אתה מחדש דרכון בקונסוליה הישראלית בשיקאגו
אפשר בדואר, אם כי מהניסיון שלי הכי פשוט זה לעשות את זה במקום, פנים אל פנים -- באם יש לך זמן והקונסוליה לא רחוקה (אתה מגיע עם הדרכון וכל מה שהם מבקשים, ויחדשו לך את הדרכון במקום).
הנה העמוד הרלבנטי באתר האינטרנט של הקונסוליה בשיקאגו:
http://embassies.gov.il/chicago/ConsularServices/Pages/Passports.aspx
שים לב שאתה צריך לתאם מראש פגישה, אי אפשר פשוט להגיש לשם בלי פגישה (אני מכיר את הנוהל הזה מהקונסוליה הישראלית בבוסטון, השתנה לפני כמה שנים -- פעם אפשר היה פשוט להגיע; מסתבר שגם בקונסוליות אחרות צריך לקבוע פגישה).
לא חושב שהנישואין שלך קשורים לחידוש הדרכון; עד כמה שאני זוכר, בדרכון אין שום דבר לגבי סטטוס אישי (רווק, נשוי, גרוש וכדומה).
אם אתה לא רשום בתור נשוי במשרד הפנים הישראלי, והתחתנת -- אזי לפי החוק הישראלי אתה מחויב לדווח על כך לרשויות הישראליות. אפשר לעשות גם את זה דרך הקונסוליה, ואפילו באותו ביקור -- אבל לא אמור להיות קשר בין זה לבין הוצאת דרכון (כלומר גם אם הם לא יודעים על הנישואין שלך, ולא תדווח להם -- עדיין יוציאו לך דרכון חדש).
השאלה היחידה שעולה בדעתי -- באם הסטטוס שלך בארה"ב נראה כאילו הוא לא בתוקף (כלומר אלמלא תהליך הגרין קארד, אזי היית לא בסטטוס), אזי אני לא יודע באם במצב שכזה הם יסכימו לחדש דרכון למישהו שהוא לכאורה שוהה "לא חוקי" בארה"ב... לא יודע. במקרה שכזה, אולי כן תצטרך לספר להם על הנישואין ועל תהליך הגרין קארד, בשביל חידוש דרכון.
מישהו בפורום היה במצב דומה ויודע לספר?