חידוש ביטוח ל- 3 מזגנים

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
LG יצאו משוק הסלולרי אז יתאמצו יותר בשוקים אחרים, לרבות במזגנים.
לא שמעתי שחסרה להם פרנסה. יש להם מפעל לייצור מסכי oled עבור כל יצרני הטלוויזיות שמשתמשים בסוג מסכים אלה. יש להם מפעל לטלוויזיות תחת שמם. יש להם מפעל למקררים. הם מייצרים מחשבים ומסכי מחשב. הם מייצרים מכונות כביסה מדגמים שונים. חלקם מהפכניים. מדיחים. מזגנים ובטח לא רשמתי הכל. אז נכשלו בניידים. זה ממש בקטנה.

יוסי זיו1

Active member
וואו...
לגבי LG... האם זה בכלל "מזגן שווה"? מניסיוני בדגמים הקודמים? לא משהו, למרות שבטלוויזיות, LG נחשבים תותחים.
ול-LG יש בכלל יבואן רשמי בשם אקרם סביתאני שהוא ערבי ממזרח ירושלים. אבל כדי שהתושב הישראלי לא יבחין בכך, הוא חילק את ליין המוצרים לטלוויזיות ומחשבים, ואת אלה הוא העביר לקבוצת ח.י., ואת הכלים הלבנים (מקררים, מזגנים, שואבי אבק, מכונות כביסה ושאר ירקות), הוא העביר לברימאג.

ולפנסוניק היה יבואן די אגרסיבי אפשר לומר, יורוקום, שהיה בידי שאול אלוביץ', שמעט הסתבך בפלילים בכמה השנים האחרונות. אז החברה שלו נסגרה, והמותג נותר ללא יבואן וגם ללא נותן שירות ראוי.
כעת ברימאג התלבשו על פנסוניק אבל ממש בקול ענות חלושה וחבל. כי הלוא מדובר באחלה מותג.
אז איני מכיר את המזגנים של פנסוניק, אבל אם להתרשם משאר המוצרים שלהם, זה יכול להיות אחלה כלי.
ומצידי, גם סבא שלי יכול להיות בעל הזיכיון (רק שזה כבר לא יקרה לצערי).
וזהו. אז מה דעתך על המזגנים של פנסוניק? פעם נתקלתי במיקרו שלהם והיה אחלה כלי ופעם ראיתי שהם מייצרים גם מקררים אבל לא התעמקתי...
לגבי המזגנים של פנסוניק ,ראיתי אותם הרבה מאד בתערוכות מקצועיות בחו"ל ,ציוד ממדרגה ראשונה רק הבעיה העיקרית כרגע היא שלא יהיה לשום יבואן כדאיות להתחיל להביא מזגנים עד 1.7.22 שזה המועד לכניסת המזגנים בגז החדש.
במזרח כבר מזמן עברו ליצור בגז החדש ה 32 בעוד בארץ לא נותנים להכניס והיבואנים נאלצו לשלם קצת יותר על כל מזגן כדי שהיצרנים יחזרו לייצר עבורם בגז הנוכחי ה 410.
בכדי לייצר בגז הישן ה 410 נדרש הרבה זמן להזמנת המזגנים והכדאיות מוטלת בספק לכן אני נוטה להאמין שהיבוא יהיה בכמויות מסחריות רק החל מהתאריך שנקוב מעלה ואם יש במלאי אצל היצרן מזגנים ב 410 הם ייבאו אותם לארץ וגם המחיר יהיה "מחירי מבצע" אצל היצרן ביפן כדי להיפתר מהמלאי הזה שקשה מאד למכור אותו גם באירופה וישנן מדינות שבכלל לא ניתן להכניס אותם.

Santangelo

New member
לגבי המזגנים של פנסוניק ,ראיתי אותם הרבה מאד בתערוכות מקצועיות בחו"ל ,ציוד ממדרגה ראשונה רק הבעיה העיקרית כרגע היא שלא יהיה לשום יבואן כדאיות להתחיל להביא מזגנים עד 1.7.22 שזה המועד לכניסת המזגנים בגז החדש.
במזרח כבר מזמן עברו ליצור בגז החדש ה 32 בעוד בארץ לא נותנים להכניס והיבואנים נאלצו לשלם קצת יותר על כל מזגן כדי שהיצרנים יחזרו לייצר עבורם בגז הנוכחי ה 410.
בכדי לייצר בגז הישן ה 410 נדרש הרבה זמן להזמנת המזגנים והכדאיות מוטלת בספק לכן אני נוטה להאמין שהיבוא יהיה בכמויות מסחריות רק החל מהתאריך שנקוב מעלה ואם יש במלאי אצל היצרן מזגנים ב 410 הם ייבאו אותם לארץ וגם המחיר יהיה "מחירי מבצע" אצל היצרן ביפן כדי להיפתר מהמלאי הזה שקשה מאד למכור אותו גם באירופה וישנן מדינות שבכלל לא ניתן להכניס אותם.

יוסי, האם רפורמת קסיס דה דיז'ון שמשרד האוצר כנראה יצליח להעביר תגרום לכך שמאמצע 2022 מזגני ה-on/off ייחסמו לייבוא לארץ? (כי הם לא זכאים לתקינה אירופאית).

