חידוש דרכון ישראלי בארהב

Mino777

New member
חידוש דרכון ישראלי בארהב

שלום
אני בתהליכי גרין קארד על בסיס נישואים והדרכון הישראלי שלי פג תוקף עוד 4 חודשים.
איך אני מחדש אותו? אני צריך להגיע לשגרירות (אני נמצא בשיקגו)? צריך לתאם פגישה?מה צריך להביא? אני צריך להביא מסמכי נישואין?הם בכלל מסתכלים על זה?
ניסתי לחפש מידע באינטרנט אך לא ממש מצאתי

ilanvag

New member
אתה מחדש דרכון בקונסוליה הישראלית בשיקאגו

אפשר בדואר, אם כי מהניסיון שלי הכי פשוט זה לעשות את זה במקום, פנים אל פנים -- באם יש לך זמן והקונסוליה לא רחוקה (אתה מגיע עם הדרכון וכל מה שהם מבקשים, ויחדשו לך את הדרכון במקום).

הנה העמוד הרלבנטי באתר האינטרנט של הקונסוליה בשיקאגו:
http://embassies.gov.il/chicago/ConsularServices/Pages/Passports.aspx

שים לב שאתה צריך לתאם מראש פגישה, אי אפשר פשוט להגיש לשם בלי פגישה (אני מכיר את הנוהל הזה מהקונסוליה הישראלית בבוסטון, השתנה לפני כמה שנים -- פעם אפשר היה פשוט להגיע; מסתבר שגם בקונסוליות אחרות צריך לקבוע פגישה).

לא חושב שהנישואין שלך קשורים לחידוש הדרכון; עד כמה שאני זוכר, בדרכון אין שום דבר לגבי סטטוס אישי (רווק, נשוי, גרוש וכדומה).

אם אתה לא רשום בתור נשוי במשרד הפנים הישראלי, והתחתנת -- אזי לפי החוק הישראלי אתה מחויב לדווח על כך לרשויות הישראליות. אפשר לעשות גם את זה דרך הקונסוליה, ואפילו באותו ביקור -- אבל לא אמור להיות קשר בין זה לבין הוצאת דרכון (כלומר גם אם הם לא יודעים על הנישואין שלך, ולא תדווח להם -- עדיין יוציאו לך דרכון חדש).

השאלה היחידה שעולה בדעתי -- באם הסטטוס שלך בארה"ב נראה כאילו הוא לא בתוקף (כלומר אלמלא תהליך הגרין קארד, אזי היית לא בסטטוס), אזי אני לא יודע באם במצב שכזה הם יסכימו לחדש דרכון למישהו שהוא לכאורה שוהה "לא חוקי" בארה"ב... לא יודע. במקרה שכזה, אולי כן תצטרך לספר להם על הנישואין ועל תהליך הגרין קארד, בשביל חידוש דרכון.

מישהו בפורום היה במצב דומה ויודע לספר?

Mino777

New member
בגלל זה שאלתי אם צריך להראות לך מסמכים מסויימים בקשר לזה

כי כרגע אני ממתין לתהליך והויזה שלי כבר לא בתוקף

ilanvag

New member
רק הוויזה שלך לא בתוקף, או שאתה גם לכאורה מחוץ לסטטוס?

לא יודע לענות לך -- למה שלא תשאל ישירות את הקונסוליה?
&nbsp
שלח להם אימייל (הדרך היותר יעילה) או תתקשר אליהם (בחלק מהקונסוליות לא מרימים את השפופרת, או רק לעתים רחוקות...), ותדע את התשובה. נודה אם גם תחזור לעדכן אותנו.

באתר שלהם יש את כל הפרטים,

כולל איך לעשות את זה בדואר או איך לקבוע פגישה. אם אתה רק מחדש דרכון, לא צריך מסמכי נישואים. אבל אם אתה מדווח בטופס הנלווה על שינוי פרטים (הם מעבירים את הפרטים למשרד הפנים), סביר שכן תצטרך להראות. בכל מקרה, שלח להם אימייל עם השאלה. אימייל עדיף על טלפון גם מבחינת זה שיש לך תעוד.
&nbsp
http://embassies.gov.il/chicago-he/consular_services/Pages/דרכונים-ומסמכי-נסיעה.aspx
&nbsp

הנסיך.

New member
כמו שענו לך - מחדש בקונסוליה

אא"ט צריך שיהיה הדרכון הישן, כמה תמונות פספורט לפי סטנדרט ישראלי (יש פירוט אא"ט באתר) ואולי יש איזה עמלה (אני לא בטוח)
לא מעניין אותם אם התחתנת ולא מענין אותם הסטטוס החוקי שלך בארה"ב.

לגבי רישום הנישואין - אתה יכול לעשות או לא לעשות את זה במקביל או בנפרד או בלי קשר לחידוש הדרכון.

למעלה