חידת הבידֶה ...

u m h

Member
פעם אחר פעם וכבר שנים רבות שאני נלחם עם המוצר הפשוט הזה כדי שלא ייזל לי בזמן ההרכבה.
נשכח מזה לרגע שאורך החיים של המוצר הזה הוא כשנתיים/שלוש מקסימום. למה הוא לא בנוי כך שיחזיק יותר זמן מבלי שהוא ייזל, או יטפטף או ייסדק או ....
כשאני מרכיב אותו - תמיד הוא נוזל לאחר הרכבה מחודשת, אני שם גומיה, אני מהדק רק ביד ללא אמצעי עזר, לפי הוראות היצרן לא צריך כלום מעבר לזה, גם לא טפלון - אז מה אני עושה לא בסדר ?
אני לא מקבל את הטענה שמדובר במוצר שבתנועה. צריך לייצר אותו כמו שצריך כך שיתאים לשימושו.
הבוקר קמתי שוב לבית מוצף מים בגלל שהאקדח התעייף.

אגב,יש לי פילטר מתחת לכיור במטבח למים מטוהרים מתוצרת שוויץ כבר כ-15 שנה. אף פעם לא נזל ולא טפטף ולא נסדקה הצנרת הדקה ושום מחבר לא התעייף, כל שנה אני מחליף פילטר פחם ופעם בחמש שנים פילטר קראמי - והכל פועל מצויין. למה הבידה תוצרת כחול/לבן לא יכול להיות איכותי במדינת הייטק ?

מה לעשות בהרכבה שעל הפעם הראשונה לא יטפטף ?

קבצים מצורפים

• בידה.jpg
    בידה.jpg
    KB 650.6 · צפיות: 7

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פעם אחר פעם וכבר שנים רבות שאני נלחם עם המוצר הפשוט הזה כדי שלא ייזל לי בזמן ההרכבה.
נשכח מזה לרגע שאורך החיים של המוצר הזה הוא כשנתיים/שלוש מקסימום. למה הוא לא בנוי כך שיחזיק יותר זמן מבלי שהוא ייזל, או יטפטף או ייסדק או ....
כשאני מרכיב אותו - תמיד הוא נוזל לאחר הרכבה מחודשת, אני שם גומיה, אני מהדק רק ביד ללא אמצעי עזר, לפי הוראות היצרן לא צריך כלום מעבר לזה, גם לא טפלון - אז מה אני עושה לא בסדר ?
אני לא מקבל את הטענה שמדובר במוצר שבתנועה. צריך לייצר אותו כמו שצריך כך שיתאים לשימושו.
הבוקר קמתי שוב לבית מוצף מים בגלל שהאקדח התעייף.

אגב,יש לי פילטר מתחת לכיור במטבח למים מטוהרים מתוצרת שוויץ כבר כ-15 שנה. אף פעם לא נזל ולא טפטף ולא נסדקה הצנרת הדקה ושום מחבר לא התעייף, כל שנה אני מחליף פילטר פחם ופעם בחמש שנים פילטר קראמי - והכל פועל מצויין. למה הבידה תוצרת כחול/לבן לא יכול להיות איכותי במדינת הייטק ?

מה לעשות בהרכבה שעל הפעם הראשונה לא יטפטף ?
נתחיל מזה שלקרוא למוצר הזה בידה זה כמו לקרוא לטוסטוס פרארי.

חוץ מזה אתה צודק ברוב מה שכתבת, רוב המוצרים האלה שנמצאים בטמבוריות הם מוצרים סינים באיכות השווה לת....

נכון שהצינור הספירלי יותר נוח אבל צינור רגיל המשמש לחיבורי ניאגרה מאיכות טובה (חיבורי מתכת) יעשה עבודה מצויינת ולהרבה זמן.
גם הברזים המעבירים שעשויים מפלסטיק הם לרוב מאיכות ירודה ורצוי להשתמש בברז מתכת איכותי.

u m h

Member
מסכים.
אעפ"כ אני לא מבין מדוע מוצר חדש שאני מוציא מהאריזה ומחבר ע"פ ההנחיות נוזל. מה אני כבר לא עושה בסדר ??
זה כמובן מאלץ אותי לחפש פתרונות כמו סרט טפלון או כל מיני מסטיקים אוטמים שזה פשוט גועל נפש.
אגב גם מוצרים שנחשבים איכותיים מיוצרים בחלקם בסין.

השערה (לא באמת יודע) - האיטום נעשה באמצעות אטם "שייבה" בחתך מלבני. זה אומר שהוא מסתמך פשוט על לחץ/מעיכה מההברגה כדי לאטום. בניגוד לאו-רינג, שלחץ המים הוא זה שמייצר את האטימה. לא ברור לי אם יותר קל/זול לייצר את החלקים כך, או שזה התקן המקובל מסיבות "היסטוריות".

