חידות מתמטיות

Acid454

New member
חידות מתמטיות

קודם כל, תנו לי לומר מזל טוב על הפורום. אני מקווה שרוב הדיונים בפורום יהיו סביב מתמטיקה "יפה" ואתגרית ולא עזרה בשיעורי בית לתיכוניסטים מ-3 יח"ל מתמטיקה...
שרשרו לכאן בבקשה אתרים שמכילים חידות מתמטיות. אני אתחיל: האתר של התחרות השנתית ע"ש William Lowell Putnam. בלינק המצורף יש את ארכיון התחרות. יש את כל התחרויות ב-16 האחרונות, ולאחרונות יש גם פתרונות. השאלות ברמה גבוהה מאוד אך לא בלתי פתירות. הנושאים הם חלקם ברמה תיכונית וחלקם ברמה של תואר ראשון במתמטיקה/מדעי המחשב.

2_be

New member
מקורות נוספים לחידות...

יש כמובן את אתגרים הישראלי שבין דפיו יש חידות מתמטיות לא מעטות...(ואם אתם עדין לא מנויים ומקבלים אותו כל חודש בדואל, ההפסד כולו שלכם
...) הנה עוד אתר נחמד שהגעתי אליו במקרה עם המון חידות... וגם פה באתר של דוד שי יש חידות נחמדות (בעברית) חלקן ידועות, שנאספו מכל מיני מקורות (לחלק מהמקורות יש קישורים..) אז תהנו...

La Gamba

New member
הי!! בקשר למבוא שלך...

אני מנחש שאני הייתי נכנס להכללה שלך הראשונית, שהיא מאוד מכליליה שמראה ע"פ דעתי שהגעת למסקנה שרובינו (מי שמבקש עזרה בתר´) תיכונסיטים מ3 יח"ל. (או שאתה מכליל את כל שואלי השאלות תחת ההגדרה הזאת. אז: 1) אני עוד לא תיכונסיט. 2) אני ב5 יח"ל... צא מההכללות! דרך אגב, תודה לכל מי שעוזר פה לפתור את התר´ הקשים. ואתם מוכנים להגיד לי איך אתם מוצאים את הזמן?! דרך אגב תודה לכל

Acid454

New member
כמובן שאין שום בעיה עם עזרה

לתיכוניסטים (כמוני, אבל עשיתי מתמטיקה לפני שנתיים
), אבל אני מקווה שרוב הפורום יהיה סביבות בעיות ברמה גבוהה יותר. הבעיה היא שיש די מעט אנשים שאוהבים מתמטיקה.

MsPiggy

New member
ךמה 3 יחידות זה לא איכותי?

דווקא אהבתי את הבגרות שלהם, יש להם קטע כזה של צבירת נקודות שנורא אהבתי, זה נורא נחמד כשחושבים על זה... ודווקא יש דברים מאתגרים - יש שם שאלות שיכולות להיות על כל נושא וגם משולבות בנושאים שהם צריכים לענות עליהם, זה די אתגר, השאלות אולי קלות אבל למישהו ברמה של 3 יחידות זה דורש מחשבה....

למעלה