חידוש דרכון רוסי

adiavn

New member
חידוש דרכון רוסי

אני יודע שהנושא כבר נידון כאן לא מעט, אבל רציתי לשאול שוב - האם יש טעם בחידוש דרכון רוסי כשפג תוקף של הישן, כשאין כוונה לקחת את הילד לרוסיה (גם במקרה של אימוץ ילד נוסף)?

adiavn

New member
לדוגמה

במקרה של אימוץ ילד נוסף, האם קיימת אפשרות שיציגו לנו טענה על כך שלא חידשנו דרכון של הילד הראשון?

אין טעם לחדש דרכון אם לא מתכוונים ליסוע לרוסיה עם הילד

ביררתי את זה עם מישהו מאד בכיר בשגרירות הרוסית, שבנו היה מטופל אצלי.
אין שום יתרון לחידוש דרכון "סתם" ולרוסים לא אכפת אם חידשת דרכון או לא לילדך - אלא רק כשמתכוונים ליסוע עם הילד לרוסיה.
הליך החידוש הוא מייגע מאד וחבל על הכוחות.

KallaGLP

New member
אם יש תוכניות קונקרטיות לאימוץ ילד נוסף מרוסיה,

הייתי מחדשת. אי אפשר לדעת איך זה ישפיע. אפילו אם לשגרירות לא אכפת, אולי לשופט או לאיזה פקיד מקומי זה כן יהיה אכפת. אף פעם אי אפשר לדעת במקרים כאלה ועדיף להיות על הצד של "בסדר".

אם אין כוונה לקחת את הילד לרוסיה בשביל מה לחדש את דרכונו?

לא ראיתי עדיין שום 'בונוס' לדרכון שחודש.

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי, יש דרישה לכך מצד הרוסים כחלק מהאימוץ.

נכון שכעקרון לא מקפידים על זה עבור ילדים שאומצו וחיים בארץ, אבל אני לא יודעת מה יגידו על כך הרשויות אם וכאשר ההורים יפנו בבקשה לאמץ עוד ילד. ייתכן שעצם העובדה שהדרכון לא חודש תיראה להם כהפרה של ההסכם ההדדי והם לא יסכימו שאותם הורים יאמצו ילד נוסף. כמובן שייתכן שזה לא יקרה, אבל אילו הייתי מתכננת לאמץ, לא הייתי לוקחת את הסיכון. חידוש הדרכון זו טרחה, נכון, אך לא נוראית עד כדי כך.

סביון1

New member
את צודקת. היום הרוסים בודקים בציציות כל מאמץ פוטנציאלי

ולדעתי כל הפרה של התחיבויות המאמצים יכולה לגרור בקלות פסילתם באימוץ השני. אני בשום אופן לא הייתי לוקחת סיכון בענין הזה אילו התכוונתי לאמץ שוב מרוסיה.
&nbsp

למעלה