חידוש מנוי אוטומטי - שאלה

ילדשמן

New member
חידוש מנוי אוטומטי - שאלה

שלום רב, מזה 8 חודשים שאני שוקד על אתר חדשני בתחום הפרסום. האתר נותן שירות. השירות נקבע ע"י סוג מנוי ותקופה, כאשר מנויים קצרים יותר, יקרים יחסית לארוכים יותר מבחינת משך הזמן ממנו נהנה המשתמש. דף ניהול המנויים שלי הוא מאוד נח וקל לתפעול, בוחרים את סוג ומשך המנוי. וניתן גם לציין באיזה מנוי יהיה המשתמש כאשר מסתיים תוקף המנוי הקיים, משודרג, משונמך, או פשוט - מבוטל. אין החזרי כספים בפועל אלא אם המשתמש עשה שידרוג, כי אז מקזזים את יתרת המנוי הנוכחי מהמנוי החדש, כך שהלקוח לא מפסיד מכספו, אלא מוסיף מעט. אני רוצה להיות הוגן כמה שרק אפשר, אבל אני רוצה לציין בכל צורה של לשון בתקנון (עליו אני עובד כבר שבוע לפחות) שבתום תקופת המנוי, יחל המנוי שנבחר לתקופה הבאה, אם זה מנוי משודרג/משונמך/ מבוטל. כיצד אני יכול להפעיל את האתר במתכונת חידושים אוטמטית באופן הנ"ל ? הבנתי שלפי תיקון חוק הגנת הצרכן אני צריך ליידע את הלקוח 30-60 יום לפני מועד החידוש. האם זה המצב ? תודה רבה מראש!

ילדשמן

New member
בדיוק בדקתי עם חברה שעושה דבר דומה

והם אמרו לי שבמעמד ההרשמה מסומן בטופס משהו כמו - "אני מבקש לחדש את המנוי אוטומטית". אצלי זה כל הרעיון, לעשות שירות פעיל ולא להטריד את הלקוחות שלי במלוי טפסים כל חודש. האם זה מספיק ?

הנושא לא שייך לנושאי הפורום

זה נושא של דיני הגנת הצרכן. לא התעמקתי אך זה הסדר בתיקון 23 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א - 1981. התיקון הוא משנת 2008. נסה בפורום צרכנות.

למעלה