חידת היגיון רס"א

DoronModan

New member
חידת היגיון רס"א

(מתקרבים בצעדי ענק לחידת
)
או שאתם רוצים הפוגה בחידות?
עד שתחליטו, הנה רס"א:
Unue ripozi, poste bonvenigi novan familimembron.
Kvin literoj.

מיכי 10

Member
כמובן שעדיין לא פתרתי. רק קראתי והתחלתי לחשוב.

על פניו, החידה נראית ממש קלילה, ואפילו אינה כוללת אף מילה לא ידועה!
כמובן חשבתי מיד על תינוק חדש, על ארוס/ה ועל חתן/כלה. אבל מספרי האותיות לא מתאימים באף אחת מהמילים ומכל נרדפותיהן ל-5, וגם הפתרונות האלה קלים מדי ולא מתאימים לחידת היגיון.

כך שהחידה בכלל לא קלה, כפי שהיא נראית במבט ראשון.

Eldad S

New member
עוד מעט מגיעים

לרב סעדיה גאון :)
בינתיים אין לי צל של מושג איך להתקדם בחידה החדשה, אבל גם קריאה ראשונית של כתב החידה היא התחלה טובה.
תודה על חידת הסיפתח לשבוע הקרוב!

מיכי 10

Member
אלדד, פתרת?

אני כבר כמעט יודעת את מילוני מורז'אן בע"פ
, ולא מצאתי את הפתרון.
הפכתי והפכתי במילים מכל הכיוונים, תכנים, שיכולי אותיות, , מילים נרדפות, בניית מילים חדשות, היפוך מילים, וכלום.

Eldad S

New member
הפעם החידה

לגמרי לא קלה, ואני לא אומר את זה מן השפה ולחוץ.
קודם לנוח, ואחר כך לקדם בברכה מישהו חדש במשפחה? אין לי שום מושג למה התכוון החדאי.
לנוח, מעלה במוחי את dormi.
לקדם בברכה חבר חדש במשפחה מעלה במוחי naski.

בעצם, naski זה לא בדיוק לקדם בברכה.
ניסיתי גם לחשוב מהו האגף השני בחידה, וגם אותו לא מצאתי. חשבתי בהתחלה שהראשון הוא unue ripozi, והשני, כלומר, הפתרון שלו, זהה ל- bonvenigi וכו'. אבל זה לא נראה הגיוני.

בקיצור, אשמח אם תיתן רמז, או לחלופין תנסח מחדש את החידה.

DoronModan

New member
רמזורון

אז כמו שאומרים בעברית מדוברת, "שתיכם" עליתם על החבר החדש שמקבלים: תינוק. אבל זה בבחינת חיזוק ולא רמז
הרמז הוא ש"unue ripozi" זה לא יחידה סגורה של אגף בפני עצמו, אלא האגף הזה נחלק לשני תתי חלקים

מיכי 10

Member
תודה. אצלי האור עדיין לא ירוק, אבל אחרי שאדווח על הערב,

אנסה לבדוק אם יהיה לי לפחות אור כתום, ואם לא הערב, אז אולי מחר.

מיכי 10

Member
לצערי גם הרמזים לא עוזרים.

חשבתי על bebo כמילה ראשונה כשקראתי את החידה.
מאוחר יותר, חשבתי על ido. אבל כל תוספת למילים אלה לא נראתה לי מקדמת את הפתרון.
ניסיתי לפתור בדרכים רבות, והשקעתי ממש הרבה זמן ומחשבה. אך למרות אהבתי הרבה לאתגרים מחשבתיים מסוגים שונים, bedaŭrinde, עליי "להרים ידיים" הפעם, כי זה לא הולך.

DoronModan

New member
אז עזרה באה דווקא מהחידה שלך (אלדד זה רמז גם בשבילך)

מה שקראת unua el 28 נמצא גם אצלי בתחילת החידה!!! בלבוש קצר יותר.
ו-bonvenigi novan membron en la familio לזה לא bebo/ido, כי bebo וכו' זה רק החבר החדש במשפחה, ואילו אני מדבר בחידה על ה-bonvenigo שלו.
ומה יכול להיות ripozi?

מיכי 10

Member
מצער אותי שאני מוגבלת בזמן עכשיו, ולכן צריכה לדחות

את הניסיון הנוסף לפתור את החידה, לערב מאוחר, אחרי שאסיים את החובות המשפחתיות שלי להיום ואחזור הביתה. (כרגע הכי דחוף לי לחפש חומר לאזכרה ה-40 לאבא שלי מחר).

כבר מההתחלה, כשחשבתי על ripozi, המילה היחידה שנראתה לי קצת מזכירה אותה בתוכנהּ, היתה dormi. אולי יש מילה מתאימה יותר, שאני לא יודעת/זוכרת. ואולי גם siesti...
לגבי ה-bonvenigo, באמת תהיתי ולא מצאתי תחליף להגדרה מדויקת זו, ובמיוחד במסגרת המצומצמת של 5 אותיות.

בקיצור, יש כאן המון נתונים, שצריכים להצטמצם לתשובה של 5 אותיות בלבד, וזה די מלחיץ. :)

מיכי 10

Member
עדיין אין לי פתרון. רק תהיות.

בהפוגה שבין האירוחים השונים ותיקון האוטו, עוד ניסיון להשיב על השאלות האחרונות.
ידוע ש-resti זה להישאר. אבל לפי PIV זה גם ripozi, לנוח.

וב-PIV מצאתי ש-bonvenigi - לקדם בברכה, זה גם להראות למישהו דרך דיבורים או הבעת פנים - mieno.

איך אלה מתחברים לפתרון החידה, נשגב מבינתי.

למעלה