חידת היגיון ט"ז (קי"ד)

DoronModan

New member
חידת היגיון ט"ז (קי"ד)

Manĝebla trinkaĵo en la komputoro.
7 literoj.
Pacan sabaton
החידה נכתבה עכשיו לבל תישכח, אבל אפשר כמובן לענות עליה במוצ"ש
שמתם לב שאנחנו עדיין בקשר הבלתי ניתן להפרדה, שבין עולם המשקאות והמחשבים?

מיכי 10

Member

kompoto.

(עלי לציין ,שלדעתי זו חידת ההיגיון הקלה ביותר שנתקלתי בה). :)

DoronModan

New member
יאללה חידה קלה - איפה אמיר, דרור וכל שאר היפים והאמיצים?

מיכי 10

Member
מה לעשות, בינתיים רק היפה והאמיצה כאן.

שפתרה בשנייה שקראה את החידה. ובאספרנטו לא פגשה מימיה חידה כל כך קלה.

DoronModan

New member
עדיין לא...

תמשיך לנסות.
כבר מזמן גילינו שהמומחיות שלך היא בחידות קשות דווקא

Eldad S

New member
לא הכי פשוט...

הייתי רוצה להתמחות גם בחידות קלות...

DoronModan

New member
רק כשתפתור את זה

תשתדל לא להרביץ לעצמך חזק מדי על הראש "יא אללה איך לא חשבתי אעל זה קודם)

Eldad S

New member
אני מתקשה

בשלב הנוכחי לחשוב שאפתור את זה.
יותר סביר שבעוד יומיים תצטרך לתת לי רמז.
הסיבה היא שננעלתי על קריאה מסוימת של החידה, וניסיתי לצאת מהנעילה הזאת, ללא הצלחה.

(הפעם, לצערי, לאחר שאשלח את ההודעה לפורום לא אצליח לפתור - אבל אני מקווה שאולי מחר או מחרתיים במשך היום פתאום יהיה לי רעיון לקריאה שונה של הגדרת החידה).

Eldad S

New member
לא ממש

הצלחתי, וגם לא אצליח בקרוב.
אבל כדרכי בקודש, אני מפרט לך את דרכי החיפוש, בהנחה שתוכל לתת רמז בקרוב.

en la komputoro - דרך אגב, אני נוהג לומר ולכתוב komputilo. אני מניח שהתכוונת לאותו דבר.

חשבתי שאם זה במחשב, אז מדובר במערכת ההפעלה, או בציוד היקפי, ואז התחלתי לחשוב על חלונות, על DOS, על העכבר, על המסך, על לוח האם, על כונן הדיסקים, על הדיסק הקשיח, וכו'.

הסתבכתי לגמרי עם mang^ebla trinkaj^o, כי לא הבנתי כיצד משקה יכול להיות בר-אכילה (במקום בר-שתייה).

אז ניסיתי להעלות בדעתי kafo, ו-teo, ו-suko, ו-akvo - ואת כולם לראות בהקשר של מחשב, והאם חיבור של עוד מילה בת שלוש אותיות לפניהם ייצור סך הכל של משהו שנמצא במחשב. התחלתי להריץ במוח מילים עם suko בסופן, ומצאתי, כמובן, גם מושאים מצוינים לחידות עתידיות...
אבל לא פתרון לחידה הנוכחית.

והסוף היה שלגמרי התברברתי, כי ברור לי שיש משהו שהתכוונת אליו, שאני לא רואה אותו מיד (ולא רואה אותו בכלל), ולכן אני לא יכול לשנות כיוון.

אני רואה את זה כרגע כשני האגפים הבאים:
הראשון: mang^ebla trinkaj^o, והשני - en la komputoro, קרי, משהו שנמצא במחשב.

DoronModan

New member
גם אני נוהג לומר komputilo

ובכל זאת בחרתי את הגרסה שכתבתי.

Eldad S

New member
, דרך אגב,

כשקראתי אתמול כמה פעמים את המילה komputoro, וגם את המילים שבתחילת החידה, חשבתי שאולי kompoto נמצא בתוך komputoro.

