חידוש דרכון רוסי

poupee

New member
חידוש דרכון רוסי

פג תוקפו של הדרכון הרוסי של בני. הבנתי שצריך להוציא מסמך מהאתר של השגרירות הרוסית, למלא אותו ולחכות יזמינו אותנו. האם זה נכון כי באתר הכל ברוסית ובטלפון בקושימדבריםאנגלית וכל הטפסים ברוסית. אשמח לקבל עזרה. בתודה.

KallaGLP

New member
אם עדיין רלוונטי, תשלחי לי מסר ואשמח לנסות

לעזור. בשבוע הקרוב לא אהיה בארץ, אך ייתכן שאוכל לעזור דרך המייל, ואם לא - אז כשאשוב.

poupee

New member
חידוש דרכון רוסי

תודה רבה על התגובה!
ביקשתי בסוף מאמא של מחברה לתרגם לי המסמך לרוסית ולמלא את המסמך. שלחתי אותו עם 2 תמונות לכתובת החדשה של השגרירות. אני מקווה שזה בסדר. מעניין שכל המסמכים רק ברוסית. והעמותה דרכנו אימצנו לא נתנה מענה אף על פי שאנו מחוייבים לחדש את הדרכון הרוסי של הילד!!
איך את חידשתי הדרכון?
שיהיה לך שבת שלום ונסיעה טובה!

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי, אמורים לקבוע תור

וללכת לשם פיזית עם הילד (אולי זה תלוי בגיל של הילד) עם הדרכון הישן וכל המסמכים הדרושים על פי ההנחיות באתר, ובנוסף תעודת אימוץ, לשלם כמה עשרות ש"ח וכעבור שבועיים לבוא שוב על הקבלה לקבל את הדרכון. לא זכור לי שהייתה אופציה לעשות זאת באמצעות הדואר, אך אני ביצעתי את התהליך בקונסוליה בחיפה, אז ייתכן שבשגרירות התהליך הוא שונה.

ל-poupee מי אמר שמחוייבים לחדש דרכון רוסי?

לנו זה לא נאמר אף פעם.
למיטב ידיעתי יש פה הורים רבים שלא חידשו, כשהדרכון הרוסי המקורי פג תוקפו.
הילד נשאר אזרח רוסי גם ללא דרכון בתוקף.
האם הדבר נאמר לכם בעמותה?

poupee

New member
חידוש דרכון רוסי

נדמה לי שכשחתמנו על חוזה או בזמן המשפט התחייבנו לשמור על האזרחות הרוסית של הילד עד גיל 18 ואז הוא יוכל לבחור אם לשמור או לוותר על האזרחות.
כדאי אולי לבדוק אם בלי חידוש דרכון האזרחות נשמרת!!!

כמובן. האזרחות נשמרת גם ללא חידוש הדרכון

לדעתי משירשורים קודמים בנושא רוב ההורים פה אינם מחדשים את הדרכון ועדיין אזרחות ילדיהם נשמרת

KallaGLP

New member
האזרחות נשמרת בלי קשר לדרכון.

הסיבה שחידשתי היא שהתחייבתי שאעשה זאת ואף על פי שתוקף הדרכון הקודם פג כבר מזמן ולא מצאתי את הזמן להתעסק עם זה, כל הזמן הרגשתי מעין אי נוחות מפני שהזנחתי את זה. לאחרונה אנו עומדים בפני שינוי בנסיבות חיינו שחייב אותי לעשות סדר במסמכים, ובמסגרת זו החלטתי לחדש את הדרכון. בסך הכל זה היה הרבה יותר פשוט ומהיר (וזול) ממה שציפיתי ובדיעבד אני שמחה שהעניין הזה מסודר, אפילו שזה כנראה לא ממש הכרחי.

למעלה