חידת אק"ג

חידת אק"ג

הנה אק"ג שראיתי לא מזמן, אנא נסו לפענח וכמובן להסביר איך הגעתם לפענוח המסויים הזה. לגבי פרטים קליניים, הם לא כ"כ רלוונטיים- אישה בגיל 60, מספר שעות לאחר PSVT שהופסק באמצעות 6 מ"ג אדנוזין. כעת א-סימפטומטית.

M e d i c 2 0

New member
ניחוש שלי - פרפור עליות ARTIAL FIBRILLATION

ממש ממש לא מבין בזה, לא יצא לי לפענח ACG בעבר, אבל אני לומד על זה קצת בבית עכשיו...אז...זה הניחוש שלי. אין סיכרוניזציה של בדפורילציה(חוסר כיווץ עלייתי), גלי T לא דומים בצורתם.

יניב ריז

New member
האק"ג מלמד על השתלת לב.

ניתן לראות 2 קצבים,שניהם בעלי אופי סינוסאידלי,שניהם סדירים,אך עם זאת צורת הקומפלקסים שלהם שונים. לא ניתן לראות דבר כזה בלב אחד. מכאן ניתן להסיק כי מדובר בחולה שעברה השתלת לב,והלב הישן נשאר פעיל (לפחות חשמלית).

cpr pro

New member
אי יש לו 2 לבבות

צודק...יש באמת שתי קצבים שונים ...י מצב להגדלת אחד החדרים או העליות??

מממממממממ..............ובכן

לא נראה שמדובר בשני לבבות מכיוון שיש סינכרוניזציה כמעט מושלמת בין 2 סוגי הקצבים. מה גם שהצירים מעט שונים ומה גם שאיש שעובר השתלת לב רוכב הוא איש עם לב מאוד פגוע מה שלא כל כך מתבטא באף לא אחד מהקצבים מה שמביא אותי לחשוב על 2 אפשרויות שקשה לי טכנית בגלל השעה ואיכות הסריקה להבדיל ביניהם א. Atrial Bigeminy - מוקד עלייתי קרוב לסינוס שמקצב בתזמון מלא ב. אני לא מאמין שאני אומר את זה ברם אולם אבל, קראתי ואפילו ראיתי אחת כזו לפני שנים, הפרעת קצב סופר, דופר נדירה שנקראת Para Systole ומתאפיינת בקוצב לא מהסינוס שנכנס בתזמון מדהים בכפולות של מרווחי סינוס וכאן זה בכפולות יחס 1:1 מיאווווווווווווווו.....................

ועוד קטנה

בהסתכלות נוספת מרווחי ה-PR שונים ואחד קבוע סביב 0.1-0.12 לעומת השני 0.16 לערך כך שהקצב עם ה-PR הקצב והמקור הימני (חיובי ב-V1) הוא האקטופי. לל"ט

למעלה