חידוש ישן בפורום זה: מתכון לעוגה

aiziq

New member
חידוש ישן בפורום זה: מתכון לעוגה../images/Emo13.gif

קל ופשוט- 5 דקות עבודה לפני ההכנסה לתנור ו50 דקות בתוכו זה הכל! פאי תפוחים מכינים בצק פריך כך: 1 כוס קמח 1 כף סוכר 1 ביצה טרופה 125 גרם חמאה(או מחמאה ורק אם אין ברירה אז מרגרינה) מומסת. מערבבים ביחד, לשים ושמים במקרר לשעה בינתיים: לוקחים 4 תפוחים ( גרנד ) קולפים, מגלענים ופורסים כ"א מהם לשמונה חלקים. מניחים על צלחת ומטפטפים עליהם מיץ מחצי לימון. כעבור שעה: מחממים תנור ל190 מעלות. מרדדים את הבצק על תבנית ( 24"/26"/פאי ) ואופים את הבצק לבדו 10 דקות. כשהבצק מוכן, מפזרים עליו את התפוחים ואופים עוד 15 דקות. בינתיים כשהתפוחים והבצק נאפים בתנור מכינים כך: 1/2 כוס שמנת מתוקה ( מה שנשאר תוסיפו לקפה, מה יש? לא מגיע לכם?) 1 כף תמצית וניל 3/4 כוס סוכר 1 ביצה טרופה מערבבים הכל יחד במזלג (כן ביד ) וכשמסתיימות 15 דקות האפייה יוצקים את התערובת בתוך התבנית ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות. העוגה מוכנה כששולי התפוחים חרוכים והקרם נהיה צהבהב. חבר'ה זה טעים שיגעון וקל קל קל. אפשר גם להחליף את התפוחים באגסים יוצא אפילו יותר טעים. אז מה היה לנו כאן? 4 תפוחים מיץ מחצי לימון כוס קמח 3/4 כוס + כף סוכר 1/2 כוס שמנת מתוקה כף מתצית וניל 2 ביצים 125 גרם חמאה מומסת. בתיאבון
איציק.

קסנדרה*

New member
אממממ נשמע יאמי ../images/Emo9.gif

אבל בטח משמין, ואני עכשיו שהפסקתי לעשן צברתי כמה ריפודיות קטנות באזורים שונים ו.... טוב ההמשך ידוע, עכשיו רק גבינה וירקות, איזו בעסהההההה
שבוע טוב ותודה קסנדרה

GALI02

New member
חחח איציק../images/Emo6.gif

אמא שלי תמיד משאירה כאילו במקרה שמנת מתוקה לשים בקפה... נראית אחלה עוגה

ש מ א ן

New member
יש לי בעיה עם תפוחים ../images/Emo5.gif

אפשר לשים משהו אחר במקום?????
שמאן

למעלה