חידוש קשר - מה נשתנה?

חידוש קשר - מה נשתנה?

שלום אורליט ומגי היקרות, פניתי אליכן לפני ארבעה חודשים עם שאלה שתוצאותיה כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=940&messageid=177856526
כפי שסיפרתי, הכרתי בחור מיוחד מאוד בעיניי. נדיר מאוד שאני באמת מרגישה רצון עז כלפי בחור להכיר אותו ואת העולם שלו, ואולי לבחון אפשרות לקשר רציני בינינו. מערכת יחסים אמיתית.
בניסיון הראשון בינינו, לפני מס' חודשים, היו דברים מהותיים קריטיים שלא עבדו, כמו התקשורת בינינו. עד שלבסוף הוא ניתק איתי את הקשר. אני, בתקופת הנתק, כיבדתי את ההחלטה שלו ולא יצרתי קשר. השלמתי עם גזר הדין- עם הבחירה שלו לסיים את הקשר בינינו. אין לי יכולת להילחם על בנאדם שויתר עליי, זה חסר טעם וחסר סיכוי. אז עם כל הצער ושברון הלב החלטתי לעזוב את זה בזמנו.
כן עשיתי 'העברה' לאיזה מייל או שניים שקיבלתי לאורך תקופת הנתק, ושלחתי לו את התוכן, זהו. חוץ מזה היה נתק מוחלט מהצד שלי במהלך התקופה. והוא לא הגיב.
שלח לי מתישהו הודעת חג שמח בפסח, וזהו.
היה לי קשה מאוד להתגבר על הפרידה, לא הפסקתי לבכות ולתהות מה קרה. הרגשתי את העצב ממלא אותי, וכאב לי הלב...
התחלתי בגללו לפקפק בעצמי, בבחירות שלי, באנשים שאני מכניסה אל חיי.
וכמובן ששאלתי את עצמי אם אי פעם אכנס לזוגיות ואפגוש מישהו שמתאים לי וזה יהיה הדדי בינינו.
אחרי שכבר פחות או יותר "התגברתי" כביכול, לאחרונה הוא יצר קשר, ונפגשנו פעם אחת "במקרה".
הוא בחור מהמם, אישיות מדהימה ומרתקת.
אני לא יודעת מה הוא חושב עליי ובאיזו משבצת הוא שם אותי, מה הוא מחפש...
הוא בסיום תהליכי גירושין, והחודשים האחרונים היו קשים לו וייתכן שזה מה שגרם לנתק מהצד שלו, אני לא יודעת.
כרגע כשהקשר בינינו מתחדש, עדיין התקשורת רופפת מאוד, ממש כמו בחודש שלפני שהתנתק ממני. ואני מרגישה חוסר יציבות וחוסר רציפות בקשר הזה.
עולות לי שאלות כמו, מה נשתנה? למה שעכשיו זה יעבוד? איך להתנהל ומה לעשות? ואני חוששת שאם הוא נעלם לי פעם אחת, זה עלול לקרות עכשיו שוב, לא יודעת.
מצד אחד מרגיש לי שכן עברתי שיעור, למדתי מהמקרה, קראתי, חיפשתי מידע והכוונה לגבי התנהלות בקשר זוגי, ניסיתי לבחון אילו טעויות אני עשיתי שאולי הובילו להתנהגות תלותית מהצד שלי או טעויות אחרות. (ברור שיש לי עוד הרבה עבודה עם עצמי). אני מנסה לתת *לו* להוביל, ליזום, ולהרגיש שהצלחת הקשר תלויה בו, ואני לא מעוניינת להיות דומיננטית ואסרטיבית יותר מידיי, כי הוא הגבר, ואני ברור שאני בעניין, אבל לא נותנת לעצמי להגיע למצב שאני מנשקת את האדמה שהוא דורך עליה, גם אם אני מאוד רוצה אותו.
אני לא יודעת מה השתנה אצלו, ולא הספקתי לשאול מדוע החליט לשלוח הודעה ולחדש את הקשר. ולא ברור למה בחר פשוט להתנדף, להיעלם ולהתעלם ממני לפני כמה חודשים.
אני מודעת לכך שזהו מצב רגיש אצלו, ובאמת אני מתחשבת בנסיבות המורכבות, עד כמה שאני מבינה אותן. הוא לא שיתף אותי במה שעבר בארבעת החודשים האחרונים ולא כ"כ משתף במה שעובר כעת.
אני מנסה להיצמד לעובדות, ועל פניו נראה שהוא מחבב אותי ואני כן עושה לו משהו, לא יודעת.
מצד שני, הוא לא מתקשר. בכלל. שיחה אחת של 5 דקות לפני שבועיים. ועוד שיחה של רבע שעה לפני יומיים. כל השאר זה קצת ס.מ.ס.ים. איזה מן קשר זה? איזו מן תקשורת זו? נפגשו פעם אחת, לפני שבוע. היה מדהים. אבל המעברים האלה בין הציפיות שמתחילות להתפתח לבין תחושות האכזבה מהמצב התקוע המתמשך, גורמות לי להרגשה רעה של חוסר ודאות וחוסר אונים.
אני מבולבלת מכל המצב הזה. מרגישה על "אש קטנה". לא מבינה מה הוא רוצה ממני.?
הוא מאוד מאוד חשוב לי... אבל לא בכוח, אני לא יכולה להכריח אותו לרצות אותי ולרצות להיכנס לקשר רציני איתי. אני גם לא יודעת מה קורה איתו עם בנות אחרות, אם יש בלעדיות בקשר הזה, או מה. אני נוטה להאמין שהכל בסדר ואין בעיות אמון.
אני אשמח להכוונה... הוא באמת יקר לי. : (
מנגד, חברה ניסתה לשדך לי בחור, העבירה לו את המספר שלי, הוא התקשר, חזרתי אליו, דיברנו חמש דקות, נשמע נחמד, קבענו שנדבר בסופ"ש אך כשהתקשר סיננתי אותו ולא חזרתי אליו, כי אני "נעולה" על בחור חלומותיי לכאורה, הנ"ל שחזר לחיים שלי.
אני פשוט אובדת עצות בסיפור הזה, ובזוגיות בכלל...
אודה לכל עצה ועזרה, ולהכוונה בפריסה והשאלה שעליי לשאול.
תודה רבה רבה רבה...

