מהכנת שיעורי הבית של בית הספר אין פטור. עצם היכולת להשתמש במדיום אחר, לשם תרגול, מגוונת ונעימה לילדה. את ההקניה, אני עושה בעצמי. האתר הזה, מאפשר לי נגישות קלה לתרגילים ללא טירחה, ונותן לי מענה מוצלח. ניצלתי את היותי "בלתי מקצועית" כדי לא להיות חייבת לבדוק את כל האתר לעומק, בכדי להמליץ עליו. אנחנו משתמשים בו עכשיו הרבה, למרות שנראה לי, שאו-טו-טו, מסיימים את התרגילים של כיתה ו'. במקביל, אני מאד מחבבת את חוברותיה של אותה מרגרט פרויים "לקראת תיכון". הן בהחלט עוזרות הן לתרגול והן להקניה במיוחד של פתרון משוואות בשני נעלמים ואי שיוויונים, וכן בשימוש מוחשי בציר המספרים. מצאתי את עצמי חוזרת אל חוברות אלה שוב ושוב במהלך שנות הלימוד של הילדים (כל פעם ברמה אחרת ובנושא אחר). יש בהן נגיעה במיומנויות יסודיות במתמטיקה לכיתות יותר גבוהות, בצורה נעימה ומובנת. לא צריך להאמין שהחוברות הנ"ל הן באמת לקראת התיכון. לדעתי, שימוש בהן יאה ויפה מכיתה ד' (כהשלמה והעמקה של נושאים מסויימים). יש אתרים נוספים לתרגול חשבון לכיתות בית הספר היסודי, הידועים לי: "גלים" ו"אופק". את "אופק" פחות בדקתי, (כי לא התחשק לי לשלם רק כדי לבדוק, אם נודה על האמת...) ו"גלים" חביב. היו נושאים, בהם התרגול היה מוצלח ונחמד, והיו אניגמות מוזרות, עליהן היה צריך לדלג. כך לדעתי. את נושא סימני ההתחלקות, מספרים ראשוניים ופריקים, אהבתי ב"גלים". שברים הלהיבו הרבה פחות. (דוקא הבנתי שב"אופק" עסקי השברים מוצלחים. לא בדקתי). יש יתרון לאתר זמין וחינמי, בייחוד שכל חוברת קנויה נוספת (זאת בנוסף על סיפרי הלימוד של בית הספר), מהווה הוצאה מכבידה.

החוברות של מרגרט פרוים - טובות

לא כל החוברות שלה באותה רמה, אבל היא יודעת מתמטיקה ומבינה מה חשוב ומה פחות חשוב. "לקראת תיכון" - טובה במיוחד.

3תיתי

New member
כיוונתי לדעת גדולים.

גם "גלים" וגם "אופק" בתשלום. לכן אני מתלהבת מאתר זמין וחינמי, המאפשר תרגול פשוט. החוברות יקרות מאד, צריך (וכדאי!) לשלם גם לבריין-פופ. הההוצאות על לימוד נוסף בבית, גדולות. חשוב וטוב שיש אתר שאינו עולה.

יש חומר לימוד חינמי לכיתות ה' ו'

אני מסכימה שחומרי הלימוד יקרים. חומר על שברים, אחוזים, בניות וכו' חינם תוכלי למצוא באתר שלי. יש בו גם תרגילים ובעיות רבים. שימי לב, יש בו "ספר התלמיד" שאותו ניתן להדפיס ולסדר בקלסר, זהו ספר לימוד וגם מחברת . משמאל יש "ספר המורה" ובו הנחייה איך ללמד וגם קצת רקע תיאורטי. יש חומר בהנדסה. תוכלי להשתמש בכל אלה. בהצלחה

למעלה