חידות מטבעות. כיצד אפשר להצליח?

עינב1כ

New member
חידות מטבעות. כיצד אפשר להצליח?

אני יושבת על החידה הזאת מאתמול. לא ממש מצליחה לחשוב על דרכים לחשוב עליה: (או שאני סתומה, או שאני לא יודעת לחשוב :)) החידה: חידת המטבע המזוייפת: אתה סוחר מטבעות. בידך מאזניים שיכולים להראות רק איזה משני צידי המאזניים יותר כבד, קיבלת מטבעות ואתה יודע שאחת מזוייפת! 1. נתונות 9 מטבעות. מצא את המזוייפת בשתי שקילות אם ידוע כי היא קלה מן השאר. 2. נתונות 9 מטבעות. צבועות באדום וצהוב. מטבע אחת מזוייפת. ידוע כי צבע המטבע המזויפת חייב להיות צהוב אם היא קלה יותר ואדום אם היא כבדה יותר. מצא בשתי שקילות את המטבע המזויפת. 3. חידה קשה!!! נתונות 12 מטבעות. מצא את המטבע המזויפת ב3 שקילות וקבע אם היא קלה יותר או כבדה יותר מהשאר (רמז - מותר לצבוע את המטבעות!) צריך להסביר את הפתרון. אשמח להסברים ודרך פתרון. תודה רבה רבה רבה עינב

רזונת

New member
בבקשה

את הראשונה פתרתי בחצי דקה ועל השאר עוד לא חשבתי... אבל בערב אני אחזור לפה ואסתכל... לוקחים 6 מטבעות.מניחים 3 בכל צד. *אם משקלן שווה לוקחים את השלוש שזנחנו קודם. *אם יש צד אחד לוקחים את שלוש המטבעות שבצד הקל. כעת יש לנו שלוש מטבעות, שאחת מהן מזוייפת נבחר 2 מהן ונשקול.אם משקלן זהה- אז השלישית שבחוץ מזוייפת. אם יש אחת קלה יותר- היא המזוייפת! מה דעתך?

אושר מ

New member
צודקת. ועצה לעינב

תנסי לפתור את שתי השאלות הבאות על פי אותו עישרון מנחה מהשאלה הראשונה...

עינב1כ

New member
אני מנסה ולא מצליחה :( אשמח

להסברים ופתרון. חידה ממש קשה. את הפתרון הראשון הבנתי חלקית. תודה רבה רבה רבה עינב

kfir11

New member
שאלה 2

נניח שיש 5מטבעות אדומות ו4 מטבעות צהובים(למרות שלא משנה) נוציא מטבע אדומה אחת בצד . נשקול 2 מטבעות אדומות מול 2 מטבעות אדומות . עם לא שווה אז ניקח את הזוג הכבד ונשקול בינהם ונקח את המטבעה הכבד עם הם שווים אז נחזור על הפעולה עם המטבעות הצהובים אך ניקח את הזוג הקל במקרה ששני הזוגות הצהובים שווים. אז המטבע הזויף הוא זה שבצד

עינב1כ

New member
אנא בבקשה עזרו לי ב2+3,תודה רבה רבה

שברתי את הראש על החידה הזאת, גם לקחתי אותה איתי בשבת מול הים ולא הצלחתי, את הפתרון ל1 הבנתי איכשהו, את 2 ו3 לא הצלחתי. אנא מישהו/י. החידה: חידת המטבע המזוייפת: אתה סוחר מטבעות. בידך מאזניים שיכולים להראות רק איזה משני צידי המאזניים יותר כבד, קיבלת מטבעות ואתה יודע שאחת מזוייפת! 1. נתונות 9 מטבעות. מצא את המזוייפת בשתי שקילות אם ידוע כי היא קלה מן השאר. 2. נתונות 9 מטבעות. צבועות באדום וצהוב. מטבע אחת מזוייפת. ידוע כי צבע המטבע המזויפת חייב להיות צהוב אם היא קלה יותר ואדום אם היא כבדה יותר. מצא בשתי שקילות את המטבע המזויפת. 3. חידה קשה!!! נתונות 12 מטבעות. מצא את המטבע המזויפת ב3 שקילות וקבע אם היא קלה יותר או כבדה יותר מהשאר (רמז - מותר לצבוע את המטבעות!) צריך להסביר את הפתרון. אשמח להסברים ודרך פתרון. תודה רבה רבה רבה עינב

samueldr

New member
פתרון מלא + איור

ושאלות רבות נוספות, ניתן למצוא באתר של דוד שי שהוזכר כבר קודם בפורום. ------------------------------------------- לפעמים כדאי גם לקרוא הודעות של אנשים אחרים

למעלה