תודה אורליט , פרסתי:

השאלה שנשאלה:
כיצד עלי להבין את תמונת המצב הנוכחית בין x וביני?

תוצאות פריסת מסר בשלוש:

מיקום 1 - שלוש החרבות
מיקום 2 - חמש המטבעות
מיקום 3 - אביר המטות

מומלץ לשחרר אותו מחייך

זה נראה שהוא הופיע בכדי לשבור לך את הלב, לזרוע מעט חורבן בחייך השלוים וללכת ממך.
עכשיו שאת יודעת יהיה לך קל יותר ליידע אותו בדרכך הייחודית על הסיום.
הכל כמובן לבחירתך.
זו המלצת הקלפים.

תודה , אורליט יקרה

כל כך עצוב, אבל זה הדבר הנכון לעשות, לצערי... לא מתאימה לי התנהלות הקשר כפי שהיא עכשיו. זה רק מעכב אותי ואני מרגישה תקועה במקום. אני לא מוכנה להמשיך ולקבל את המצב כפי שהוא. זה לא עושה לי טוב... כדאי שאשחרר אותו מחיי. עם כל הכאב שבמעשה ובבחירה הזאת..

תודה רבה רבה
כמו תמיד : )

אז לפני שבוע בדיוק

שלחתי לו מכתב פרידה ארוך מאוד, הסברתי לו את המצב מנקודתי המבט שלי, בעין ביקורתית למדיי, וחזרתי לפחות 3-4-5 פעמים על כך שאני מסיימת את הקשר בינינו (כך שההחלטה הייתה ברורה ולא משתמעת לשתי פנים).
הוא לא הגיב. והנחתי שהסכים עם הדברים.
בסדר. שחררתי אותו ואת עצמי...
חמישה ימים אחרי שהוא קרא את המכתב, אני מקבלת ממנו הודעה.
הוא כותב לי שהוא באמת מצטער. מעומק ליבו. ושאני מיוחדת בעיניו, ובאמת אני בלב שלו. ושהוא בתקופה קשה והוא מפחד להכניס פנימה. ושהוא כן ישמח שנישאר בקשר, אפילו ידידותי בלבד. ושהוא מאוד אוהב אותי כאדם והאישה שאני. ושהוא יכבד כל החלטה שלי לגבינו. (אני יודעת שהוא מתכוון לזה. ואני מאמינה לו וסומכת עליו).
אז כתבתי לו שהוא מוזמן להתקשר, ושאני לא רוצה לדבר בהודעות.
אבל הוא לא יצר קשר מאז (יומיים).
בקיצור, אני לא רואה שיש נכונות מהצד שלו... הכל איטי מאוד ולא ברור.
אני אפופה בהמון סימני שאלה..... לא מצליחה לחשוב בהיגיון. והרגש משחק פה תפקיד, ואולי בגלל זה הדילמה שלי. . .
אני מניחה ש"לשחרר אותו מחיי" זו עדיין התשובה?
אני לא מבינה את הקשר הזה... אפשר אולי פריסה או משהו בסגנון שייתן לי תמונה יותר מלאה לגבי מה שכל צד מביא איתו לתוך הקשר הזה, והאם איזשהו סוג של קשר כן יכול לעבוד בינינו?

אני... בוררת בפינצטה את האנשים שאני מכניסה אל חיי, והבחור הזה משמעותי לי כמו גם הקשר איתו..
אבל אם זה לא יכול לעבוד אז אני לא רוצה להמשיך ככה יותר.
אני מתלבטת מה ניתן כן לעשות כדי שזה יעבוד?
סליחה שאני חוזרת על עצמי. פשוט זה מאוד מעסיק אותי בראש ובלב

אני מבינה לליבך ואת הקושי

יחד עם זאת, הפריסה עדיין רלוונטית.
לשחרר מחייך-זו הצעת הקלפים.
הבחירה היא רק שלך.
לכי עם הלב והשתדלי לא להישרט...

למעלה