חידוש שאור
בחומר הכתוב שקראתי ברשת ובספרים כתוב שכאשר מאכילים (מחדשים) את השאור יש להוציא כמות מסויימת מהשאור ולאחר מכן להוסיף את הקמחים והמים. לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה האם הוצאת הכמות היא הכרחית או שהיא נובעת מההנחה שנאכיל את השאור רק כשנרצה להשתמש בו או לחלופין שנרצה לשמור על מלאי שאור קבוע. האם לדעתכם האכלה ללא הוצאת כמות לפני כן תפגע בצורה כלשהי בהתפתחות או באורך החיים של השאור? אני לא מוצאת את ההגיון שבכך ואשמח אם מי מכם יוכל למצוא תשובה. ועוד שאלה, אם אני כבר כאן - האם לדעתכם, בשאור בן שנה - יהיה ניתן לחוש הבדל בין שאור שיוצר מענבים לבין כזה שהחל דרכו משמרים תעשייתיים? השאור שלי, שנולד מערבוב 5 גרם שמרים טריים עם קמח ומים, חוגג עוד מעט יום הולדת שנה, רציתי להתחיל בגידול אח נוסף והפעם מענבים ורציתי לדעת אם לדעתכם יהיה הבדל כלשהו בטעם או במרקם הלחמים.
בחומר הכתוב שקראתי ברשת ובספרים כתוב שכאשר מאכילים (מחדשים) את השאור יש להוציא כמות מסויימת מהשאור ולאחר מכן להוסיף את הקמחים והמים. לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה האם הוצאת הכמות היא הכרחית או שהיא נובעת מההנחה שנאכיל את השאור רק כשנרצה להשתמש בו או לחלופין שנרצה לשמור על מלאי שאור קבוע. האם לדעתכם האכלה ללא הוצאת כמות לפני כן תפגע בצורה כלשהי בהתפתחות או באורך החיים של השאור? אני לא מוצאת את ההגיון שבכך ואשמח אם מי מכם יוכל למצוא תשובה. ועוד שאלה, אם אני כבר כאן - האם לדעתכם, בשאור בן שנה - יהיה ניתן לחוש הבדל בין שאור שיוצר מענבים לבין כזה שהחל דרכו משמרים תעשייתיים? השאור שלי, שנולד מערבוב 5 גרם שמרים טריים עם קמח ומים, חוגג עוד מעט יום הולדת שנה, רציתי להתחיל בגידול אח נוסף והפעם מענבים ורציתי לדעת אם לדעתכם יהיה הבדל כלשהו בטעם או במרקם הלחמים.