לגבי העמידות - מניח שזה שילוב של ייצור זול, עם העובדה שהרכיב נמצא תחת לחץ משתנה. כלומר שכמה פעמים ביום מתרחב ומתכווץ, וזה תורם להתעייפות החומר.

u m h

Member
השערה (לא באמת יודע) - האיטום נעשה באמצעות אטם "שייבה" בחתך מלבני. זה אומר שהוא מסתמך פשוט על לחץ/מעיכה מההברגה כדי לאטום. בניגוד לאו-רינג, שלחץ המים הוא זה שמייצר את האטימה. לא ברור לי אם יותר קל/זול לייצר את החלקים כך, או שזה התקן המקובל מסיבות "היסטוריות".

לגבי העמידות - מניח שזה שילוב של ייצור זול, עם העובדה שהרכיב נמצא תחת לחץ משתנה. כלומר שכמה פעמים ביום מתרחב ומתכווץ, וזה תורם להתעייפות החומר.
אני מתאר מצב של נזילות כבר עם הרכבה ראשונית של המוצר מיד לאחר הוצאתו מהאריזה. ברור שמוצר דפוק לא יאריך ימים. לא מקובל עלי שסט של אקדח התזה+צינור+ תושבת להברגה שעולה למעלה מ-100 שח ואפ' הוא מיוצר בסין ייזל ויטפטף מכל חיבור אפשרי כולל מהנקבים שבמזלף עצמו.

חן 1111

Active member
לא ברור לי מאיפה נוזל. אם נוזל מהמזלף עצמו כשהוא חדש, אז הוא פגום. אם נוזל מהחיבורים, אז אולי עשית משהו לא נכון, או ששוב, המוצר הזה פגום. ניסית להחליף?
חוץ מזה, ראיתי שיש מבחר של כאלה מסוגים שונים. אולי תנסה אחד אחר... למרות שבכלל, האיכות של מוצרי אינסטלציה בשנים האחרונות לא משהו.

חן 1111

Active member
עוד אפשרות, שהלחץ אצלך בבית גבוה מדי. ואז אולי כדאי להתקין מפצל עם ברז כך שאפשר יהיה לסגור את המים בכניסה לצינור הזה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עוד אפשרות, שהלחץ אצלך בבית גבוה מדי. ואז אולי כדאי להתקין מפצל עם ברז כך שאפשר יהיה לסגור את המים בכניסה לצינור הזה.
צודק. בד"כ ראוי לסגור ברז של צינור שמתחבר למתז.

u m h

Member
לא ברור לי מאיפה נוזל. אם נוזל מהמזלף עצמו כשהוא חדש, אז הוא פגום. אם נוזל מהחיבורים, אז אולי עשית משהו לא נכון, או ששוב, המוצר הזה פגום. ניסית להחליף?
חוץ מזה, ראיתי שיש מבחר של כאלה מסוגים שונים. אולי תנסה אחד אחר... למרות שבכלל, האיכות של מוצרי אינסטלציה בשנים האחרונות לא משהו.
מטפטף מכל החיבורים, כולל מהפייה המחוררת של האקדח כאשר האקדח לא לחוץ.
התופעה הזו מתייחסת לאיכות המוצר ולא להתקנה שלי. אותם מחברים שלא רק שהם מיועדים להיות מורכבים ביד ללא עזרת שום מכשיר, ללא סרט טפלון ו/או סיבי פשתן - אלא במפורש אסורים בשימוש של עזרים אלה, כולם מטפטפים. אין כל צורך להיות בעל דיפלומה : מכניסים את טבעת הגומי המצורפת, מבריגים ישר וזהו. כך אני נוהג כבר עשרות שנים בחיבורי צנרת למיכל הדחה, לשפופרות דוש וכיוצ"ב - ותמיד הכל פיקס מיד בהתחלה כך שזו לא בעייה של לחץ או של התקנה כושלת.

נכון הוא שהתקנה סופר רגישה מחייבת שהמתקן יותקן דרך ברז שסוגר מים למתז כשהוא אינו בשימוש - אבל זו לא חובה הכרחית שהרי אין היא מוזכרת כלל בהוראות ההתקנה.

אני נזכר בכל מיני מתקנים לטיהור מים שניסיתי לפני 20 שנה, כולם זבל של תוצרת ומטפטפים - אבל זולים יחסית. החלטתי לשים סוף לרומן הזה וקניתי משהו מתוצרת שווייץ, שילמתי אומנם יותר אבל מאז כבר 20 שנה ששום דבר לא מטפטף והמערכת פועלת נפלא.

