חידת היגיון ע"ג?

DoronModan

New member
חידת היגיון ע"ג?

למרות, ואולי בגלל שהגענו למספר ראשוני?
יש לי חידה מוכנה, אשמח לשמוע אם יש רצון, או שרוצים הפסקה.

kabeemulo

New member
איזו חידה יפה

astro (והפעם בלי ניחושים וסימני שאלה
)

מיכי 10

Member
אם לשתף בחוויות: חלמתי על החידה בלילה, והיתה לי

דרך לפתרון שהסתובבה כל הזמן בראש (בספק חלום ספק בהקיץ) כדי לא לשכוח, אבל כשהתעוררתי, לא זכרתי בדיוק
.
וכשקמתי, הבריק לי רעיון אחר, שנראָה מתאים פיקס, ואהבתי מאד את החידה.
אלא... שבבדיקה במילון, ואח"כ גם בגוגל, התאכזבתי: נראה שהצורה המדוייקת אשר עליה חשבתי, אינה קיימת באספרנטו. ומאז כבר שעה וחצי הרעיונות רצים ומתחלפים, וזה מציק לי, ואין לי זמן בכלל עכשיו ולא כוח להצקות. אבל הזמנתי את זה, הרי.

מיכי 10

Member
לא אכפת לי. maksimume תגחכו קצת:

כאשר קמתי, חשבתי על helas.

(ואחרי זה חשבתי על haloo).

מיכי 10

Member
יש טעם להסביר?

בהיר.
גם חשבתי על troas, ופסלתי.

יאללה, יוצאת לקלפי. עד השנייה האחרונה אמשיך להתלבט בין שלוש מפלגות. עוד מעט זה, לפחות, יהיה כבר מאחורי.

מיכי 10

Member
ho ve, ho ve, mi idiotino

זו המילה השנייה שרשמתי בפתק כשהעתקתי את החידה. הראשונה היתה stelo.

הכיצד זה לא שמתי לב שבמילה astro, הסדר הוא פשוט הפוך.

יכולתי לחסוך לעצמי זמן רב והתעצבנות מסויימת. עכשיו לא אצטרך לקחת איתי את הפתק לתור של הקלפי. אקח רק פלאפון עם EsperantaRetradio.

אכן, חידה יפה במיוחד!!

DoronModan

New member
ובכן, הצביעי למפלגת

ASTRO

(תארי לך שהיית מכניסה את הפתק של החידה בטעות לקלפי...)

ואין צורך לומר: תשובה נכונה. מספר הנקודות: ככוכבי השמים לרוב...

מיכי 10

Member
חח. נחמד, ומשמח אותי.

עדיין לא בחרתי. התברר שהספר שלי עובד היום, ונותן לי תור בצהריים. אז החלטתי לצרף לכך את כל הסידורים שמחוץ לבית. ובינתיים באו אלי אורחים במפתיע. בקיצור - תכנון לוחות זמנים, זה לא הצד החזק שלי...

מיכי 10

Member
היתה לי היום איזו תובנה.

ניסיתי להבין למה אני כל כך לא רוצה להצביע בכל פעם, אבל מצביעה תמיד, גם היום אחה"צ.
טוב, מצביעה תמיד, זה לא חוכמה. כי למדתי בבית בגיל הילדוּת או הנערוּת, שחובה להצביע, אחרת זאת אזרחות לא טובה. (ואגב, אף פעם לא זכיתי ללמוד אזרחות בביה"ס. אולי כי בשנתיים האחרונות של התיכון, למדתי בבי"ס של מקצועות ריאליים בלבד).

אז למה אני לא רוצה להצביע, ועושה זאת רק כדי לסמן לעצמי V בראש?
כי אני כבר יודעת מהניסיון, שבכלל לא משנה למי אצביע, בעתיד תמיד ארגיש שגם לי יש יד בכך שמפלגה מסויימת נבחרה, והיא לא טובה בעיני. או שחבל שלא נתתי את קולי למפלגה אחרת, ואולי זה היה עוזר.

ולא אכתוב אפילו את משפט הסיכום שהתכוונתי לכתוב, כי אז זאת כבר תהיה פוליטיקה (עד עתה זה היה כללי), ואנחנו לא רוצים בה בפורום. :)

kabeemulo

New member
אם לא היית מצביעה גם היית עלולה להרגיש שבכך תרמת למפלגה/ות

שאינה/ן טובה/ות בעיניך...
&nbsp
אולי בגלל זה את מצביעה? שלא יצא חלילה כאילו הצבעת לשמאל/ימין רחמנא לצלן (בהנחה שאת ימנית/שמאלנית בהתאמה)?

מיכי 10

Member
כן, בהחלט. גם על זה חשבתי.

הכי אני עצבנית על אלה שנהנו היום מ יום השבתון ובילו בו, אבל לא טרחו להצביע. בטוח שחלקם ימניים וחלקם שמאלנים. אבל מה זה לא לטרוח ולהצביע? ואלה יהיו בטח בהמשך מלכֵי הקוּטרים. והם גם לא יהיו "אשמים" בכלום. הרי הם בכלל לא בחרו...

למעלה