אבל ברור לי שזה לא הפתרון, כי קומפוט זה לא בדיוק משקה, ומלבד זאת, הוא לא בדיוק "נמצא בתוך" קומפוטורו.

הקיצור, לא זזה רוורס...

DoronModan

New member
יפה, פתרת

לכן כתבתי manĝebla trinkaĵo, כי אפשר בכל זאת קצת לשתות אותו.חוץ מזה הוא כן נמצא בתוך צרוף האותיות הזה. אם כי יש בסוף שיכול אותיות.

מיכי 10

Member
לדעתי ה-trinkaĵo הוא החלק הכי טעים בו.

והמילה עצמה, קופצת לעיניים בתוך המחשב.

Eldad S

New member
עד היום

תמיד ידעתי, בחידות שלך, כשהגעתי לפתרון.
היה לי ברור שמצאתי.
כאן, עפעס, לטעמי...

חיפשתי גם את שיכול האותיות, כשפתרתי, ולא היה. komputoro הוא מילה בת 9 אותיות, kompoto - רק 7.
נדמה לי שמשהו כאן לא בנוי על פי ההגדרות המקובלות של חידות ההיגיון.

עובדה, כתבתי את זה רק כבדרך אגב; כשמיכל העירה "חח, זזה", פירשתי את זה כאילו התקרבתי לפתרון, אבל טרם פתרתי...

מיכי 10

Member
אלדד, אסביר לך את מה ש*אני* הבנתי:

קודם כל, כתבת "לא זזה רוורס", אז כתבתי לך בחיוך: "חח. זזה..." כלומר, כן זזה רוורס (או רברס). = פתרת!!
כי לא רציתי לתפוש לכותב החידה את האישור שלה, אבל כן רציתי לרמוז לך כבר שמצאת את הפתרון, ושתפסיק להיות בלחץ ולחפש עוד. :)

(ולא שמת לב שכבר קיבלת רמז ,כששאלת למה להשתמש במילה komputoro ולא ב-komputilo, ונענית: "ובכל זאת בחרתי את הגרסה שכתבתי."

ובאשר לחידה עצמה, לדעתי היא בסדר גמור. כי כתוב בה en la komputoro. כלומר, הפתרון נמצא בתוך המילה komputoro. זה דבר מקובל בהחלט בתשבצי היגיון. לא נאמר שהפתרון מחליף את המילה, אלא נמצא בתוכה - הוא בנוי מחֵלק מהאותיות שלה.

זה כאילו בעברית - ואני ממציאה עכשיו סתם חידה חדשה בצ'יק, ממוחי הקודח -ואומרת:
מכשיר שימושי נמצא במחשבה תחילה. (4)
והפתרון הוא מחשב.

אז לא חייבים להשתמש בכל האותיות של "במחשבה תחילה", אלא רק בחלק מהן, וזה מתאים לשני האגפים.

Eldad S

New member
האמת היא

שכאן חידשת לי, כשכתבת שעל פי כללי הגדרות ההיגיון, לא חייבים להשתמש בכל האותיות שבמילה. כשכותבים בהגדרה "בתוך" – ממה שלמדתי עד היום, הכוונה היא לחלק מסוים מתוך המילה – מספר אותיות ברצף, ולא אות כן אות לא.

אולי אני טועה כאן, ואם כן, אשמח ללמוד כלל חדש.

בעניין מה שדורון רמז לי - אכן, רמז מסוג זה אני יודע לקרוא

לכן גם כתבתי את ה"בדרך אגב" שלי, כי כאשר הוא הדגיש שהוא השתמש דווקא במילה הזאת ולא במילה הרגילה, חשבתי שכדאי שאומר שחשבתי גם על kompoto, כי זה הסתדר עם ההדגשה שלו.

אבל לגמרי לא הסכמתי עם השימוש הזה בחידה, כי אני לא מכיר חידות שמעלים בהן מילה כלשהי ומצפים מהקורא לבחור באקראי אותיות מתוך המילה ולהרכיב מהן מילה חדשה שמהווה חלק מהפתרון (או שהיא היא הפתרון עצמו).

למעלה