חידות

לידיד מהחבר

אני שמח שיש לנו אותו שם משפחה. אני מקוה שגם אתה מאתיופיה. באשר לטעויות שלי אני מבקש סליחה. אינני ידען גדול , ונועצתי בחכמים. אני חושב שאמרו לי את השם "ארץ זבת חלב" - אבל הוא נשמט מזיכרוני. שוב, אתך ועם כל הקוראים הסליחה. עשיתי שעורי בית גרועים. אבל באשר לקביעותיך הפסקניות והברורות יש לי כמה שאלות: 1. פזמון האגודה אמנם ריקוד זוגות - כמו שתקנת - אבל הוא של סעדיה עמישי - ולא של אליהו גמליאל. 2. רועה ורועה - ריקוד של לאה ברגשטין מרמת יוחנן - (זכרונה לברכה.) ובאשר למכתבה של עדה. אני התפעלתי מגילוי לבה הנפלא. היא העלתה בעיה אקוטית, באולם הריקודים - רחוק מאוד מסטוציולוגיה והיכרותולוגיה. עדה לא זקוקה לתמיכה וסעד , נראה לי שעצם כתיבתה , מוכיח את חוסנה. היא ביקשה להאיר מצב, שבאולם הריקודים - יושבות בנות מבואסות , בגלל טיפוסים לא נעימים.כדאי שנהיה מודעים לזה. כל אחד רוקד היום עם בת זוג קבועה. (נדמה לי שבעבר היו ריקודי החלפה וכל אחד רקד עם כל בת שהזדמנה לידו, ולא עזב את זאת שלידו וחצה בריצה את כל האולם כדי לתפוס את אהובתו - יחידתו, המאושרת) זכותך לחשוב שזה לא מתאים לפורום. אם עוד אנשים חושבים כמוך - נוותר על זה תודה על תיקוניך. אודה לך מאוד אם תבדוק את ריקודי יואב אשריאל. אני התבלבלתי לגמרי.

חידות

הרעיון של מירי לחוד חידות תפס תאוצה וכל אחד מחכה לחידה הבאה כמו להורוסקופ או לתשבץ השבוע. מה בפרט שמירי קובעת את יום שישי בשעה 1200 - כשעת האפס. כולם בחרדה - מה יבוא יום. לי כמה שאלות , כדי להעמיק את הידע בריקודי עם - לא רק ברגליים, אלא גם בראש. 1. מה שם ה ש י ר של הריקוד - עצי הצפצפות?(ננשאל ע"י - דודו זילכה) 2. מה הם הריקודים הראשונים של היוצרים הבאים: גדי ביטון,ויקטור גבאי, חנן דדון, שלום עמר ,אליהו גמליאל ויואב אשריאל 3. ציין 3 ריקודים שמתאימים לשבת. רצוי - גם את שם מחברי הריקודים 4. מתי התקיים פסטיבל המחולות הראשון בדליה? 5. איפה מרקיד בועז כהן מירושלים במשך השבוע? 6. 3 שמות של מרקידים , שהרקידו באילת מותר לשאול את היוצרים. בהצלחה.

בי

New member
תשובות ל 3 ו 4

4. פסטיבל דליה הראשון היה ב 44. 3. ידיד נפש של יהונתן גבאי. (אצל האשכנזים מקובל לומר לפני מנחה של ערב שבת). צור חסידי, (צור משלו אכלנו) לא בטוחה מי היוצר. כי אשמרה שבת, יענקל´ה לוי. מחול השבת, יענקל´ה לוי. דרור יקרא, יש 2 מנגינות ו 2 ריקודים.

תשובות לחידות של חבר של כולם

1)זר של נרקיסים (לפי הפיזמון) 2)יואב אשריאל-טעם המן (חיבר כשהיה בגיל 19 שנים) 3)זמירות שבת-אבנר נעים ערב שבת-אבנר נעים לכו נרננה-שמוליק גוב ארי לנר ולבשמים-אמנון שאולי שיר זמירות-שלמה ממן קבלת שבת-מוטי אלפסי ועוד.... 5)יום ג במרכז תרבות עמים לנוער .בשבת בהיכל הספורט במלחה. 6)ביטון יאקי. נרדה יוסי ועירית שוורץ (נראה לי שהחבר של כולם הוא בועז כהן)

המשך לתשובותי הקודמות לחידה

2))בהתחלה שלום עמר אהב לחבר ריקודי שורות כמו פננה,מריה,רקדי נערתי רקדי,שגעון המוזיקה. מיד אחר כך חיבר את רקוד הזוגות המפורסם מרש הדייגים.

עוד הרחבה לפתרון:

את השיר "זר של נרקיסים" (זה אכן שם השיר - וצודק עזרא) שר אם אני לא טועה זמר בשם רן אלירן. שירי ריקוד לשבת ממש, אבל ממש לא חסר: חוץ ממה שכבר הוזכר יש גם את: הללויה שבת שלום של ישראל שיקר וביום השבת - מושיקו לוי מזמור לשבת - אלי רונן שבת מנוחה - ישראל שיקר שלום לבוא שבת - סעדיה עמישי בואי מלכה שבת מתנה ובטח יש עוד... ובועז כהן אמנם ירושלמי, אך יש לו הרקדות גם מחוץ לעיר - בימי שני בקיבוץ נצר סרני. חוץ מזה הוא מרקיד גם בחוג לילדים בלבד בימי ד´ בבית ספר "אדם" במושבה הגרמנית בירושלים. כן ירבו החידות החביבות בפורומינו הקטון!

תשובות לשאלות

תשובות לשאלות -ו חבר של כולם ו√ 1. עצי הצפצפות - זר של נרקיסים שרים : - צמד דרום / - רן אלירן , 2. גדי ביטון - "סוס מעץ" לימד ב- יולי 94 בהשתלמות מישאל מס. 70 ויקטור גבאי "בת הדייג" מרץ 90 40 חנן דדון "השמש תזרח לאהבה" יולי 94 70 שלום עמר "מריה" אוקטובר 77 בהשתלמות יואב שלב י/5 אליהו גמליאל "דרור יקרא","בנות הכפר" מרץ 99 יואב שלב א/4 יואב אשריאל "טעם המן" ? כשהיה בן 19 ? "בת צורים" , "דלעונה" ,"מי ברכב" , "הרבי הולך" "סובבוני" ,"פשטו כבשים" , "עז וכבש" ,"אנה הלך דודך" מרוב ריקודים - אני לא יודע איזה ריקוד בא אחרי טעם המן..... 3. ריקודי השבת - ראה עזרא כרמל , הרקדנית הירושלמית ובי 4. דליה 1944 5. ראה לעיל 6. ראה לעיל

למעלה