חידת היגיון רנ"ח

DoronModan

New member
חידת היגיון רנ"ח

Komenco, komenco de la Majstro en japana ekonomio en la fino de kurso.
Ok literoj

מיכי 10

Member
עדיין לא פתרתי, אלא רק הרהרתי.

אבל ממהרת לארוז ולנסוע, אז אזרוק מהר את המחשבות שעלו בדעתי לפֹּה (בתקווה שלא יהיה צורך לזרוק אותן לפַּח)...

שמתי לב לעובדה שכתבת את המילה Majstro באות רישית, וגם כתבת פעמיים את המילה komenco, מה שגרם לי לחשוב שיתכן שאתה רומז בזאת למילה majusklo. או לפחות לתחילתה.

והמילים fino de kurso, גרמו לי לחשוב על urso.

מה הקשר בין אלה ובין משק יפני או כלכלה יפנית, אני כרגע לא מצליחה לנחש. חשבתי כמובן גם על ה-jeno היפני.

כתבתי את כל אלה כבר עכשיו, כי אני יודעת שאלדד לא נכנס להודעות המסומנות בספוילר.

יאללה, ממהרת. שבת שלום.

DoronModan

New member
את מצפה לתגובה, או שאלה הרהורים בכתב?

אז חשבי מסלול מחדש,
אבל כנראה את מבינה בכלכלה היפנית, שם את קרובה, אבל לא בדיוק כך אומרים את המטבע היפני.

Eldad S

New member
ראה ראיתי

את החידית החדשה, כאשר הועלתה.
לא פשוט הפעם, לגמרי לא.
חשבתי על komenco de la Majstro בתור zam.
חשבתי גם על komenco בתור ek...

אוי... אני מסביר לך על מה חשבתי, ופתאום מתחיל וצץ לו ek-zam-eno, ואז אני נזכר שזה מה שקורה בסיום קורס...
שככה יהיה לו טוב....

Eldad S

New member
ראיתי את החידה

מיד כאשר העלית אותה, וניסיתי לחשוב כיצד לפתור אותה, ולא צץ שום דבר, מעבר למה שכתבתי לך בהודעה שלעיל (בעצם, חשבתי אז רק על חלק ממה שכתבתי בהודעה לעיל). כעת חשבתי גם על ההמשך.

DoronModan

New member
גדול
ונכון, כמובן

מה שכתבת מזכיר לי משהו: אם המתרגלת בקורס הסטטיסטיקה היתה יודעת כמה מכתבי שאלות שלי אליה נחסכו ממנה, לאחר שניסיתי להסביר לה בכתב את התהיות שלי, ואיך זה יכול להיות ככה אם זה בכלל ככה, אבל ככה וככה, וכה הלאה, עד שהבנתי את העניין, ולחצתי על 'מחק'.

מיכי 10

Member
שתי הצורות נכונות

לפי מילון מורז'אן, כך שלא המצאתי את המילה באספרנטו.

DoronModan

New member
אוקיי, אני הכוונתי איפוא לגרסה בלי j

ואפשר מחד לטעון תאורטית שהגרסה עם ה-j פסולה מראש כי המשמעות הזו כבר תפוסה עם מילה ידועה.
אבל מאידך גם בלי ה-j המשמעות הזו תפוסה עם שורש לא פחות חשוב.
בכל אופן, ייתכן שעם המילה הזו כבר התקדמת כדי (je=) כמה צעדים משמעותיים לפתרון.

למעלה