חידת היגיון רס"ח

Eldad S

New member
אני יכול לומר

שאין לי כרגע צל של מושג איך לגשת לפתרון החידה הנוכחית.

אבל נראה מה יהיה מחר....

DoronModan

New member
שמחתי לקרוא

באמת. כי החידה קלה (כלומר קשה חחח) ופחדתי שהיא תפָּתֵר תוך שנייה.

מיכי 10

Member
בינתיים לא הפתרון, אלא רק מה שעלה

בדעתי בקריאה ראשונה.

האגף הימני, כלומר השני, נשמע לי כמו arko.
הבעיה שזה נראה לי פתרון לחידת לא-היגיון. כלומר, לחידה רגילה. :)
וגם אם זה נכון, עדיין לא ברור לי מה לעשות עם האגף הראשון.

מיכי 10

Member
בסדר. "נפל לי האסימון".

akro - arko.

antaŭnelonge = Akro

miksiĝis pluvo kun suno = arko
=
+

.Mo. Ŝo. Lo
(או בעברית: מ. ש. ל.).

DoronModan

New member
***ניסוח חדש של החידה***

עקב טעות שלי. (מיכל, את מוזמנת לחשוב למה זה טעות. תגלי זאת אם תסתכלי ב-PIV על משמעויות מילת הפתרון)
ובכן הרי הניסוח החדש, בשביל 50% מהפותרים

Lastatempe miksiĝis pafilo de antikva militisto.
אולי הניסוח הקודם גם נכון, אבל בהשאלה.

Eldad S

New member
תודה על התיקון.

קראתי, אך... לא זזה רוורס.
מקווה שגלגלי המוח ימשיכו לעבוד גם כשאעבוד על שתי העבודות הדחופות של היום, ואולי מחר או מחרתיים יבוא רעיון.
בינתיים אני לא מבקש רמז... :)

Eldad S

New member
נ"ב:

רק בינינו...

כשקראתי את נוסח החידה אתמול, היה לי ברור (!) שמיכל תפתור, ושאני... לא.
משום מה...
כי החידה נראתה לי קשה מאוד, ותמיד כשזה כך, מיכל פותרת ראשונה.

מיכי 10

Member
אלדד, קראתי הכל, בינתיים. אתה מתכוון

להודעה שלך תחת הכותרת נ"ב?
אז כן, נחמד.
ואתה יודע שאני נמנעת מלומר לך כשחידה קלה בעיני, כי אז אתה נלחץ, ובטוח שהיא קשה ובקושי פתירה. :)
בקיצור, אני חושבת ש'קלה' או 'קשה', זה מאד אינדיבידואלי (או אינדיווידואלי), ובין שנינו, זה כנראה הפוך. (-;

Eldad S

New member
נו, טוף...

אתחיל בזה שחשבתי מקודם, שכאשר כתבת lastatempe, התכוונת לאחת מחידותינו האחרונות.

אז בדקתי את החידות האחרונות, וגם התעכבתי על Akro, אבל גם כשהיפכתי והיפכתי בה, לא מצאתי דבר. עכשיו אני מבין גם מדוע לא מצאתי: בטעות, חיפשתי בה מילה שפירושה "לאחרונה", "לפני זמן קצר".

לקח לי זמן, בחיפושים בהגדרה החדשה של החידה, עד שקלטתי שבעצם אתה מחפש כלי לחימה של לוחם קדמון. ואז הבריק לי שאולי התכוונת ל"קשת". חיפשתי בטעות arĉo, ואז גיליתי שזאת הקשת של כלי המיתר.

המשכתי לחפש, וגיליתי שמדובר ב-arko, במשמעות שאני התכוונתי אליה. ואז פתאום שמתי לב שזהו שיכול אותיות של Akro.

ובדיעבד, אני מבין עכשיו שגשם ושמש בסך הכל כיוונו לקשת בענן. אילו הייתי חושב באופן רציני, כבר בחידה הראשונה, על כך שב"לא מזמן" התכוונת לא למילה שפירושה "לא מזמן" אלא לאחת מההגדות הממש אחרונות, סביר שהייתי פותר כבר מלכתחילה. אבל, אתה יודע איך זה, לפעמים לוקח זמן לאסימונים ליפול...

DoronModan

New member
נכון

איך שאתה מציג את זה, ואגב אולי כבר ידעת שאני נורא נהנה לקרוא את נפתולי המחשבה שלך, זה נותן לי תחושת סיפוק של 'חידה' - בכל אופן, הנפתולים גורמים לי להרגיש כאילו עבר הרבה זמן מאז חידת החידה. או חוד החידה (מה שמחזירנו לחידת antaŭnelonge...) - אך למעשה עברו בקושי 12 שעות. kaum!
על כל פנים (שנאמר: sur ĉiu vizaĝo), האם ברי מדוע הגדרתי מחדש את החידה? מה היתה הטעות שלי?
יכול להיות נחמד ומלמד לעשות (בשרשור נפרד) רשימה מ-PIV של הגדרות המילה, ושל המילים הנגזרות ממילה זו (ושאינן המילה המקורית). כולל מילים דומות כגון arĉo (שאינו ממשפחת באנקר, ואינו נסיך קטנצ'יק באנגליה).

מיכי 10

Member
< רק כי אתה לא סימנת.

נודע לי עכשיו שעלי להיות גם היום בייביסיטר, כי ה"פציינט" שלי עדיין חולה ולא הלך לביה"ס, אז אין לי זמן כרגע להיכנס לפֶּה של PIV.

רק לא מבינה למה אתה כותב arĉo בלי אזהרת ספוילר...
עכ"פ, אמש כבר בדקתי מילה זו, ומצאתי שהכוונה לקשת של כינור, ללא קשר לקשת "שלנו", שנוצרת מ"ערבוב של גשם ושמש" בשפת החידה המקורית, וגם אין לה קשר לקשתות רבות אחרות, בבניינים, למשל, ועוד.

DoronModan

New member
אכן זו מילה אחרת לחלוטין ולכן לא סימנתי

אין לה כמעט קשר למילת הפתרון

למעלה