חידוש דרכון

menachem25

New member
חידוש דרכון

הי, שאלה: צריך לחדש את הדרכון - האם צריך לעדכן על התינוק? רשמו פה פעם בפורום שצריך לעדכן גם שהתחתנתי (עוד לא יצא לי להגיע לקונסוליה). האם הבן שלי מקבל אוטומטית אזרחות ישראלית? חייב גיוס? (כלומר, עוד 17 שנה.. - ובלי קשר הוא יקבל חינוך שהוא צריך להתגייס, אבל השאלה יותר מהצד הפורמלי)

ועל הדרך עוד שאלה קטנה - לגבי ביטוח לאומי וניתוק תושבות - אם כבר כמה שנים לא הייתי בארץ - האם מתבטל אוטומטית? או שצריך להגיש טופס? בוא נאמר שבחמש שנים האחרונות הייתי אולי שבוע בארץ. רק לוודא שלא פתאום ישלחו לי חשבון

תודה

iris mom of two

New member
רק על שאלות דרכון

בעקרון, חובה לעדכן על כל שנוי, מקטן עד גדול. כולל שנוי כתובת. האם עוקפים את זה? אין שום דרך.
&nbsp
לפי החוקים הקיימים היום, דברים עשויים להשתנות ובטח ישתנו עוד 17 שנים, הבן שלך יהיה חייב להרשם כמלש"ב שגדל בחו"ל, ורק אם יהיה בישראל יותר מפרק זמן מסויים רצוף הוא יהיה חייב גיוס. כאשר אפשר לבקש הארכה חד פעמית של אותו פרק זמן. במידה שתעשו את הדברים הנכונים הוא יקבל מכתב מהקונסוליה על דחיית שרות.
&nbsp
לא מעניין אותי בכלל איזה חינוך הוא יקבל. הילדים שלי לא התגייסו, הבת כבר פטורה לחלוטין (בת23) והבן יגיע לשם בזמנו. אין לי שום עניין לראות אותם משרתים בצה"ל, או כל צבא אחר.
&nbsp

guy56782

New member
כמה תשובות

האם צריך לעדכן על התינוק? בעקרון אתה מחויב לעדכן על נישואים / לידה, בפועל אין על זה אכיפה. אז זו החלטה שלך. אבל נשמע מדבריך שמאוד חשוב לך שבנך יהיה אזרח ישראלי - אז בהחלט מומלץ לעדכן ולרשום אותו.
האם הבן שלי מקבל אוטומטית אזרחות ישראלית? זה תלוי. אם אתה או אשתך נולדתם בישראל, התשובה היא כן.
שים לב שאתה לא יכול להופיע בקונסוליה ולעדכן אותם ״על הדרך״: יש הרבה מסמכים שאתה צריך להכין מראש (תמונות פספורט של הבן לדרכון, תעודת לידה שלו עם אפוסטיל, תעודת נישואים עם אפוסטיל ועוד). תכנס לאתר האינטרנט של הקונסוליה ותקרא את ההנחיות, הן די ברורות.
לגבי ביטוח לאומי: הם מנקים תושבות ״אוטומטית״ אחרי 5 שנים, אבל סביר שעדיין תתקע עם חוב על 5 השנים הראשונות מחוץ לישראל. אתה יכול לבקש לנתק תושבות רטרואקטיבית ע״מ לבטל את החוב.

למעלה