חידוש שאור

argalit

New member
חידוש שאור

בחומר הכתוב שקראתי ברשת ובספרים כתוב שכאשר מאכילים (מחדשים) את השאור יש להוציא כמות מסויימת מהשאור ולאחר מכן להוסיף את הקמחים והמים. לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה האם הוצאת הכמות היא הכרחית או שהיא נובעת מההנחה שנאכיל את השאור רק כשנרצה להשתמש בו או לחלופין שנרצה לשמור על מלאי שאור קבוע. האם לדעתכם האכלה ללא הוצאת כמות לפני כן תפגע בצורה כלשהי בהתפתחות או באורך החיים של השאור? אני לא מוצאת את ההגיון שבכך ואשמח אם מי מכם יוכל למצוא תשובה. ועוד שאלה, אם אני כבר כאן - האם לדעתכם, בשאור בן שנה - יהיה ניתן לחוש הבדל בין שאור שיוצר מענבים לבין כזה שהחל דרכו משמרים תעשייתיים? השאור שלי, שנולד מערבוב 5 גרם שמרים טריים עם קמח ומים, חוגג עוד מעט יום הולדת שנה, רציתי להתחיל בגידול אח נוסף והפעם מענבים ורציתי לדעת אם לדעתכם יהיה הבדל כלשהו בטעם או במרקם הלחמים.
 
הפחתת כמות השאור

מיועדת ליצור תערובת שבה ריכוז "האוכל הטרי" ביחס לכמות השמרים הוא בשיעור מסוים מבלי להגדיל את כמות השאור. אי-הוצאת הכמות הנדרשת של "שאור ישן" תביא לכך שיש אוכל טרי בריכוז נמוך יותר - לכמות שמרים גדולה יותר. כתוצאה, חלק מהשמרים יכנסו לתרדמת (ובסופו של דבר ימותו). לאורך זמן השאור יתחיל להפריש נוזלים בעלי ריח רע (זה לוקח זמן, אבל זה קורה). אגב, שאור יש להאכיל באופן סדיר ולא רק כשרוצים להשתמש בו (כדי לשמור על הויטאליות של השמרים ולמנוע את מותם). לגבי הבדלי הטעם בין השאור שיוצר מסוגי שמרים שונים: בשאור טרי ההבדל ניכר מאד. בשאור ותיק (שנה-שנתיים) ההבדל ניכר פחות, אך עדיין קיים - בפרט במקרה שלך, בו שאור אחר הוא משמרים מתורבתים בעוד השני יהיה משמרי פרא (ענבים). אגב, הזהר בעבודה עם שמרי פרא: אתה פותח כאן תחרות בין השמרים לבקטריות חופשיות, ולא תמיד תוכל לקבוע בקלות מי ניצח...
 

argalit

New member
תודה על תגובתך, אני מבינה מדבריך

שאם אני אאכיל את השאור בכמות גדולה יותר של קמח, אין צורך להפחית את הכמות לפני ההאכלה. אגב, מאחר ואין לי אפשרות לאפות יותר מפעם בשבוע, אני שומרת את השאור במקרר במשך השבוע ויום יומיים לפני האפייה מוציאה אותו להתאוששות תוך האכלות תכופות. הוא מגיב מצויין לשגרת הטיפול הזו ומתחזק מאפייה לאפייה.
 

terroir

New member
רק בעייה קטנה

בכל פעם תצטרכי להוסיף כמות הולכת וגדלה של קמח, ובסופו של דבר לא יהיה לך כלי מספיק גדול (ומקרר מספיק גדול) כדי לשמור את השאור שלך. בגלל זה תמיד מקפידים לאזן את הכמויות נכון, ואם יש שאור עודף שאין מה לעשות איתו באותו יום, נותנים קצת לחברים.
 

argalit

New member
../images/Emo6.gif לשאור שלי כבר יש ניני נינים

בכל הארץ. כמובן שאני לא אמשיך להאכיל אותו לנצח בלי להשתמש.. לא זו היתה הכוונה. הכוונה היתה לדעת אם יש בהוצאת הכמות ערך מוסף מלבד העובדה שהוא יתפוס יותר מקום בכלי.
 
למעלה