חידת היגיון צ'

DoronModan

New member
חידת היגיון צ'

הגענו ליובל ה-90
כן, ו-
(fiero)

והרי חידת היובל:
Afero de granda numeralo de muziknoto vivas kune

Sep literoj

Eldad S

New member
אהבתי!

תראה, לפעמים המוזה שורה, והפעם קראתי את החידה רק פעמיים, לפני שפתרתי.

DoronModan

New member
רק עכשיו אני קולט

ש-هستی נשמע דומה ל- hasti (שזה אמנם חפוז, אבל גם כאילו מהיר)

DoronModan

New member
קטע

חשבתי רק בגלל ماهر
ותאר לך שבכלל בהתחלה רציתי לכתוב ماهری במקום ماهر هستی שזה כידוע לך אותו דבר. אבל אז היינו מחמיצים את משמעות ה-hasta
מזכיר לי איך למדתי את המילה hasta
לפני מיליון שנה היה כתב עת בפורמט גדול על מוזיקה באספרנטו, מדור בשם haste-klaĉe. זה היה מעין מדור רכילות, וז'ניה שלחה לעיתון גלויה תמימה עם מידע על הופעה שלנו. יום אחד כשהייתי אצלה היא עיינה בגיליון החדש של העיתון, שהיתה מנויה עליו ופתאום פרצה בצחוק. היא הראתה לי: במדור haste-klaĉe הופיע, כי הוקם בישראל דואו חדש באספרנטו שבו חברים היא, ומישהו בשם Doron SUODAN כך במקור, כי כך פרשו את כתב היד שלה. זה כבר יכול היה להיות Doron Saadon

kabeemulo

New member
יש לי! (אולי)

פתאום חשבתי על familio. אם אני צודק, הרי זה נחמד מאד

בוזוקיא

New member
הפעם החידה קשה לי

לבינתיים אין לי עוד מושג...מקווה שהפתרון יצוץ איכשהו:)

DoronModan

New member
כבר היו מקרים מעולם

אם תרצה, תוכל לקבל רמז, תמורת שלמונים הולמים, כמובן

בוזוקיא

New member
עדכון

היו לי יומיים עמוסים מאוד אז לא ממש יצא לי לחשוב על החידה אבל בסופ"ש חשבתי עליה הרבה ועדיין אין לי שמץ:)
בכל מקרה, מבחינתי אפשר לעבור הלאה אבל אני לא נכנע עוד, אני ממשיך לחשוב על החידה ואם עד סוף השבוע אני לא אצליח לפתור אני אבקש רמז.

DoronModan

New member
תודה רבה על העדכון החשוב

שיהיה בהצלחה ותזכור, שום דבר לא ממלא את קופת הפורום מלבד הרמזים שנמכרים בהמוניהם

אני בטוח שאתה יכול לפתור.
חידה נוספת תעלה בע"ה בקרוב.

DoronModan

New member
יופי

שימחת אותי בכך שאחרי יותר זמן מכרגיל חזרת לחידה ויכולת לה. איך הגיח הפתרון פתאום?

בוזוקיא

New member
סוף סוף!

האמת שעוד לא רשמתי הסבר כי אני עדיין קצת מתקשה להסביר..
האם הכוונה באגף שמאל היא ל- fa-mil-io? כלומר fa התו, mil אלף ו io משהו?
&nbsp
התשובה הגיחה בפתאום תוך כדי הרצאה משעממת....היה לי זמן לחשוב וניסיתי שוב לפצח את אגף ימין ואז פתאום קפץ לי familio וזה הסתדר עם מספר האותיות ועם העובדה שזה הכיל fa ו-mil...

למעלה