חידותיים ( אחת מהן פתרתי בעצמי...)

strix butleri

New member
חידותיים ( אחת מהן פתרתי בעצמי...)

חידה # 1- למה קוראים לחופמי צווארון Ringed plover ? תשובה- כי הוא מטובע ! רק לאחר שצילמתי אותו שמתי לב לכך. לא הצלחתי לקרוא אותה גם כשהכהתי והגדלתי את הטבעת (=תמונה מוקטנת, שמאל למעלה). אולי מישהו יכול לעזור?- המיומנות שלי בעיבוד תמונות שואפת לאפס... כתבו אליי במסר אישי ואשלח את התמונה המקורית ( לפני resize ). חידה # 2- למי שייכת הרגל בתמונה המוקטנת מימין למטה ? הפותר עלול לזכות בסיור צפרות באגמון החולה.

PaTaTy

New member
לא הגיוני...

כי Z זה גודל מאוד קטן (לפשוש,צופית וכו') וחופמי צווארון לא מטבעים עם Z

insomni

New member
Z זה גודל קטן בארץ,אבל לא בכל מקום

קוד הטבעת משתנה ממדינה למדינה קוטר 1.8 מ"מ נקרא בעבר Z בארץ, אבל אין זה אומר שכך זה גם במדינות אחרות. באנגליה מדובר בדר"כ בצירוף של זוג אותיות ולכן יכול להיות שאחת תהיה דווקא Z, כמו כן יכול להיות שבמדינה מסוימת הכיתוב נמצא מעל המספר והZ שייכת לכיתוב.

PaTaTy

New member
אם אנחנו כבר בקטע של טבעות אז...

בשמורת החולה יש אדום חזה לא פחדן (נתן לי להיות במרחק של חצי מטר ממנו) ועל רגלו טבעת... הוא נמצא לפני הפיצול לשביל הביצה והמגדל התצפית ליד ספסל וקולר אם מישהו יהיה שם בקרוב ויהיה מעוניין לאתגר את עצמו אז קדימה שינסה ובהצלחה...

Goshawk

New member
זה לא רה

זה לא רה אבל יחולתה לצלם לנו משהו כצת יותר מענין אתה לא חושב

razyho

New member
תמונה מטמטמת

אני נמצא הרבה בפורום שמירת טבע, אבל התמונות שמובאות בדרך כלל בפורום זה הן הטופ. והאיכות קרובה מאד לזו של יוסי אשבול פשוט כיף לראות כל פעם מחדש תמשיך לשלוח תמונות ותחשוב על ספר תמונות ציפרים. אגב כמה מגה פיקסלים בתמונה המקורית?

strix butleri

New member
5 מגה פיקסל, ומה עם חידת הרגל ../images/Emo35.gif

אקסיומה: sony dsc p-100 + swar. ATS 80 20x60 = התמונה הנ"ל. מש"ל- המשולשים חופפים ו- x = 64.5 במקום שהגרף משיק לציר ה-y. מוקדש לדוביצ'ר שעוד לא עשה בגרות במתמטיקה.

strix butleri

New member
זקן ונרגן תחזיר לי את הניבדה שלי../images/Emo6.gif

אני כופר באשמה- לך היתה תאורה טובה יותר, ציוד טוב יותר, ובכלל- לא מדובר באותה הציפור...

strix butleri

New member
הכל באופן יחסי...

עדיף להית זקן ממלפפון. ועדיף להית מלפפון חמוץ במלח ממלפפון חמוץ בחומץ. ודי לחכימא ברמיזא. ויפה שעה אחת קודם. ואני סוף סוף אפסיק לקשקש ואלך לישון, אחרי כמה ימי טיבוע מעייפים. לילה טוב.

razyho

New member
זהו

אחרי שהחופמי בילה חצי יום כרקע בנייד שלי הגיע תור הצוללנים שחורי הגרון. אתם מניאקים עם כל התמונות המדהימות האלו ואני סגול כבר מקינאה מהמציאות שלכם ולא פחות מציוד הצילום שלכם. בשישי המזרחית הביאה לי בבת גלים רק שחפי אגמים, קורמורנים וארמנים. נראה מה תביא לי הסערה מחר במכון? אולי איזו סולה? חיה לשם שינוי?

Goshawk

New member
לגביי השאלה השניי

ניראה לי כמו רגל של צולל מצויץ

strix butleri

New member
הנה גם פתרון וגם משהו קצת יותר...

..."מעניין", אם כי באופן אישי לדעתי החופמי המטובע מעניין מאוד. אבל הכל עניין של עניין, ועל זה אין מה להתווכח... והפתרון, שהייתי כבר בטוח שהוא מיותר לאחר התמונות הנוספות של 'זקוקלטלסקופכתחליףלמקלהליכה': רק לצוללנים וטבלנים יש רגליים כ"כ גדולות הממוקמות באחורי הגוף. ההבדל הוא שאצל הצוללנים קרומי השחייה מתוחים בין האצבעות (או לפחות ככה זה נראה), ואילו אצל הטבלנים קרומי השחיה רפויים, ונראים כמו מעין סנפירים משני צדי האצבעות. ובאשר למין הצוללן- הן בתמונה המוקטנת והן בתמונות שבאו בעקבותיה, רואים את הניצוי האפור הכהה והקונטרסט החד שלו לבטן \ צוואר הלבנים- מה שמצביע לכיוון צוללן שחור גרון בלבוש חורף (כמו אצל זקוקלטלסקופ) או צעיר (בתמונות שלי). נ.ב- תודה לנץ שהיה מספיק אמיץ וניסה לפתור את החידה. אתם כולכם שפנים, בלי קשר לכך שרובכם ידעתם את התשובה ולא רציתם להרוס וזה באמת נחמד מצדכם. רובכם...

למעלה