חידוש זכאות בבט"ל - האם יש צורך באבחון או לא?

gido2b

New member
חידוש זכאות בבט"ל - האם יש צורך באבחון או לא?

שלום רב,

בני בן 6 בקרוב ובעוד מספר חודשים תסתיים תקופת זכאותו לקיצבת ביטוח לאומי. הוא אובחן לפני כ-4 שנים על-פי DSM4 ורמת התפקוד שלו נחשבת לגבוהה. כשתסתיים תקופת הזכאות, מה תהיינה המשמעויות עבורו מלבד הפסקת הקיצבה - האם לא יהיה זכאי למשל, לסייעת צמודה בבית הספר ולסל הטיפולים שהוא מקבל כיום?

הבנו שיש לערוך אבחון חוזר על מנת לחדש את הזכאות אבל פסיכולוגית המטפלת בו אמרה לנו כי אין צורך לבצע אבחון חוזר וכי ניתן להסתפק בהגשת מסמכים רפואיים לבט"ל מטעם רופאת ילדים התפתחותית או נוירולוג, המעידים על היותו על רצף האוטיזם.

אשמח לקבל פרטים מהורים לילדים בספקטרום שעברו לאחרונה את התהליך הזה בגילאי 6-7. האם נדרש מכם לעבור אבחון חוזר או שהיה די בהגשת המסמכים הרפואיים?
 

SMADAR55

New member
אנחנו עברנו דרך ארוכה מול בטוח לאומי.

בני אובחן בגיל שנתיים וקיבל זכאות זמנית לשנה בלבד. לאחר שנה (בגיל 3) לקחתי אותו לאבחון חוזר (רק רפואי - אצל פסיכיאטר ילדים, ללא אבחון פסיכולוגי). בועדה ננזפנו על כך שלא הבאנו אבחון פסיכולוגי חדש (וזאת למרות שידוע שאבחון פסיכולוגי תקף ל- 3 שנים !) קיבלנו שוב זמני לשנה אחת בלבד.
לאחר שנה (גיל 4), נדרשנו שוב להביא אבחון. הפעם הבאתי 2 אבחונים רפואיים עדכניים (כולל אבחון פסיכולוגי). הועדה פסלה את הזכאות למרות שהרופאים היו ידועים , מוכרים ומוערכים בתחום. הם מצאו אי התאמות בין שני הדוחות (לדוגמא: בהקשר של המסגרות החינוכיות המומלצות לילד) והתבססו על ההתנהגות של הילד בזמן הועדה שתיקשר נפלא עם הרופאה........ קיבלתי סיוע משפטי מאלו"ט , הוגש ערר וקיבלתי שוב לשנה (מתוך זה חצי שנה רטרואקטיבית).
ואז נדמה לי שהגשתי רק מכתב מרופא + אבחון פסיכולוגי שקיבלנו בזכות מחקר שהשתתפנו בו וקיבלנו זכאות קבועה.
מאחר והאבחון של בנך נעשה ע"י ה- DSM4 בטוח לאומי עלולים לעשות בעיות ולדרוש אבחון עפ"י ה- DSM5. מנסיונם של אחרים אני יודעת שרוב הועדות מסתפקות במכתב מרופא שמאשר שהילד על הספקטרום(מסמך רפואי) ולא דורשות אבחון מחודש.
הצעתי- להתקשר לבית לורן בשעות הבוקר (מרכז המשפחה של אלו"ט) ולבקש לשוחח עם אחת העובדות הסוציאליות שבקיאות בהליכים מול בטוח לאומי. תשאלו אותה האם נדרש אבחון מחודש או לא. אין מה לשאול בבטוח לאומי. אם תשאלו תקבלו תשובה אוטומטית שצריך.........
אוטיזם זו לא לקות שחולפת לה ....... בטוח לאומי מחפשים מקרים של טעות באבחנה (מתוך תפיסה שאולי נעשה אבחון שגוי בגיל צעיר).
לגבי זכאות למשלבת וסיוע נוסף הניתן בבית ספר בגין הלקות- אין שום קשר לגימלה. בועדות שילוב לא שואלים האם הילד מקבל גימלת ילד נכה.
לגבי זכאות לטיפולים- לדעתי אין קשר. יש רישום בתיק הרפואי שהילד על הספקטרום וזה מה שקובע.
כאשר לבני בוטלה הגימלה למשך כחצי שנה (כאשר היינו בשלבי ערעור) הכל התנהל כרגיל מבחינת מסגרת חינוכית וטיפולים.
 

SMADAR55

New member
הדבר היחידי שבוטל הוא תעודת נכה מטעם בטוח לאומי והגימלה

 

gido2b

New member
תודה רבה סמדר

אשמח לשמוע חוויות של הורים נוספים שעברו את התהליך הזה
 
למעלה