נערך לאחרונה ב:

יוסי זיו1

Active member
יוסי, האם רפורמת קסיס דה דיז'ון שמשרד האוצר כנראה יצליח להעביר תגרום לכך שמאמצע 2022 מזגני ה-on/off ייחסמו לייבוא לארץ? (כי הם לא זכאים לתקינה אירופאית).
בתאריך הזה שוק המיזוג יעבור מהפכה גם כך אז לא מתרגשים מהחוק הזה כי במקביל יקבלו גם את אישורי מעבדות תקינה פרטיות וכן את אישורי היצרן כך שיהיו ON OFF.
באירופה 90% מהמזגנים הינם בטכנולוגית אינוורטר, בארץ קצב החדירה שלהם איטי יותר כי למעשה חלקם חצאי אינוורטר והם אינם חסכוניים כמו האינוורטר המלא וזה נובע מאילוצי השוק המקומי דהיינו מחיר נמוך רק הלקוחות לא מבינים שזה לא האמיתי .
ומה קורה?? נכנסים לחנות והמוכר נותן נתוני המקסימום כנתון עבודה ולאחר זמן לא ארוך תקלות ותקלות,כאן כרטיס אחד אחר כך כרטיס אחר וגם מדחס בסכנ.
אישית ורק בשבוע שעבר מישהו שרצה מזגני אינוורטר קטנים מהדרוש ומסתמך על נתון המקסימום אמרתי לו תודה שפנית אבל לא אצלי.

evike

Well-known member
מנהל
אף פעם אני לא מבטחת מוצרים, כי אני נוהגת לקנות מוצרים שנחשבים לאיכותיים, ואני נהנית מהם לתקופה ארוכה. ואם במקרה אחד מהם מתקלקל, יש לי טכנאים מעולים ישרים וותיקים בכל תחום, ואני מתקנת, אם יוצא שכדאי, וחוסכת את עלות הביטוחים במידה והמכשיר לא מתקלקל שנים, כך זה בד"כ. (מתייעצת עם הטכנאים לגבי כדאיות התיקון)
ויש לקחת בחשבון, לפחות לגבי מכשירים ישנים יותר, שהם בנויים איכותית הרבה יותר טוב מאשר המכשירים החדשים.
שבת שלום.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אף פעם אני לא מבטחת מוצרים, כי אני נוהגת לקנות מוצרים שנחשבים לאיכותיים, ואני נהנית מהם לתקופה ארוכה. ואם במקרה אחד מהם מתקלקל, יש לי טכנאים מעולים ישרים וותיקים בכל תחום, ואני מתקנת, אם יוצא שכדאי, וחוסכת את עלות הביטוחים במידה והמכשיר לא מתקלקל שנים, כך זה בד"כ. (מתייעצת עם הטכנאים לגבי כדאיות התיקון)
ויש לקחת בחשבון, לפחות לגבי מכשירים ישנים יותר, שהם בנויים איכותית הרבה יותר טוב מאשר המכשירים החדשים.
שבת שלום.
משמועה ששמעתי (ולא בדקתי עדיין), מתברר שכיום מחירי הטלוויזיות (לדוגמא) ירדו כל כך, עד כי כבר לא כדאי לתקן תקלה במכשיר ישן מהדור הקודם, אם אינו תומך (עדיין) ב-4K וב-HDR. התקלקל? את הולכת לחנות, וכבר לא מחפשת אפילו מכשיר של מותג זול, כי גם היקרים כבר לא עולים "מי יודע כמה". המחירים כל הזמן בירידה!
אז התקווה שממלאת את ליבו של הלקוח היא, שאם הוא רכש מכשיר מבית היוצר של SONY, LG או SAMSUNG, שאלה המותגים המובילים, הוא כבר מכוסה (טכנולוגית) ל-8-10 שנים... כי מה עוד אפשר לשכלל במסך שעדיין לא שוכלל? הגענו כבר כמעט לקצה גבול היכולת לשפר!
אז היצרנים הבינו את זה, ומה הם עשו? גייסו צוות מהנדסים, שמתכננים את המסך כך שלא ישרוד מעבר ל-3 שנים וקצת. 3 שנים, כי זהו משך האחריות ה"סטנדרטית" שניתנת ללקוח, וה"קצת" נועד כדי להבטיח שהתקלה הגדולה לא תיפול על נותן השירות חלילה וחס. ואז, אחרי 3.5 שנים, כשהמכשיר מתפגר, מגיע הטכנאי ומספר את הצ'יזבט שלו: "אדוני היקר! רכשת מסך מצוין שסיים את תפקידו בחיים, כי ככל שהוא מצוין, בזה מסתיים משך חייו עלי אדמות. כעת נשמח לספק לך מסך משוכלל עוד יותר במחיר 'מבצע', לאור העובדה שרכשת מוצר משלנו". וזהו. אז איזו ברירה נוספת יש לך? תוותרי על הטלוויזיה? תמצאי מישהו שאולי כן יצליח לתקן? אין מצב.

yor72

New member
אני יכתוב מניסיוני. ביטחתי מזגני אלקטרה שנים.
בסוף שנת 2020 מזגן האנוראר התפגר. נאמר לי שיש עוד חצי שנה אחריות ומציעים לי לשדרג. בעלות של 1500 שקל.
כולל פירוק והרכבה. הסכמתי. דרך אגב בגיל תשע שלו לא הסכימו לבטח. אבל בגיל שבע ידעו לקחת כסף. ידעו שאהו לקרת הסוף
נאמר לי שלא שווה לתקן כי יש סיכוי שהתקלקל.
לכן אני מציע מזגני און אוף זולים לא לבטח. אנוורטר יותר כדאי.
יש לזכור שהמזגן שלך כבר בן שבע. לחן סיכוי שלא ההיו חלפים. ואם זה משהו גדול. יש סיכוי שיציעו שידרוג שאהו.
יש לי עוד כמה מבוטחים. אצלם.

אל תחליף תישן אין טעם. כל הוא עובד תן לו לחיות.

למעלה