חידוש היחסים עם טורקיה

moshe4474

New member
חידוש היחסים עם טורקיה

הקריאה של ארדואן למוסלמים לעלות לאל אקצה, וכל יום שירושלים בידי ישראל הוא עלבון למוסלמים, לא באה סתם ככה, יש באמצעי התקשורת הסתה נגד ישראל, יש כינוסים איסלמים בטורקיה, וגם במסגדים. האווירה נגד ישראל בטורקיה היא כבר יותר ויותר אנטי ישראלית, ואל לנו להתפלא עם ביום מן הימים יפרוץ עוד פעם משבר, או זריקת מישפטי הסתה. ארדואן זה רק חלק קטן מהבעיה, כמובן שהוא משתתף פעיל, אבל הבעיה האמיתית היא כמעט כל טורקיה, כולל המגזר החילוני שבה. הנה סירטון שבא להמחיש את הבעיה .[URL]https://www.youtube.com/watch?v=UtkuhpEiWmo[/URL]

משה, אני וחשב שמה שאתה עושה זה,,,

להפחיד אנשים ללא צרוך, זו הייתה כתבה מסויימת , אני אישית חי בטורקיה כ 20 יום בחודש ולא ראיתי את זה, מעבר לזה שאני מסתובב חופשי, לא מרגיש פחד, באים אלי חברים מישראל, אוכלים מטיילים ומבלים.
זה ממש מיותר לרשום שיש הקצנה כי אין, מן הסתם יש להם רגש להר הבית בדיוק כמו שלנו יש לכותל, אבל מפה ועד הקצנה קבועה המרחק ענק

moshe4474

New member
מה שאני תארתי הוא מצב מאוד מציאותי

אני לא חושב שאני מפחיד מישהו, כי מספר הישראלים שחושבים לנסוע לטורקיה הוא ממילא קטן מאוד, ועוד יותר הסחר בין ישראל לטורקיה. לא זאת התוצאה שהיתה אמורה להיות, אבל מה שיותר גרוע זה מסע אנטישמי כאילו שלא היה פיוס בין שתי המדינות. אני לא יודע אם אתה מכיר קצת יותר את ההיסטוריה של טורקיה הלא כל כך רחוקה. אבל על מילים כמו. מסגד אל אקצא בסכנה, היתה הפיכה צבאית בטורקיה, (גם בגלל הטרור)הדברים נאמרו על ידי נג"מטין ארבקאן, מורהו של ארדואן, שהודח מלהיות ראש ממשלה גם על ידי הצבא, ואף נשלח לכלא. ארדואן הוא לא פחות גרוע ממנו, אלה המזל של ארדואן שהוא הצליח בעורמה להשתלט על כל המנגנונים של המדינה, כולל הצבא, וגם ארדואן נשלח על ידי הצבא לכלא. כיום ארדואן מרשה לעצמו להשתלח בישראל ללא שום הפרעה, ויש שם אף יותר קיצונים ממנו, שכל הזמן מנסים לרצות את הבוס. בתקשורת, ובפרלמנט, ובממשלה. אלו בישראל שהתנגדו לפיוס עם טורקיה צדקו בגדול לצערי, ושלא נחפש כל מיני מתונים, או אמירות, או כל מיני הצדקות למינהם, שטורקיה לא מדינה קיצונית, כי תמיד יש הצדקות, השאלה אם זה מספיק בכדי לומר שאין אנטישמיות בטורקיה, או שטורקיה לא מדינה קיצונית בשבילנו.

טליה ג

New member
אני חושבת שרוב העם הטורקי אינו אנטי-ישראלי

למעשה לרוב האנשים לא אכפת מהפוליטיקה, וכל עוד הם מתפרנסים בכבוד ומביאים לחם הביתה, הם מרוצים - וזאת בעצם הסיבה העיקרית שהם מצביעים לארדואן. כנ"ל לגבי מעמד הביניים הנהנתני, שנהנה מרווחה כלכלית ויכול להרשות לעצמו לרכוש את מיטב החידושים הטכנולוגיים. גם אם לטורקים רבים יש זיקה לדת ולמסורת, זה לא הופך אותם מיד לשונאי ישראל או אנטישמיים. הבעייה היא שבמדינה ענקית כמו טורקיה לא חסרים גם אנשים פשוטים, שקל להסית ולהתסיס אותם, וברגע שארדואן מתלהם נגד ישראל ומציג אותה כהתגלמות הרוע, יש מספיק אנשים פשוטים שהוא יצליח לסחוף אחריו בקריאות השנאה. כולנו זוכרים את התמונות הקשות מתקופת מבצע עופרת יצוקה בינואר 2009, מהתקופה שאחרי תקרית המרמרה ביוני 2010 או מימי מבצע צוק איתן בקיץ 2014, וגם אם מדובר במיעוט יחסית למספר תושבי טורקיה, עדיין זה מספר רב מאוד של אנשים, ואף אחד מאיתנו לא היה רוצה להגיע לטורקיה ולראות במו עיניו מחזות כאלה של שנאה.

משה, אני אסכים על חלק ואתקן חלק ממה שרשמת..

1. נכון פחות ישראלים נוסעים לטוריקה, בגלל ארדואן שזה שולי ויותר בגלל אזהרת מסע שזה דבר שלדעתי הינו פוליטי\ לא שמעתי שיש אזהרת מסע על ספרד וברצלונה בפרט, עכשיו על הולנד, לפני כמה חודשים על פריז או צרפת בכלל, בלגיה וכן הלאה, כך שאני לא קונה אתצ אזהרת המסע כי פוליטית, מעבר לזה שתמיד צריך להזהר גם בתל אביב כמו בכל מקום בעולם.
2. אני לא יודע מהיכן הנתונים שלך, אבל מאז מקרה המרמרה, הסחר בין המדינן כמעט שילש את עצמו, מ כ 2 מיליארד לכ 6 מיליאד דולר, אז צריך לרשום נותנים נכונים.
3. אנשטישמיות, נכון, יש קיצוניים שהם מדברים בצורה אנטישמית, אבל רק להזכירך, הפרלמנט באוסטריה החליט להחרים ייצור בשטחים (לא שאני בעד התנחלויות אבל זה נגד מדיניות ישראל), להזכירך, הפרלמנט האירופאי לא פחות.
אנטישמי בהחלטותיו נגד ישראל, בטורקיה אין שום החלטה של ארדואן וממשלו נגד ישראל, יש דיבורים שהם הרבה מאוד אבל עדין דיבורים.
4. לגבי הפיוס, ישראל רצתה את הפיוס לא פחות ואולי יותר מאשר ארדואן רצה כי זה משרת את מטרות השלטון הישראלי שרצה כנראה להצדיק את מטווה הגז, מעבר לזה שגם לא הזיק לסחר בין המדינות.
לסיכום, אני לא נטורקי במוצאי, אני לא סניגור של טורקיה ולא מייצג אותה, אבל דברים להאמר נכונה, נכון שיש בעיות ונכון שיש הסתה בזמן בחירות או בכנסים מטעם, אבל זה עדין לא כמו שאתה מציג.
אגב, רק לאחרונה ראש ממשלת ישראל עלה לדבר בכנס תומכים ודיבר על שני עמים, העם שתומך בו והעם שנגדו, זה לא אנטישמיות, זה ניסיון לפלג את העם

למעלה