חידות חדשות

yishay K4School

New member
חידות חדשות

יפה מאד לכל הפותרים נכונה. כמו כן תודה לשולחי החידות. אם מישהו שלח חידה ולא הצגתי אותה בשמו, איתו הסליחה. יש לציין כי את חידת החיפושיות שלחה הילדה בלבן. סיכום החידות שלא נפתרו: חידת החיפושיות לא נפתרה עדיין. חידות חדשות: נשלחו ע"י ילדה בלבן בעיירה מסויימת נמצאו יותר בנות מבנים אי לכך ובהתאם לזאת הוחלט כל מי שתוולד לה בת תפסיק ללדת כמה ליידות עם הכלל החדש צריך בשביל לחזור לאיזון? חידה נוספת: יש 10 שקיי זהב. בכל שק יש 10 מטבעות זהב. משקל כל מטבע הוא 10 ק"ג. שק אחד מזויף ושוקל חצי מהמשקל (5 ק"ג למטבע מזויף) של האמיתי. יש לך שקילה אחת במאזניים דיגיטליים. איך יודעים איזה שק מזיוף......????? חידה שנשלחה ע"י ZIV17 אדם מת ומגיע למעלה. לפניו שתי דלתות וליד כל דלת נמצא שד. דלת תוביל לגן-עדן ודלת אחת תוביל לשאול. הוא לא יודע מה יש מאחורי כל דלת אבל השדים כן יודעים. ידוע גם שאחד מהשדים אומר אמת והשני משקר. הבנאדם יכול לשאול שאלה אחת בלבד לכל שד. אילו שאלות עליו לשאול? הערה: ייתכן שהחידה האחרונה כבר פורסמה כאן. האם למישהו ידוע? לילה טוב לכולם מקווה שנהנתם ישי "המפתח לבית הספר"

פגעסוס

Well-known member
תשובות ../images/Emo63.gif

1. זה תלוי, האם הסיכוי להוליד בנים גבוה מהסיכוי להוליד בנות או שלא... אני אניח שהכוונה היא לסיכוי של 50:50. במצב זה אין להם סיכוי להשלים את הפער. כי אם נניח שיש 200 בנות ו 100 בנים בהתחלה (הפרש של 100). נניח שכל בת היא יולדת בפוטנציה ולכן יוולדו לנו כ 200 ילדים כאשר (ע"פ הסיכויים) 100 בנות ו100 בנים (אם נוסיף אותם לאלו שקיימים, ההפרש עדיין 100). 100 הבנות שילדו בנים יוכלו להמשיך ללדת. לכן ייווספו לנו עוד 100 ילדים, 50 בנים ו50 בנות (שוב אם נוסיף לקיימים, ההפרש עדיין 100). וכן הלאה, ההפרש בכל מקרה יישאר 100. 2. (בהתחלה מתוך הרגל חשבתי על מאזניים ורק אחרי 5 דק´ קלטתי שמדובר בדיגיטלי...). הפתרון די פשוט. ניקח מטבע אחד מן השק הראשון, 2 מטבעות מן השני, 3 מהשלישי, 4 מהרביעי... וכן הלאה עד העשירי. נשקול את כל המטבעות שלקחנו יחדיו. אם לא היו מטבעות מזוייפים הסכום היה אמור להיות 550 קילו. אם המטבעות המזוייפים היו בשק הראשון (שממנו לקחנו מטבע אחד) היינו מקבלים 545 קילו (5 קילו פחות). אם המטבעות המזוייפים היו בשק השני היינו מקבלים 540 קילו (10 קילו פחות). וכן הלאה. פשוט נחשב 550 פחות הסכום שקיבלנו במשקל הדיגיטלי. נחלק ב 5 ונקבל את מספר השק עם המטבעות המזוייפים. 3. גם את החידה הזאת אני מכיר ולכן נמנע מלענות...
(אלא אם אף אחד לא יפתור...). GYXOIO

Edo33

New member
פתרון חידה 1 ו - 3

חידה 1 : . ******** לעולם לא יהיה איזון חידה 3 : ******** מספיק שאלה אחת לשומר א´: האם שומר ב´ יגיד שהוא שומר על גן-עדן? "כן" - לך לדלת א´ "לא" - לך לדלת ב´

שתי מפתחות :)

עמ"י עש"ו פתרון ראשון ופתרון שני נכון :) עלה והצלח :) <נכון זה ביטוי של מורים? :)> אגב רונן או השני לכתוב אישור לפתרונות נכונים כאן בפורום או אליכם?

k4school

New member
בסוף לא תצתרכו אותי בכלל ../images/Emo8.gif

הנה אתם יכולים גם לחלק לעצמכם מפתחות
אבל רק לי יש מפתחות זהב של "המפתח לבית הספר" ואני הסמכתי את ישי לחלק אז... בואו נמתין עד שהוא ייתן לכם את הפידבק.... ויש לי שאלה לילדת ירח... אולי תספרי לכולם מה משמעות הרישום : עמ"י עש"ו (דרך אגב הסיבה שאיני נותן כרגע מפתחות על תשובות כל כך יפות היא שאיני רוצה ליצור כפילויות בטעות ונשאיר לישי את האחריות על החידות. אני אחלק מפתחות נוספים על סמך מצב הרוח שלי והחנפנות שלכם
נחמד לראות את הפעילות ויש לי הצעה יפה (רק לחברים רשומים וגם פעילים): מי שרוצה לבנות דף בית אחד ולאחסן באתר אני מסכים לתת לו את השירות ונשים כמובן קישור מהאתר אליו. הנושא ייקח מעט זמן (לא יותר מדי אם יהיה ביקוש) אבל יצא לדרך כמובן. רונן מנהל "המפתח לבית הספר"

yishay K4School

New member
קצר ולעניין !

פתרונות נכונים ותמציתיים. יפה מאד. החידות שמועלות פה, והפתרונות מראים כי יש לנו עסק עם אוהבי מפתחות מושבעים. המפתחות נחטפים בקצב מסחרר. רבותי, כל הכבוד ! תמשיכו כך. עידו, שני מפתחות נשלחים אליך ברגעים אלו, תפוס אותם! בברכה ישי "המפתח לבית הספר"

למעלה