חידוש דרכון בזמן תהליך גרין קארד

tair1986

New member
חידוש דרכון בזמן תהליך גרין קארד

אהלן
הגשנו I-130 בינואר השנה ואנחנו בתהליך כבר כחמישה חודשים, גרין קארד על בסיס נישואים מהארץ, אשתי אמריקאית.
תוקף הדרכון שלי הוא עד אוגוסט 2019, ואנחנו מעריכים שנעבור לארה"ב בערך במאי יוני שנה הבאה, מה שישאיר אותי עם דרכון ישראלי בתוקף של שנה וקצת.
השאלה האם כדאי לחדש דרכון מעשיו? זה יכול להשפיע על התהליך? צריך ליידע אותם? או לחדש כבר מארה"ב דרך הקונסולה הישראלית אם זה אפשרי בכלל?
תודה מראש.

doronf65

New member
מנהל
אין סיבה לחדש או להיות יותר צדיק מהאפיפיור

לך עם מה שקורה, אם תעלה דרישה מאוחר יותר, תחדש אז.
&nbsp
דרישה עלולה לעלות במקרים מסויימים אם לדרכון יש תוקף של פחות מחצי שנה, אתה רחוק משם. כשזה יגיע, אתה מזמן תהיה בארה"ב ותחדש דרך הקונסוליה, כולנו עושים זאת, כל הזמן...

Boston Guy

New member
הצעה לדרך פעולה שלישית

חדשיים לפני המעבר, אחרי שיסתיים תהליך הגרין קארד ותהיה לך את המעטפה החתומה מהקונסולייה עם המסמכים שמהווים את אישור הגרין קארד שלך - תלך למשרד הפנים ותוציא דרכון טרי וחדש.
וכשתיסעו לארה"ב - כמובן שאת הדרכון הישן והמבוטל תיקח איתך גם כן, כי הניירות האמריקאיים שלך מכילים את המספר שלו.
כך תתחיל את שהותך בארה"ב עם דרכון בתוקף ל 10 שנים, ולא תצטרך להתעסק עם קונסוליות עד שנת 2028.

adi_2000

New member
מצד שני, בארץ הוא יהיה חייב להוציא דרכון ביומטרי

ולמיטב הבנתי בקונסוליות בחו"ל הדרכונים שמונפקים הם (בינתיים לפחות) לא ביומטריים. בשבילי לפחות זה שיקול משמעותי.

ilanvag

New member

קראתי באיזשהו מקום, לא זוכר איפה, שאפשר יהיה לקבל דרכון ביומטרי (ל-10 שנים) בקונסוליות; אבל שהם גם ימשיכו להנפיק דרכונים רגילים, אלא שאז ה"עונש" יהיה שמדובר בדרכון ל-5 שנים בלבד.
&nbsp
עם "עונש" שכזה, אני לא עובר אף פעם לביומטרי...

adi_2000

New member
באמת? בשביל השטות הזו הם "נערכו" מהר... לא ייאמן

לפחות יש את האופציה להוציא דרכון רגיל! אני חידשתי לא מזמן, אז אני בסדר לתשע או שמונה שנים הקרובות... מקווה שעד אז יבטלו את החוק והמאגר המטומטמים והמיותרים.

debby12

New member
מנהל
לנו לא נתנו לחדש "מראש" בקונסוליה בוושינגטון

לפני איזה שנתיים הלכתי לחדש דרכון שפקע או עמד לפקוע לשתיים משלוש בנותינו בערך באותו הזמן. בנסיון לצמצם את הטירחה עבורנו, לקחתי גם את הבת האמצעית שעל הדרכון שלה נותרה עוד בערך שנה להיות בתוקף. חשבתי שככה כל פעם הדרכונים שלהן יפקעו ביחד, וזה יחסוך לי טרטור נוסף של להיגרר לקונסוליה לחדש - יעני, שלוש ציפורים במכה אחת.

לצערי הקונסוליה סירבה להנפיק דרכון חדש לבת האמצעית והורתה לי לחזור שנה אחר כך
. שאלתי אותן למה בעצם - זה אומר עוד אגרה מהר יותר למדינת ישראל. התשובה היתה: "ככה. כי אנחנו לא מסכימים"

אז לדעתי לא יתנו לך. ולהרחיק לכת ולשקר שאבד לך הדרכון נראה לי לא לעניין... מה גם שכשמאבדים (גם זה קרה לי) אז את החדש מקבלים לשנה אחת בלבד ואז צריך לחזור אחרי שנה לחדש.

למעלה