ai27

Well-known member
התופעה הזו מתייחסת לאיכות המוצר ולא להתקנה שלי. אותם מחברים שלא רק שהם מיועדים להיות מורכבים ביד ללא עזרת שום מכשיר, ללא סרט טפלון ו/או סיבי פשתן - אלא במפורש אסורים בשימוש של עזרים אלה, כולם מטפטפים. אין כל צורך להיות בעל דיפלומה : מכניסים את טבעת הגומי המצורפת, מבריגים ישר וזהו. כך אני נוהג כבר עשרות שנים בחיבורי צנרת למיכל הדחה, לשפופרות דוש וכיוצ"ב - ותמיד הכל פיקס מיד בהתחלה כך שזו לא בעייה של לחץ או של התקנה כושלת.
יתכן שהמוצר תוכנן לשימוש בבריטניה?
שם הלחץ בצנרת מאוד נמוך (מתחת לבר 1) - ובארץ יש סטנדרט אחר (3 לרוב )

מה נגיד לך - אם לא הולך בלי טפלון, מוסיפים טפלון.
אצלי בבית יש בידנית-משולבת-במושב-אסלה כזאת - לא עולה 5 שקל, אבל נוח יותר ולא מטפטף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יתכן שהמוצר תוכנן לשימוש בבריטניה?
שם הלחץ בצנרת מאוד נמוך (מתחת לבר 1) - ובארץ יש סטנדרט אחר (3 לרוב )

מה נגיד לך - אם לא הולך בלי טפלון, מוסיפים טפלון.
אצלי בבית יש בידנית-משולבת-במושב-אסלה כזאת - לא עולה 5 שקל, אבל נוח יותר ולא מטפטף.
בבריטניה כזכור לי לחץ המים בבתים נמוך למדי אבל אם הוא היה מתחת לבר אחד כמו שכתבת או אפילו בר אחד אף טיפת מים לא הייתה יוצאת מהברז (פיסיקה עיוני, אין מה לעשות).

שימוש בטפלון במחברי הפלסטיק המחורבנים האלה רק יקצר את הזמן שיקח להם להתבקע שכן האטימה לא מתבצעת בהברגה.

ai27

Well-known member
בבריטניה כזכור לי לחץ המים בבתים נמוך למדי אבל אם הוא היה מתחת לבר אחד כמו שכתבת או אפילו בר אחד אף טיפת מים לא הייתה יוצאת מהברז (פיסיקה עיוני, אין מה לעשות).
בר אחד מעל הלחץ האטמוספרי, מן הסתם.
זה מספיק לכל שימוש למעט מקלחת, ויש להם משאבות לחץ לצורך יצירת לחץ מתאים למקלחת.
שימוש בטפלון במחברי הפלסטיק המחורבנים האלה רק יקצר את הזמן שיקח להם להתבקע שכן האטימה לא מתבצעת בהברגה.
אז אולי כדאי להימנע מהמוצרים שעולים 5 שקל...

u m h

Member
אז יש פתרון...
החזר את המוצר הפגום לחנות.

לא ברור לי אם המחיר כזה,
למה מחברי הפלסטיק?
עד כמה שאני יודע בארה"ב אתה יכול להחזיר מוצר תוך שבועיים ולקבל תמורתו מזומן במקום מבלי שעליך להסביר כלום.
את המתקן הזה פתחתי, הרכבתי, הוא מלא מים בכל חלקיו ... במקרה הטוב אקבל זיכוי אבל מנסיוני זה יכול להיות סיפור ארוך ומייגע כי כבר פתחתי והרכבתי ... אין לי כוח לתודעת השירות הנמוכה בארץ למרות ששילמתי 105 ש"ח .... אז במקום לנסוע הלוך ושוב ולהתווכח עם איזה פקיד חסר תודעת שירות ... אני מוציא את הקיטור כאן וזה כבר עבורי עוד פעם שיעור לחיים ....

( כנראה שאכנס לאחת החנויות המובילות במרכז לציוד סניטציה, אראה משהו איכותי של תוצרת Grohe שאולי עולה 500-600 שח לפני מעמ במקרה הטוב ( https://www.berez.co.il/לאמבטיה/לשי...nEhtWljJmJavz_7lrX_5FeCdaRnN0b4AaAi1GEALw_wcB ) .....ואקנה כזה באמזון או עליאקספרס ).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אז תיקח צינור פלסטי שזור כמו של "טלפון דוש". יש לו את אותם תבריגים ויש גם סט עם ברז לחצן לבן, שלא עולה 600 ש"ח.
נכון הוא שהתקנה סופר רגישה מחייבת שהמתקן יותקן דרך ברז שסוגר מים למתז כשהוא אינו בשימוש - אבל זו לא חובה הכרחית שהרי אין היא מוזכרת כלל בהוראות ההתקנה.

אני נזכר בכל מיני מתקנים לטיהור מים שניסיתי לפני 20 שנה, כולם זבל של תוצרת ומטפטפים - אבל זולים יחסית. החלטתי לשים סוף לרומן הזה וקניתי משהו מתוצרת שווייץ, שילמתי אומנם יותר אבל מאז כבר 20 שנה ששום דבר לא מטפטף והמערכת פועלת נפלא.
אני מניח שרכשת את ה"קטדין". לי דווקא היה ניסיון רע מאד איתו.

למעלה