חידת היגיון קמ"ב

DoronModan

New member
חידת היגיון קמ"ב

La lasta perdis la bonguston kiun ĝi havis komence, sed iĝis multekosta.
3 literoj.

Bonŝancon

מיכי 10

Member
ישששש: תודה על השוקו. מעדיפה אותו פי אלף ויותר

מה לי ולגביע זהב בכלל. את מי זה מעניין?

כן. תחילה חשבתי קצת בכיוונים אחרים. אבל משהו כאילו כל הזמן היה לי בירכתי המוח. ואז תפשתי, וזה היה קל.
וזהו.

(אחרי שנגמר נושא הקניות והעיתונים לשבת, לשמחתי, אשאר בבית "להתנפל" על העבודות הרבות. ועדיין מתלבטת אם לנסוע לרמת בית שמש. בא לי להיות איתם, אבל לא בא לי לנהוג הלוך, ובמיוחד לא חזור, במצב הראייה הנוכחי שלי).

Eldad S

New member
שימו לב:

אם מעוניינים לשאול משהו על פתרון החידה, כמעט תמיד יש צורך להוסיף את סימון הספוילר,
, כדי לא לקלקל לשאר הפותרים.

נאלצתי הפעם למחוק את הודעתו של רמי, שהסגירה את התשובה בשאלתו (רמי, אנא זכור בפעם הבאה להוסיף את הסימון
בכותרת ההודעה שלך).

למרבה המזל, מיכל הזהירה אותי לא לקרוא את ההודעה, ולכן מחקתי בלי לקרוא את תוכנה.

רמיאב

New member
נעלבתי מתגובתך המוזרה...

לא היה בתגובתי שום רמז לתשובה אלא תמיהה על הגיון החידה ביחס לתשובה שכבר אושרה ע"י השואל. או ביחס לסבירות התשובה לחידת ההגיון...

כתבתי אחרי ה"פתרוןן" הבלתי מובן לי (למרות שחשבתי שאני רשאי לא להבין...) ורציתי הסבר.
אלדד, כעורך נהגת בחוסר סמכות והגינות בכך שלא קראת ומחקת בלי סיבה מוסברת.
האם תמחק גם הודעתי זאת?

Eldad S

New member
רמי היקר

צר לי על אי-ההבנה שנפלה כאן.
לא הבנת את הודעתי... לא, ממש לא היה שום רצון לפגוע בך. אבל לא הייתה לי ברירה.

בוא ואסביר:
בחידות שמועלות בפורום, יש פותרים. אבל כאשר מישהו פותר, עדיין משאירים את החידה פתוחה, עד שכל החברים פתרו. הפעם, כשראית את הפתרון ולא הבנת אותו, חזרת עליו באופן מפורש בהודעה שלך, ושאלת על מה שלא הבנת. הדבר הזה מונע מחברים אחרים בפורום להשתתף ולפתור, ולכן לא הייתה לי שום ברירה, ונאלצתי למחוק את ההודעה שלך (ממש באופן תמים, בלי לפגוע בך או משהו כזה).

לשמחתי, נמנעתי מלקרוא את ההודעה, כי מיכל, שכתבה לי מאחורי הקלעים, וביקשה שאזדרז למחוק את ההודעה, אמרה לי שאזהר לא לקרוא את תוכן ההודעה שלך, ופשוט למחוק, בתקווה שפותרים אחרים טרם קראו אותה...

מקווה שההסבר שלי מניח את דעתך. באמת שלא היה שום רצון לפגוע. כך אנחנו מתנהלים בפורום כבר קרוב לתשע או עשר שנים - כשיש מישהו שמעלה חידה, ואחד החברים שואל שאלה שבין היתר רומזת על הפתרון, אני מיד מוחק את ההודעה ומסביר בפורום מדוע היא נמחקה.

Eldad S

New member
כמובן, אם אותו חבר בפורום

שמזכיר את הפתרון או רומז עליו לא שוכח להעלות את סימון הספוילר,
בכותרת ההודעה שלו, אין צורך למחוק אותה (כי מי שלא רוצה להיכנס בטעות לא ייכנס, בגלל אזהרת הספוילר). אבל בהודעה שלך לא היה ספוילר בכותרת, ולכן לא הייתה מניעה להיכנס אליה, וכך להיחשף לפתרון.

DoronModan

New member
סלוטון רמי

שמחתי מאוד לפגוש בך אתמול. אני מבין שפתרת אז
. ממש אשמח אם תמשיך לפתור במידה ויבוא חידות הגיון נוספות

(ואם יהיה לך פתרון, זכור נא להוסיף את סימן
לצד הכותרת, כדי שאנשים ידעו שאסור להם להיכנס כדי שהם יוכלו להמשיך לפתור בעצמם. חלה אי הבנה קלה, לא נורא...)

Eldad S

New member
פתרון:

לה לסטה, moro, פרדיס לה בונגוסטון, m, קיאון ג'י האביס קומנצה, דו רסטיס oro - קיאו אסטס מולטקוסטה.
קווד אראט דמונסטרנדום.

שא12

New member
היתכן?

moro בלי הראש oro יקר מאוד
איכשהו 3 חידות אחרונות עם אותה מילה בהגדרות שונות.
כל הכבוד על הפוריות דורון.

DoronModan

New member
ייתכן גם ייתכן

בקיץ שעבר, אם תזכור, היו כמה סדרות קצרות עם חידות שאחת משתלשלת מרעותה.

למעלה